بخش پایانی/ آیت الله مصباح یزدی:
امام خمینی در خشت خام چیزی می دید که دیگران در آیینه نمی دیدند
خبرگزاری رسا ـ آیت الله مصباح یزدی با تجلیل از شخصیت بی نظیر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، تیزبینی، دوراندیشی و فراست ایشان را کم نظیر خواند و گفت: ایشان در خشت خام چیزهایی را می دیدند که دیگران در آیینه نمی دیدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی شامگاه پنج شنبه در دیدار شماری از پاسداران انقلاب اسلامی از استان اصفهان که در سالن همایش های مؤسسه امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با تسلیت فرا رسیدن بیست و دومین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، یاد و خاطره امام راحل عظیم الشان را گرامی داشت و برای روح ملکوتی و بلند ایشان علو درجات را از درگاه ذات اقدس اله مسالت کرد.
وی ابراز داشت: خدای متعال را شکر می کنیم که معرفت به خود و اولیای خود و جانشین شایسته امام معصوم را به ما مرحمت و ما را از انحراف های فکری و لغزش های عملی حفظ کرد.
آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: به هر میزان خدا را به خاطر این نعمت های بزرگ شاکر باشیم باز هم نمی توانیم حق این نعمت ها را ادا کنیم.
وی ابراز داشت: برکاتی که در انقلاب اسلامی نصیب ما شده است به برکت اسلام بود، اگر دیگران در این مساله شک دارند لااقل ما شکی نداریم، حال این سؤال مطرح می شود که اسلام و علما که همیشه بودند، چطور آثار اسلام در این عصر و به دست امام راحل ظاهر شد؟
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: این سؤال در ذهن بسیاری است که شاید خوش نداشته باشند مطرح کنند، اما باید توجه داشت بدون شک این زمان که خدای متعال این پیروزی را نصیب ملت ایران و مسلمانان کرد شرایط خاصی بود که استحقاق این نعمت را پیدا کردیم.
وی گفت: کار خدا بی حکمت نیست، باید بگردیم ببینیم چه چیزی استحقاق این مردم شد، سعی کنیم آن را حفظ کنیم، ادامه دهیم و تقویت کنیم تا بیشتر موجب استحاق ما برای این گونه نعمت های عظیم الهی شود.
آیت الله مصباح یزدی افزود: مجموعه ای از عوامل بود که دست به دست هم داد و به جامعه ما این لیاقت و شایستگی را داد تا ملت مستحق چنین تفضل الهی شود و بدون شک بخشی از این عوامل مربوط به ویژگی ها و شخصیت امام راحل رضوان الله تعالی علیه بود.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تاکید کرد: بخشی از این عوامل نیز که موجب این لیاقت شد، مربوط به جامعه ما است، مردم ما هم ویژگی هایی پیدا کردند که در مردم سابق نبود و یا ضعیف بود.
وی تصریح کرد: امام راحل فرمود مردم ما از مردم زمان پیامبر(ص) هم بهترند، یعنی اینکه ویژگی هایشان تفاوت می کند؛ اما آنچه مربوط به شخص امام است به دو بخش قابل تقسیم است، یکی مربوط به جهات روحی و معنوی امام راحل که هر چه در این زمینه صحبت شود حق ایشان ادا نمی شود.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه اخلاص امام کم نظیر بود، تصریح کرد: امام تنها و تنها به خواسته خدا فکر می کرد، انجام این کار به چه هزینه ای تمام می شود برای شان مهم نبود، گاهی ممکن بود یک مساله ای به قیمت آبرویشان تمام می شد، اما ایشان ابایی نداشتند و به انجام وظیفه الهی فکر می کردند.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: برنامه های عبادی و توسلات امام رضوان الله تعالی علیه ظاهر نبود، در مدتی که ایشان در نجف بودند هر شب یک ساعت در مقابل ضریح امام علی(ع) می ایستادند و توسل می کردند که همین مساله تماشایی بود، اما خلوت و راز و نیمه های شب را نمی گذاشتند کسی متوجه بشود.
امام در موضع گیری های خود شک نمی کردند
وی با اشاره به دوربینی، تیزبینی و فراست امام خمینی(ره)، تاکید کرد: ایشان در خشت خام چیزی را می دیدند که دیگران در آیینه نمی دیدند، جریاناتی در طول این مدت از زمان آغاز نهضت تا زمانی که ایشان از دنیا رفتند پیش آمد که نشان دهنده فراست و دوراندیشی و تیزبینی امام است.
آیت الله مصباح یزدی بیان کرد: گاهی شرایطی پیش آمد که امام(ره) در نظر خود فقط تک بود هیچ کس با نظر او موافق نبود، اما بعدا ثابت شد که نظر ایشان درست بوده است و دیگران اشتباه تصور و فکر می کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: این یک فراست خدادادی بود که ذات اقدس اله به امام قدس الله نفسه الزکیه عنایت کرده بود و این هم به خاطر همان اخلاص ایشان بود؛ امام اموری را درک می کردند که دیگران نمی توانستند درک کنند.
وی افزود: امام در موضع گیری های اساسی خود شک نمی کردند، آنچنان برای شان مطلب روشن بود که هر کس هرچیز می گفت اگر فرصت بحث بود می نشستند و دیگران را قانع می کردند، اما هرچه دیگران می گفتند ایشان در تصمیم شان تزلزلی پیدا نمی شد.
کوچک تر از آن هستیم که شخصیت امام را درک کنیم و ایشان را بشناسیم
استاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: یکی از این امور در 22 بهمن بود که از طرف حکومت دستور اکید برای حکومت نظامی داده شده بود، اما امام راحل تاکید کردند مردم به بیرون بریزند، از دوستان، یاران و همراهان امام کسی نبود که با نظر ایشان موافق باشد، اما ایشان گفتند بگویید مردم بریزند بیرون، آنها می گفتند این رژیم به کسی رحم نمی کند و حمام خون به راه می اندازد اما امام موضع خود را داشتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: بنیانگذار کبیر انقلاب در این مساله آنچنان قاطع بود که هرچه دیگران می گفتند تزلزلی در ایشان پیدا نشد و نمی شد، اینها ویژگی هایی بود که در شخصیت امام وجود داشت و هریک نیازمند بحث های مفصلی است که اگر بازهم گفته شود حق امام(ره) ادا نمی شود.
رییس مؤسسه امام خمینی با اشاره به دیگر ابعاد شخصیتی امام راحل بیان داشت: ما هنوز کوچک تر از آن هستیم که امام خمینی(ره) را بشناسیم.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به نمونه هایی از قاطعیت امام علی(ع) بیان داشت: نمونه این قاطعیت در امام راحل و مقام معظم رهبری دیده می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان اینکه بر اساس بصیرت ها و بینش هایی که امام داشتند، یک سری راهبردها و اصول استراتژیک را برای مبارزه با رژیم شاه انتخاب کردند، گفت: ایشان تشخیص داد راه مبارزه با این دستگاه راهی که دیگران می روند نیست.
روشنگری و آگاه کردن مردم، اصل استراتژیک امام در مبارزه با رژیم بود
وی افزود: قبل از انقلاب افراد و گروه ها انگیزه هایی برای مبارزه با استبداد و استعمار داشتند، اینها به دو گروه تقسیم می شدند یک عده می گفتند باید فعالیت سیاسی کرد و حزب تشکیل داد و یک عده هم می گفتند باید کارهای چریکی کرد و از این طریق با دستگاه به مبارزه برخاست.
آیت الله مصباح یزدی گفت: گروه هایی از جمله منافقین می گفتند با فعالیت سیاسی کاری از پیش نمی بریم باید ترور کرد تا بتوانیم دستگاه را به زانو درآوریم، اما امام(ره) هیچ یک از این دو روش را نمی پسنیدند و تاکید می کردند باید مردم را روشن کنیم، اگر برای حکومت حق لیاقت داشته باشند خداوند تبارک و تعالی کمک شان می کند.
وی گفت: روشنگری و بیدارکردن مردم اصل استراتژیک امام برای مبارزه با رژیم بود که خوشبختانه امروز به موج بیداری اسلامی منتهی شده است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: ایشان در داخل کشور مشکلات ریشه ای را می دید و آنها را حل کرد؛ یکی از مشکلات این بود که در جرگه متدینان فکر غلطی جا افتاده بود که قبل از ظهور ولی عصر(عج) حرکت جهادی و مبارزه ای نباید انجام داد و مردم باید وظایف فردی و شخصی خود را انجام دهند اما در امور سیاسی دخالت نکنند.
وی اظهار داشت: امام این تفکر را آسیب بزرگ و جدی می دید، امام از این درد داشتند که برخی ها ورود در کارهای سیاسی را خلاف مروت می دانستند، ایشان یک تنه تلاش کرد تا این باور غلط را عوض کرد و به مردم باوراند که این یکی از بزرگ ترین واجبات است و باید نسبت به آن اهتمام داشت.
آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: این از کارهای بسیار مهمی بود که امام راحل انجام داد و این سد شیطانی را از سر راه مبارزه و نظام برداشت، چراکه تا این فکر باقی بود کسانی وارد عرصه می شدند که به فکر اسلام نبودند و طبیعتا چنین چیزی مورد رضایت خدا و انبیا و اولیای الهی نبود و اگر اینها سرکار می آمدند چه بسا خطرشان بیشتر از آن رژیم بود.
آیت الله مصباح یزدی گفت: این کار بسیار عظیمی از سوی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بود که هنوز ابعاد آن شناخته نشده است؛ در همین راستا عده ای می گفتند مسائل دینی از مسائل سیاست و دنیا جدا است، امام روی این باور غلط هم خط بطلان کشید و دین را به عرصه اجتماع و زندگی آورد و فکر و فرهنگ مردم را عوض کرد و در مدت کوتاهی وضعیت به گونه ای شد که جوانان آرزوی شهادت می کردند.
وی اضافه کرد: امام با سخنان و بیانات دلنشین خود کاری کردند که نه تنها نوجوانان و جوانان وارد صحنه شدند، بلکه آرزوی شهادت در راه خدا را برای خود افتخاری بزرگ می دانستند، این هنر امام رضوان الله تعالی علیه بود. /924/پ202/ج
ارسال نظرات