۲۸ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۶
کد خبر: ۹۸۴۶۴
دبیر کتاب سال حوزه خواستار شد:

معرفی آخرین دستاوردهای علمی حوزه‌ها به مجامع علمی

خبرگزاری رسا ـ دبیر کتاب سال حوزه خواستار توجه به ارتقا و استوارسازی شاخص‌ها و فرایند داوری و معرفی آخرین دستاوردهای علمی حوزه‌ها به مجامع علمی از طریق همایش سال کتاب حوزه شد و آن را حلقه وصلی بین تولید کننده آثار و مخاطبان دانشت.
حجت الاسلام مهدي حقي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام مهدی حقی، دبیر کتاب سال حوزه، پیش از ظهر امروز در دوازدهمین همایش کتاب سال حوزه با ارائه گزارشی از روند برگزاری این همایش، اتقان علمی اثر، پاسخ‌گویی به نیازهای روز، نوآوری و ارائه دیدگاه‌های و راه‌حل‌های جدید، اثربخشی فوق‌العاده اثر در موضوع مورد پژوهش و رعایت ضوابط نویسندگی را از جمله شاخصه‌ها و ملاک‌های داوری آثار برشمرد.

وی با اشاره به فرایند داوری آثار رسیده به دوازدهمین همایش کتاب سال حوزه، افزود: آثار رسیده در سیزده گروه علمی تقسیم‌بندی و در اختیار مدیران گروه‌هی سیزده‌گانه قرار گرفت که پس از بررسی برای ورود به مرحله دوم در اختیار داوران قرار گرفت تا براساس ضوابط انتخاب کتاب سال، آثار را مورد بررسی قرار دهند.

دبیر کتاب سال حوزه با بیان این‌که بیش از هزار اثر شامل 932 کتاب و 72 رساله سطح 4 حوزه در قالب 1327 جلد به دوازدهمین همایش کتاب سال حوزه ارائه شد، که 93 درصد ناشران آن ایرانی و 7 درصد ناشرانی غیرایرانی بودند، گفت: 71 درصد آثار به زبان فارسی و 16 درصد به زبان عربی و بقیه نیز به زبان‌های انگلیسی، ترکی، اردو و اسپانیایی ارائه شده بود.

وی خاطرنشان کرد: 206 داور، آثار ارسالی از سوی بیش از 895 مرد و 27 زن را به دقت مورد ارزیابی قرار دادند به طوری که هر اثر از سوی دو یا سه داور در مدت سه ماه ارزیابی و هر داور ناچار بود به پرسش‌های چهارده‌گانه پاسخ داده و همه نمرات را ثبت کند.

حجت‌الاسلام حقی با بیان این‌که پس از مراحل داوری 11 کتاب و یک رساله سطح 4 و 22 کتاب و دو رساله سطح 4 به عنوان اثر شایسته تقدیر تعیین و معرفی شد، ضعف علمی آثار، اولویت نداشتن موضوع نسبت به نیازهای جامعه، تکراری بودن مطالب، ضعف در نگارش، ساختار و آرایه‌های فنی را از آسیب‌های مهم موجود در برخی آثار عنوان کرد.

وی ادامه داد: در مجموع یک هزار اثر رسیده در سیزده گروه ادبیات و هنر، فلسفه و کلام، فقه، حقوق و اصول، اخلاق و عرفان، قرآن و حدیث، دانش سیاسی، تصحیح و تحقیق، ترجمه، علوم تربیتی و روان‌شناسی، کتب مرجع، اقتصاد و تکنولوژی آموزشی مورد بررسی قرار گرفت.

دبیر کتاب سال حوزه در بخش دیگری از سخنان خود خواستار توجه به ارتقا و استوارسازی شاخص‌ها و فرایند داوری و معرفی آخرین دستاوردهای علمی حوزه‌ها به مجامع علمی از طریق همایش سال کتاب حوزه شد و آن را حلقه وصلی بین تولید کننده آثار و مخاطبان دانست.

وی خاطرنشان کرد: بهترین آثار دوازدهمین همایش کتاب سال حوزه پس از مراسم و در روزهای آینده به نخبگان و فرهیختگان، مراکز علمی و کتابخانه‌های علمی سراسر کشور و برخی مراکز خارج کشور ارسال خواهد شد تا همایش کتاب سال به عنوان حلقه وصلی بین کتاب‌های تولید شده و مخاطبان مطرح شود. /920/پ202/ص

ارسال نظرات