۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۹
کد خبر: ۷۸۲۳۱۶
استاد مؤسسه امام خمینی:

حوزه علمیه باید در مجامع علمی جهانی حضور فعال داشته باشد

حوزه علمیه باید در مجامع علمی جهانی حضور فعال داشته باشد
حجت الاسلام رضوانی گفت: اگر حوزه علمیه بخواهد بالنده و مؤثر باشد و بتواند در مجامع علمی جهانی حضور فعال داشته باشد حتما باید به روز باشد.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محسن رضوانی استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در نشست گروه فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی که به مناسبت صدور پیام مقام معظم رهبری به صدمین سال بازتاسیس حوزه برگزار شد گفت: همانطور که مقام معظم رهبری بعد از ۴۰ سال از انقلاب، بیانیه گام دوم انقلاب را ارائه کردند و در بیانیه نسبت به وضع موجود انقلاب و مطلوب آن پرداختند در این پیام هم در حقیقت تحلیلی از صدسال حوزه همراه به یکسری راهبردها برای آینده و به عنوان گام دوم حوزه مطرح فرمودند.

وی افزود: این پیام بسیار مهمی است که می‌تواند در محافل علمی به خصوص از سوی انجمن‌های علمی حوزه مورد بحث و بررسی قرار بگیرد؛ مجامعی چون پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، مؤسسه امام خمینی و … و جامعه المصطفی پیشاپیش در راستای برآورده‌کردن منویات رهبری و امام حرکت کرده‌اند و حوزه از این جهت پیشرو است ولی نیازمند اقدامات جدیدی هستیم تا کارهای علمی خوب و گسترده بتواند بازتاب بهتری داشته باشد.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: اگر حوزه علمیه بخواهد بالنده و مؤثر باشد و بتواند در مجامع علمی جهانی حضور فعال داشته باشد حتما باید به روز باشد؛ به تعبیر امام صادق(ع): العالم بزمانه لا تهجم علیه اللوابس. حوزه باید جدیدترین مباحث علوم انسانی و اندیشگی در دنیا شناسایی کرده و با آن آشنا باشد و بتواند پاسخ مناسبی بدهد و این ظرفیت واقعا در حوزه علمیه وجود دارد.

حجت الاسلام رضوانی افزود: متاسفانه در یکی دو دهه اخیر مقداری در روزآمدی لطمه‌هایی به ما وارد شده است از جمله حذف دروسی است که مرتبط با اندیشه‌های غربی است در حالی که تولید دانش اسلامی بدون توجه به تحقیقات به روز جهانی و ارتباط با اندیشمندان ممکن نیست.

استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، اضافه کرد: نباید طلاب را صرفا به متن‌خوانی یکسری آثار عادت دهیم؛ در این زمینه خوب است از تجارب دانشگاه‌های دیگری در کشورهای دیگر استفاده کنیم؛ سمت با وجود همه تلاش‌هایی که کرده و جای قدردانی دارد باز استانداردهای قابل قبولی نداریم؛ برخی مراکز حوزوی و دانشگاهی مانند مؤسسه امام، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه می‌توانند به تدوین متون درسی حوزه در دانش‌های مختلف کمک کنند و متون استانداردی تولید کنند تا کمتر وقت طلاب گرفته شود و بتوانند مطالب را زودتر دریافت کنند.

حجت الاسلام رضوانی اظهار کرد: رهبری در خاتمه پیام توصیه‌هایی فرمودند که آخرین آن درباره مدارک حوزوی است، گفت: ایشان فرمودند مدارک حوزه را باید خود حوزه بدهد ولی عناوین را می‌توان تغییر داد و از عنوان‌های شناخته شده و مرسوم کنونی دانشگاهی مانند ارشد و دکتری و … استفاده شود.

ارسال نظرات