شیوههای علمی مقابله با فرقه های نوظهور
خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، به بیان عوامل گرایش برخی افراد به فرقه های نوظهور و انحرافی و نیز راهکار مقابله با آن ها پرداخت.

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین احمد حسین شریفی، با اشاره به تشدید فعالیت های فرقه های نوظهور، در مورد علت گرایش برخی از جوانان به سوی این مکاتب دروغین، اظهار داشت: بحث فرقه گرایی در میان برخی از جوانان جامعه، علل و عوامل گوناگونی دارد.
*علل گرایش افراد به فرقه های نوظهور
وی افزود: دلیل گرایش بعضی از افراد به این فرقه های نوظهور، به علت های روحی، خانوادگی، فکری، سیاسی، اقتصادی و ... است که گاهی تمام این علت ها در یک فرد جمع است و گاهی بعضی از این عوامل در یک فرد وجود دارد.
معاون پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، ادامه داد: شاید بتوان مهمترین علت گرایش گروندگان به فرقه های نوظهور و کاذب را، میل به متفاوت بودن دانست؛ عده ای از جوانان که میل به متفاوت بودن از بقیه افراد دارند، به قصد جلب توجه دیگران، وارد این مکتب ها می شوند، حال آن که از حقیقت آن ها هیچ گونه اطلاعی ندارند و نمی دانند اساساً جهان بینی این فرقه ها چیست.
وی در مورد بخش دیگر از کسانی که به فرقه های نوظهور، مخصوصا شیطان پرستی گرایش پیدا می کنند، گفت: بعضی از کسانی که به دنبال ارتباطات نامشروع هستند، لهو و لعب را در این فرقه ها می بینند و به همین دلیل برای دستیابی به لذتهای زود گذر، به این مکاتب گرایش پیدا می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین شریفی، ادامه داد: برخی از افراد نیز هستند که به دلیل تمایل به کسب قدرت به فرقه هایی مانند شیطان پرستی گرایش می یابند؛ آن ها معتقدند که شیطان مظهر یک سری از قدرت هاست و به همین دلیل می تواند بخشی از قدرت خویش را به برخی از پیروانش انتقال دهد؛ به همین دلیل برخی از کسانی که حس قدرت طلبی در وجودشان پررنگ است، فکر می کنند با ورود به این مکاتب حس آن ها تا حد زیادی پاسخ داده خواهد شد.
وی گفت: برخی نیز به دلیل مشکلات عقیدتی و فکری که منشأ آن ها معرفت شناختی آن هاست، به این فرقه ها، گرایش می یابند؛ نگاه این گونه افراد به خداوند، نگاه معرفت شناسانه نیست، اعتقاد به نبوت و وحی در آن ها، دچار ایرادی اساسی است، برای آن ها در نظام ا رزشی، توجیهی برای اخلاقیات وجود ندارد و تمام این عوامل در شیطان پرستی جمع می شود که در آن ها نه معاد، نه توحید و نه هیچ ارزش دیگری معنا ندارد.
این استاد حوزه و دانشگاه، در مورد چرایی گرایش جوانان ایرانی به فرقه شیطان پرستی ابراز داشت: در ایران گرایش به این فرقهها به دلیل منشأ شناختی، بسیار کم دیده شده است؛ عمده دلیل گرایش برخی از جوانان به این فرقه ها، بیشتر از سر لهو و لعب است که متأسفانه، بدون این که هیچ گونه شناختی از عقاید اصلی این فرقه های منحرف داشته باشند، به دام آن ها گرفتار می شوند.
وی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم، مبنی بر این که «سرنوشت کسانی که اعمال زشت و ناشایست انجام می دهند، تکذیب آیات خداوند از سوی آن هاست، گفت: متأسفانه برخی از افراد نیز تنها به دلیل میل به مدگرایی و متفاوت بودن به فرقه شیطان پرستی روی می آورند و وقتی که وارد این فرقه شدند، با شبهاتی که از طریق همین فرقه برایشان به وجود می آید، ممکن است در بحث های معرفت شناختی نیز، دچار اشکال شوند.
حجت الاسلام و المسلمین شریفی، علل اقتصادی را دلیل دیگر گرایش برخی دیگر از افراد به فرقه های نوظهور، دانست و گفت: به علت وعده های دروغین سرکرده های این مکاتب، عده ای از افرادی که مشکل مالی دارند و در پاره ای موارد دارای مشکلات عقیدتی نیز هستند به این فرقه ها، گرایش می یابند.
وی همچنین بخش عمده ای از دلیل گرایش برخی از جوانان به فرقه های نوظهور، فعالیت گسترده سیاسی دشمنان دین اسلام دانست و گفت: یکی از مؤلفه های امنیت ملی در جمهوری اسلامی ایران، مذهب و دین است، و به همین دلیل یکی از راه های ضربه زدن به امنیت ملی، تضعیف دین و مذهب و اعتقادات مردم است و در این خصوص یکی از راههای تضعیف اعتقادات و گرایش به دین و مذهب در مردم، ایجاد فرقه های نوظهور و جذاب نشان دادن آن هاست.
*راه های مقابله کدام است؟!
این مؤلف حوزوی، با بیان اینکه برای مقابله با حمله دشمنان دین اسلام، بایستی گروه های متعدد کارشناسی، با برگزاری جلسات و نشست هایی، عوامل گرایش را به طور دقیق شناسایی کنند، گفت: یکی از راه های مقابله با فرقه های نوظهور و دروغین، جلوگیری از فعالیت های آن هاست، و نباید با آن ها برخوردی سطحی داشت.
*جهل زدایی؛ شیوه علمی مقابله
وی تصریح کرد: اندیشمندان دینی ما باید جهل زدایی کنند؛ یکی از مهم ترین علل و عوامل جهل و نادانی افرادی که به فرقه های کاذب و دروغین گرایش دارند، جهل به عرفان حقیقی و همینطور ناآگاهی نسبت همین فرقه های نوظهور است.
حجت الاسلام و المسلمین شریفی، اضافه کرد: ما باید شناختی حقیقی، هم از دین اسلام و هم از فرقه های نوظهور را برای جامعه بیان کنیم؛ اگر این ها جوانان را با شیوه های خاصی به انحراف می کشانند، ماهم باید با استفاده از همان شیوه ها، در بین نسل جوان آگاهی بخشی کنیم.
وی با اشاره به سخنی از امیرالمؤمنین(ع) در خطبه 147نهج البلاغه، مبنی بر این که هرگز نمی توانید راه رشد را بیابید، مگر آن که راه انحراف را هم نشان دهید، گفت: وظیفه اندیشمندان مسلمان که می خواهند، به شیوه ای علمی با گرایش جوانان به فرقه های نوظهور مقابله کنند، بیان شناخت عرفان حقیقی و پلیدی های عرفان های کاذب در کنار یکدیگر است.
*نهادهای مسئول وارد عمل شوند
معاون پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، پس از بیان شیوه های علمی مقابله با فرقه های نوظهور، در بیان شیوه های عملی این مسأله گفت: جلوگیری عملی از تبلیغات این فرقه های نوظهور، توسط نهادهایی چون وزارت اطلاعات، وزارت ارشاد، نیروی انتظامی و صدا و سیما، ضرورتی انکار ناپذیر است.
وی افزود: صدا و سیما تا حدودی در این عرصه موفق بوده است، اما وزارت ارشاد آن طور که شایسته است، در این زمینه کار نکرده است؛ وزارت ارشاد نباید به سایت ها و یا کتاب هایی که از سوی افرادی که گرایش به این فرقه ها دارند، مجوز چاپ و انتشار بدهد.
حجتالاسلام والمسلمین حسین شریفی به حوزه نیوز در خصوص وظایف حوزویان نیز، اظهار داشت: وظیفه حوزویان استفاده از پتانسیل شعائر مذهبی دین اسلام و تبیین صحیح آن ها برای جوانانی است که در معرض خطر گرایش به این فرقه های منحرف قرار دارند./917/د103/ص
ارسال نظرات