استاد حوزه علمیه تهران:
پویایی حوزه علمیه در عرصه سیاسی و فقاهتی در گرو عمل به رهنمودهای رهبری است
خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تخصصی قاسم بن الحسن(ع) تهران گفت: حوزه انقلابی از دیدگاه امام و رهبری، حوزه ای است که درد آشنا با مشکلات جامعه باشد، مسائل سیاسی را بداند، به موقع وارد صحنه ها شود، گزارههای دین و اخلاق را عملی کند و گره گشای مشکلات اجتماعی و عمومی مردم باشد.

حجت الاسلام سید محمد باقر علم الهدی، رییس مرکز آموزش عالی تخصصی قاسم بن الحسن(ع) تهران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: قم، خاستگاه انقلاب اسلامی است و انقلاب اسلامی از سوی مرجعیتی که برخاسته از حوزه و مکتب امام صادق(ع) بود، متولد شد.
وی گفت: در سال 42 که امام راحل را تبعید کردند، حوزویان اجازه ندادند که دیدگاه های امام به تاریخ بپیوندد و با تبلیغ و روشنگریهایی که در ایام محرم و صفر درباره تفکرات و خطوط فکری و سیاسی امام میان مردم انجام دادند، نگذاشتند که شعله مبارزه و تلاش امام در بین مردم خاموش شود.
مرکز آموزش عالی تخصصی قاسم بن الحسن(ع) تهران گفت: حوزه انقلابی از دیدگاه امام و رهبری، حوزه ای است که درد آشنا با مشکلات جامعه باشد، مسائل سیاسی را بداند، به موقع وارد صحنه ها شود، گزاره های دین و اخلاق را عملی کند، گره گشای مشکلات اجتماعی و عمومی مردم باشد و همچنین بتواند، در کنار سعادتمند کردن اجتماع برای آخرت، مردم را با پیاده سازی کامل مفاهیم و دستورات اسلامی به سوی سعادت دنیایی هدایت کند.
وی با اشاره به این که در همه دورانها خطر ورود و نفوذ بیگانگان و دشمنان به حوزه برقرار است، گفت: نفوذ بیگانه به حوزه به صورت مرحله ای نیست که پس از سپری یک مرحله بتوانیم از آن گذر کنیم، بلکه آگاهی نسبت به توطئه های دشمنان و بصیرت در شناخت عوامل نفوذی آنها یک اصل جاری در همه زمانها است که امام و رهبری نسبت به جلوگیری این خطر تأکید دارند.
حجت الاسلام سید محمد باقر علم الهدی خاطرنشان کرد: دشمنان همواره برای ایجاد خلل و مشکل میان حوزویان کوشیده و از راههای مختلفی وارد شده است که یکی از آنها پررنگ کردن مسائلی است که در واقع در حوزه جزء اولویتهای اول و اصلی نیست که باید آنها را تحلیل کرده و به هر کدام بر اساس اولویتی که دارند، توجه شود.
وی افزود: اگر دغدغههای امام و رهبری به عنوان دغدغههای اصلی و اول حوزه تلقی شود، دیگر در مسائل مختلف میان حوزویان اختلافی نخواهد بود و همچنین حوزه، کشور و حتی جهان اسلام به منفعت زیادی خواهد رسید.
مرکز آموزش عالی تخصصی قاسم بن الحسن(ع) تهران به دغدغه امام و رهبری در موضوع تقریب مذاهب وحدت میان مسلمانان اشاره کرد و گفت: اگر این دیدگاه به صورت کامل در حوزه پیاده شود، به تبع آن کشور و حتی جهان اسلام نیز متأثر از این رفتار خواهند شد، در این صورت دیگر چنین نمی شود که فرقه ها و کشور های مختلف اسلامی در مقابل له شدن برادران مسلمان خود در مقابل اسرائیل غاصب سکوت کنند؛ در واقع امام رسیدن به ملت واحده به امت واحده مسلمانان را اولویت می دانست.
وی در موضوع سفر رهبری به قم ابراز داشت: در ایامی که رهبری به قم سفر کردند، گرچه به ظاهر درس های روزانه تعطیل بود؛ اما در واقع درس عوض شد و همه طلاب، اساتید و مسؤولان حوزه در کلاس درس مقام معظم رهبری حضور داشتند که ایشان با تسلطی که در مباحث مختلف علمی داشتند، مطالب قابل توجه و تاملی را در میان طلاب، فضلا و علمای شهر قم مطرح کردند.
حجت الاسلام سید محمد باقر علم الهدی افزود: اگر بنا است که حوزه علمیه در زمینه های اجتماعی، سیاسی و فقاهتی به پویایی لازم برسد باید سخنان رهبری را سرلوحه کار خود قرار دهد و طلاب و پژوهشگران حوزه باید موضوعاتی را که رهبری در زمینه های مختلف ارائه کردند را تحلیل و برسی کرده و راهکارهای مناسبی برای اجرایی شدن منویات وی در حوزه علمیه ارائه کنند.
وی افزود: از دیگر مباحثی که باید در حوزه پیگیری شود که مورد تاکید امام و رهبری است، پرداختن به علومی همچون فلسفه و کلام بوده که از نیازهای مهم فکری جامعه اسلامی است و اگر حوزویان در این علوم با قوت پیش نروند افرادی دیگر، هر طور که می خواهند وارد این علوم شده و فلسفه اسلامی تدریس خواهند کرد؛ افرادی همچون علامه طباطبایی، شهید مطهری، شهید صدر از علمای بزرگی بودند که با احساس نیاز حوزه و جامعه به این علوم به خوبی پرداختند.
مرکز آموزش عالی تخصصی قاسم بن الحسن(ع) تهران گفت: از دیگر وظایف مهم نهادهای حوزوی به خصوص مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور، آشنا کردن طلاب جوان و جدید حوزه به تاریخ زندگی، تفکرات و اهداف امام خمینی(ره) است که باید برای رسیدن به این مقوله ضروری، درسهای اجرایی و تحقیقی از انقلاب و امام راحل را برای طلاب جوان در نظرگرفته و برنامهریزی کنند.
وی افزود: طلاب جوان باید با تاریخ 200 سال اخیر این مرز و بوم و ظلمهایی که خاندان پهلوی و دیگر پادشاهان به فرهنگ، دین و استقلال این مملکت کردهاند آشنا شوند تا عظمت و ضرورت حرکت انقلابی امام را بهتر بتوانند درک کنند.
حجت الاسلام علم الهدی افزود: در دوران حکومت های پیشین در ایران، بسیاری از سرزمینهای کشور و در قالب هدیه و یا بی ثباتی نظامی پادشاهان گذشته از ایران جدا شده؛ اما یکی از بزرگترین افتخارات انقلاب اسلامی، جدا نشدن حتی یک وجب از خاک ایران در حکومت این انقلاب به دست دشمنان است./956/ت301/س
ارسال نظرات