امام حسن تا زمانی که شرایط سیاسی اقتضا می کرد در مبارزه تردید نکرد
حجت الاسلام سید محمد عارف رضوی، کارشناس فرهنگی معاونت تهذیب با تبریک میلاد امام حسن مجتبی(ع) به خبرنگار خبرگزاری رسا گفت:رفتار و گفتار معصومین(ع) باید برای ما شیعیان سرمشق زندگی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه فقهای شیعه تبعیت از امام را واجب می دانند، ادامه داد: فقها قول، عمل و تقریر امام را حجت عنوان کردهاند و بر اساس آن استدلال می کنند.
استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: رفتار امام حسن(ع) باید برای مذاهب دیگر اسلامی نیز مورد توجه قرار گیرد و ایشان را یک اسوه بدانند، زیرا پیامبر اکرم(ص) حسنین(ع) را سید جوانان اهل بهشت نامیده اند.
وی ویژگی بارز شخصیتی امام حسن(ع) را ادب عنوان کرد و بیان داشت: در سن کودکی چنان ادب داشتند که اشتباه یک پیرمرد در وضو گرفتن را با بهترین شکل ممکن به او نشان دادند.
محقق علوم حوزوی بیان داشت: امام مجتبی(ع) با تمام گرفتاری های سیاسی و حکومتی که برایشان ایجاد کردند، اخلاق خوش خود را حفظ کرد و در جائی که سنگین ترین اتهامات به ایشان توسط یک مرد شامی نسبت داده می شود با اخلاق نیکو و با صبر و متانت و کرامت با او برخورد می کنند که شخص خاطی متنبه می شود.
وی با بیان اینکه امام حسن(ع) حتی در دوره خلفا، اهل مبارزه و جهاد بود، اظهار داشت: امام حسن(ع) تا موقعی که شرایط سیاسی اقتضا می کرد لحظه ای در مبارزه تردید نکرد.
وی صلح امام حسن(ع) را بر اساس مصالح مسلمین عنوان کرد و گفت: امام با ملاحظه وضعیت یاران خود که دچار تردید شده بودند و با ارزیابی شرایط جامعه، اقدام به صلح کرد.
محقق علوم اسلامی بیان داشت:امام حسن(ع) با درایت در قرارداد صلح، شرایطی را گنجاندند که توجه به آن برای همه مسلمانان لازم است. /909/پ202/ع