۱۱ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۳
کد خبر: ۸۹۲۶۹
حوزه علمیه‌ نواب مشهد در بیانیه‌ای:

بیانات رهبری منشور جامع حوزه‌‌های علمیه قرار گیرد

خبرگزاری رسا ـ حوزه علمیه عالی نواب در بیانیه‌ای با اشاره به تأثیرات سفر رهبر انقلاب به قم، آورده است: جمع این دیدارها و منظومه نشست های رهبر انقلاب می تواند به عنوان منشور حوزه های علمیه و چشم‌انداز آنها در افق آینده مورد استفاده قرار گیرد.
گفت و شنود نخبگان حوزوي با رهبر معظم انقلاب در مدرسه فيضيه قم
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد،‌ مدرسه علمیه نواب مشهد، بیانیه ای را به مناسبت سفر اخیر رهبر معظم انقلاب به قم صادر کرده که در آن آمده است: انقلاب اسلامی ایران میوه درخت ریشه دار و اصیل حوزه های علمیه است. درختی که خود نیز ریشه در خاک پاک رسالت و ولایت دارد.

در این بیانیه تصریح شده است: فرهنگ اهل بیت در رگ های حوزه های علمیه جاری است و علماء و طلاب وارثان این رسالت و جانشینان انتخاب شده این مسیر هستند. بار، سنگین است و راه دشوار و شیاطین انس و جان در کمین. و البته نقص ها و نکث هایی نیز بر پایه عدم برنامه ریزی اصولی و مسئولیت پذیری و انجام وظیفه همواره این موجود زنده را تهدید می کند و عافیت طلبی و دور شدن از زی طلبگی از جمله آفت های بزرگ او به شمار می روند.

در ادامه این بیانیه می خوانیم: در ابتدا باید آفت ها و مشکلات را شناخت و پس از اولویت بندی و مهندسی آن ها برای رفع و دفع آن ها همت گماشت.

در بخش دیگر بیانیه آمده است: بیش از بیست سال از رهبری و مدیریت ولایی مقام معظم رهبری بر کشور می گذرد و همواره یکی از دغدغه هایی که در این سال ها برای ایشان نمود عینی داشته مسأله عملکرد حوزه های علمیه و نقش آن در گستره جهانی و در ارتباط با انقلاب اسلامی است؛ موضوعی که هر از گاهی در دیدارهای عمومی و خصوصی با علما، فضلا و طلاب همراه با ارائه راهکار ها و پیشنهادات قابل توجه و تأملی برای سرعت و شتاب در حوزه ها رخ نموده است و جمع این دیدارها و منظومه این نشست های متعدد، می تواند به عنوان منشور حوزه های علمیه و چشم انداز آن ها در افق آینده باشد.

در بخش دیگر این بیانیه آمده است: سفر ده روزه مقام معظم رهبری به استان قم در حقیقت برای حوزه های علمیه یک اتفاق عادی و طبیعی نبود. به واقع مقام معظم رهبری در این سفر بخشی دیگر از ابعاد منشور حوزه های علمیه را رمز گشایی و تبیین کردند. منشوری که مهم ترین فصل های آن را می توان در سفرهای ایشان به حوزه های علمیه قم و مشهد و دیدار با فضلا، نخبگان و طلاب و بخصوص سفر اخیر ایشان به وضوح مشاهده کرد.

در ادامه می‌خوانیم: تحول در حوزه، چشم‌انداز و برنامه راهبردی حوزه، وضعیت نظام آموزشی حوزه، نوع تعامل حوزه با نظام، وضعیت معیشتی حوزه ها، وظایف فرهنگی حوزه های علمیه، وظایف طلاب خارجی، حوزه های علمیه خواهران و... بخشی از نظام مهندسی فکری و مدیریتی حوزه های علمیه است که از سوی ایشان تبیین شده است.
همچنین در ادامه این می‌خوانیم: اکنون فرصت ها و زمینه های قابل توجهی در سایه این رهنمودها برای همه دلسوزان حوزوی اعم از فضلا، مسئولان و طلاب جوان آماده و بسیاری از تکالیف در تابلوی این منشور نمایان شده است.

در این بیانیه ضمن پاسداشت و شکر آستان الهی بر سرمایه و نعمت حضور رهبری فرزانه و اندیشمند که با بیانات ارزشمند خود فصل ممتاز دیگری برای طرح و تبیین مسائل، مأموریت ها، وظائف، توانمندی ها و خدمات حوزه های علمیه و روحانیت فراهم شد، از علمای بصیر و اساتید انقلابی و فضلا و طلاب مجاهد که با استقبال و حضور با شکوه در مراسمات، کارنامه تجلی با عظمت دیگری از همدلی و همراهی حوزه های علمیه با ولی فقیه خود به نمایش گذاشتند قدردانی شده است، زیرا این حضور خود امیدی برای حوزویان و مردم انقلابی و یأس و دلسردی منافقین و فتنه جویان بود تا خط با اقتدار و باشکوه امامت و امت را نظاره گر باشند.

در بخش دیگر بیانیه ذکر شده است،‌ اکنون امید و انتظار است برای اجرایی شدن این بیانات و بهره گیری از این فرصت گرانمایه همگان خود را مسئول و مورد خطاب این بیانات دانسته و اشاره این سخنان را تنها متوجه دیگران ندانند. تجربه های قبلی می تواند ذخیره ای مفید برای عملکرد بعدی ما باشد از این رو نباید چون گذشته تنها به کارهایی مانند تشکیل دبیرخانه و ستاد، اکتفاء کرد. بلکه باید با بهره گیری از آراء و افکار مختلف راه را بر عملیاتی شدن فرمایشات ایشان هموار کرد و در این مسیر آنچه بیش از پیش اهمیت دارد پاسداشت سنت ها و ارزش های اصیل حوزه است و باید از روش های غیر اصولی و فرسایشی خودداری کرد.

در ادامه بیان شده است: اولویت بندی و تقسیم کارها و استفاده از ظرفیت حداکثری حوزه و تمرکز زدایی برای نیل به نتیجه بسیار مهم خواهد بود، ارائه گزارش منظم و مستمر از طرف مسئولان و اعلام موفقیت ها و عدم موفقیت ها می تواند ضمن رخ نمایی کارهای انجام شده به تبادل آراء و افکار و رفع مشکلات کمک قابل توجهی کند همچنین نقش آفرینی فضلا و طلاب جوان در این برهه حساس منوط به انگیزه مضاعف و احساس نیاز آن هاست که تبیین صحیح و واقعی از سخنان مقام معظم رهبری از سوی علماء می تواند در این زمینه کارگشا باشد.

در پایان بیانیه آمده است: امید می رود حوزه علمیه خراسان با تلاش شورای برنامه ریزی و حمایت و تأکید مدیر عالی حوزه، نقش آفرینی ویژه ای در این مسیر داشته باشد.
اکنون مائیم و این امانت./934/
د101/س
ارسال نظرات