۰۲ آبان ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۰
کد خبر: ۸۸۶۰۱
رییس انجمن تاریخ پژوهان حوزه علمیه قم:

اسلام منهای روحانیت شعار گروه هایی است که روحانیت را مانع منافع خود می‌بینند

خبرگزاری رسا ـ محقق حوزه علیمه قم بیان داشت: حوزه علمیه، مسؤولان و مردم نسبت به جریان انحرافی اسلام منهای روحانیت موضع گیری کنند.
محمد الله اكبري ، رييس انجمن تاريخ پژوهان حوزه و رييس پژوهشكده تاريخ و سيره


محمد الله اکبری، محقق حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون خطر اسلام منهای روحانیت بیان داشت: اسلام منهای روحانیت تفکر خطرناکی است که از سوی گروه‌های مختلف قبل و بعد از انقلاب پی گیری شده است.

وی بیان داشت: سیاست حکومت پهلوی بر محصور کردن روحانیت در مسجد و مدرسه بود از این رو شعار جدایی دیانت از سیاست را در جامعه ترویج می‌کرد و البته جریان های ملی و مذهبی هم از این اندیشه دور نبودند.

این استاد تاریخ بیان داشت: بعد از پیروی انقلاب، برداشت گروهی از ملی گرایان این بود که روحانیت، حکومت را به آنها خواهد سپرد و خود به مدرسه و محراب برخواهد گشت.

وی بیان داشت: بخشی از انقلابیون ملی گرا با توجه به برداشت تاریخی از حضور روحانیون که در قیام هایی مانند جنبش تنباکو و نهضت مشروطه، علیرغم قیام نتوانسته بودند حکومت تشکیل دهند، تصور می کردند که روحانیت در بعد از انقلاب هم گامی در جهت تشکیل حکومت برنخواهد داشت.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: در اوایل دوران پیروزی انقلاب برخی از روی دلسوزی با این عنوان که سیاست کثیف است و برخی دیگر با زیرکی و حقه می‌خواستند روحانیت را از ورود به عرصه حکومت باز دارند.

وی اظهار داشت: بعد از انقلاب برخی گروه های سیاسی و مذهبی این گونه بیان داشتند که ما می توانیم اسلام را بدون توجه به روحانیت بفهمیم و تفسیر های شخصی از اسلام  ارائه کنیم.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: گروه هایی همچون مجاهدین خلق و حزب کارگر می گفتند ما مسلمان هستیم اما اسلام حتما نباید با روحانیت همراه باشد.

رییس انجمن تاریخ پژوهان حوزه علمیه قم بیان داشت: در ده سال اخیر شاهد گروه‌ها و احزابی بوده‌ایم که علیرغم تفکرات اولیه خود، امروز به صورت عملی روحانیت را مزاحم کار خود می‌دانند که می توان به حزب مجاهدین خلق در این زمینه اشاره کرد.

این استاد دانشگاه اذعان داشت: در پنج سال اخیر با وجود اینکه دولت نهم و دهم با حمایت طلاب حوزه های علمیه بر سر کار آمد، شاهد رفتارها و گفتارهایی از برخی مسؤولان بوده ایم که آب بر این آسیاب ریخته است.

وی با اشاره به اینکه برخی می خواهند این گونه القاء کنند که ما تفسیری بهتر و کامل تر از اسلام می توانیم ارائه دهیم، بیان داشت: اینها به صورت ضمنی و در فحوای کلام خود به اسلام منهای روحانیت تمایل پیدا کرده اند.

این استاد تاریخ گفت: مقام معظم رهبری نسبت به جریانات قبل و بعد از انقلاب و در سطح گروه ها، احزاب و مسؤولان واقف بوده و نسبت به این مطلب هشدار دادند.

وی در پایان توجه و موضع گیری حوزه علمیه، مسؤولان و مردم را نسبت به این جریان انحرافی خواستار شد. /909/ت302/ع

ارسال نظرات