آیت الله مکارم شیرازی:
کتابهای ادبی حوزه بر اساس متون قوی و غنی شیعه نوشته شود
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفت: متاسفانه در حوزه های علمیه اکثر کتابهای ادبیات را اهل سنت نوشته اند در حالی که برای استشهاد باید به نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و دو خطبه حضرت زهرا(س) استناد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، عصر سه شنبه در مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقه حفظ و مفاهیم خطبه حضرت زهرا(س) که در مدرسه علمیه امیرالمؤمنین(ع) قم برگزار شد، با قدردانی از برگزار کنندگان این مسابقه تصریح کرد: ما میراثهای گرانبهایی از ائمه داریم که تا به حال قدر آن را ندانسته و نشناخته و حق آن را ادا نکرده ایم.
وی ادامه داد: البته اخیرا فعالیت هایی می شود که این میراث گرانبها در اختیار عموم مسلمین و جهانیان قرار گیرد.
این مرجع تقلید با اشاره به محتوای غنی عهدنامه مالک اشتر ابراز داشت: این عهدنامه در حال حاضر به عنوان سندی بین المللی ترجمه و در سازمان ملل در میان اعضا تقسیم شده است.کسانی که این عهدنامه را می خوانند متوجه می شوند که برای مدیریت جامعه در اسلام از زمان های قدیم بسیار برنامه های جامع و مدونی داشته است.
وی صحیفه سجادیه را میراث گرانبهای دیگر اهل بیت(ع) دانست و تاکید کرد: خطبه فدکیه نیز از میراثهای مهم اهل بیت و شیعیان است و ضرورت دارد بیش از این به این خطبه توجه کنیم. مقام علمی، فصاحت و بلاغت، دورنگری و اندیشه والای فاطمه زهرا(س) را می توان در دو خطبه ایشان مشاهده کرد.
این مرجع تقلید ابرازداشت: متاسفانه سال ها به آن توجه نمی شد و البته اخیرا توجه بیشتری دارد به این خطبه می شود که این مساله ارزشمند و مهم است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان توصیه هایی به حاضران تاکید کرد: تنها به حفظ کردن خطبه حضرت زهرا(ع) اکتفا نکنید، البته حفظ آن کار ارزشمندی است، اما باید بیشتر در محتوای خطبه دقت کرد. حقیقت بضعه منی در این خطبه ها تجلی یافته است و ما باید بیشتر به آن توجه کنیم.
وی در ادامه ابرازداشت: متاسفانه در حوزه های علمیه اکثر کتابهای ادبیات را اهل سنت نوشته اند در حالی که برای استشهاد باید به نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و دو خطبه حضرت زهرا(س) بانوی بزرگ اسلام استشهاد شود.
مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم تاکید کرد: باید کتاب های ادبی بر اساس استفاده از این متون نوشته شود، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و دو خطبه حضرت زهرا(س) کلام فصیح است، چرا نباید اینها در ادبیات ما نفوذ کند و اشعار جاهلیت عرب در کتب ما تدریس شود.البته کارهایی در این راستا انجام شده است اما کافی نیست و باید فعالیت و برنامه ریزی بیشتری در این عرصه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: حضرت زهرا(س) به کسانی که به این امور و خطبه ها توجه و اهتمام داشته باشند ،عنایت ویژه ای دارند و اگر کسی یک قدم بردارد حضرت برای آن ارزش خاصی قائل است. امیدوارم تمامی شرکت کنندگان در این مسابقه معنوی مشمول عنایات خاصه حضرت زهرا(س) باشند و در سایه عنایات امام عصر موفق و مؤید باشند. /924/پ202/ص
ارسال نظرات