۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۵
کد خبر: ۷۸۰۳۹۷
حجت‌الاسلام والمسلمین عالم زاده‌نوری عنوان کرد؛

ویژگی‌های عالمان ربانی/آزمون‌های الهی و لزوم پایمردی طلاب

ویژگی‌های عالمان ربانی/آزمون‌های الهی و لزوم پایمردی طلاب
معاون تهذیب و تربیت حوزه‌های علمیه گفت: طلاب باید با مطالعه زندگی حضرت فاطمه معصومه(س)، درس‌های فداکاری، ولایت‌مداری و استقامت در راه دین را از این بانوی بزرگوار بیاموزند و خود را برای خدمت به اسلام و مسلمین آماده کنند.
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، به مناسبت دهه کرامت، حجت‌الاسلام والمسلمین عالم‌زاده نوری، معاون تهذیب و تربیت حوزه‌های علمیه در جمع طلاب مدرسه علمیه شهید ثانی(ره) مجتمع آموزشی شهید صدوقی(ره) قم به تبیین ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه معصومه(س) پرداخت.

معاون تهذیب و تربیت حوزه‌های علمیه با تبریک دهه کرامت، اظهار داشت: حضرت فاطمه معصومه(س) تجلی‌ کرامت اهل بیت(ع) هستند. چهار امام معصوم یعنی امام صادق(ع)، امام کاظم(ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع) در شأن ایشان سخن گفته‌اند.

وی با اشاره به بشارت امام صادق(ع) قبل از ولادت حضرت معصومه(س) افزود: این بشارت نشان‌دهنده جایگاه ویژه این بانوی بزرگوار در منظومه معارف اهل بیت(ع) است. امام صادق(ع) فرمودند: و تَدخُلُ بِشَفاعَتِها شِیعَتی الجَنَّةَ بِأجمَعِهِم بانویی از فرزندان من در قم دفن خواهد شد که شفاعت او همه شیعیان را شامل می‌شود.

هجرت تاریخی و نقش اجتماعی حضرت معصومه(س)

حجت‌الاسلام والمسلمین عالم‌زاده نوری به تحلیل سفر تاریخی حضرت معصومه(س) از مدینه به ایران پرداخت و گفت: این هجرت، حرکتی کاملاً آگاهانه و در راستای حمایت از امام رضا(ع) بود. حضرت معصومه(س) با وجود خطرات راه، خود را فدای حمایت از امامت کردند.

وی با اشاره به حادثه ساوه و درگیری میان سپاه مامون خلیفه وقت عباسی با کاروان حضرت، تصریح کرد: در این حادثه که بسیاری از همراهان حضرت به شهادت رسیدند، ایشان همانند حضرت زینب(س) در کربلا، صبر و استقامت بی‌نظیری از خود نشان دادند.

ویژگی‌های عالمان ربانی

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه در ادامه سخنان خود به تبیین ویژگی‌های عالم ربانی پرداخت و گفت: عالم ربانی کسی است که در راه خدا ثابت‌قدم است و در برابر مشکلات هرگز سست نمی‌شود. این ویژگی‌ها را می‌توان در سه محور خلاصه کرد: علم و معرفت: عالم ربانی باید در علوم دینی تبحر داشته و همواره در حال یادگیری باشد. تقوا و معنویت: اهل تهجد، سجده‌های طولانی و ارتباط مستمر با خداوند است. مسئولیت‌پذیری اجتماعی: در صحنه‌های اجتماعی حاضر شده و از دین و ارزش‌های اسلامی دفاع می‌کند.

آزمون‌های الهی و لزوم پایمردی طلاب

استاد حوزه با استناد به آیه ۲ سوره مبارکه عنکبوت «حَسِبَ النَّاسُ أَنْ یُتْرَکُوا أَنْ یَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا یُفْتَنُونَ»" تأکید کرد: خداوند مومنان را می‌آزماید تا راستگو از دروغگو مشخص شود. طلاب حوزه‌های علمیه باید بدانند که انتخاب این مسیر یعنی آمادگی برای پذیرش انواع آزمایش‌ها و سختی‌ها.

وی افزود: امروز خطر عادی‌انگاری و راحت‌طلبی بیشتر از گذشته ما را تهدید می‌کند. طلبه انقلابی کسی است که خود را وقف خدمت به دین می‌کند.

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه با نقل خاطره‌ای از مرحوم علامه عسکری(ره) گفت: ایشان هنگام ورود به حوزه، با انگشت بر پیشانی خود نوشت وقف و نیت کرد تمام وجودش را وقف مکتب اهل بیت(ع) کند. این همان روحیه‌ای است که امروز به آن نیاز داریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین عالم‌زاده‌نوری در پایان با تأکید بر لزوم الگوگیری از سیره حضرت معصومه(س)، گفت: طلاب باید با مطالعه زندگی این بانوی بزرگوار، درس‌های فداکاری، ولایت‌مداری و استقامت در راه دین را بیاموزند و خود را برای خدمت به اسلام و مسلمین آماده کنند.

در پایان با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین عالم زاده‌نوری به مناسبت روز معلم از جمعی از اساتید مدرسه تقدیر و به طلاب موفق هدایایی اهدا شد.

ارسال نظرات