نشست بیداری اسلامی و سلطه ستیزی در قم برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست بیداری اسلامی و سلطه ستیزی صبح امروز به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قم برگزار شد.
در این نشست علمی دکتر منوچهر محمدی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران بیان داشت: بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و به تبع آن پایان جنگ سرد و نظام دو قطبی، اندیشمندان و سیاستمداران غربی تلاش کردند به منظور تداوم بخشیدن به سیستم «دولت ملت» نظام آینده را طراحی کنند و به اجرا درآورند که از جمله چنین تلاش هایی می توان به ارائه طرح نوین جهانی یا به عبارتی نظم تک قطبی توسط جرج بوش پدر، نظربه پایان تاریخ فرانسس فوکویاما و در نهایت نظریه جنجالی برخورد تمدنهای هانتینگتون اشاره کرد.
وی افزود: بعد از گذشت دو دهه از زمان فروپاشی نظام دو قطبی، نه تنها هیچکدام از نظریات مطرح شده عینیت نیافته و عملی نشده است بلکه ناتوانی تبیینی و سست شدن بنیاد آنها نیز مورد تایید و تصریح عموم جوامع آکادمیک قرار گرفته است.
این محقق علوم سیاسی بیان داشت: قبل از فروپاشی قطعی نظام دو قطبی، با شکلگیری نهضت امام خمینی(ره) و پیروی انقلاب اسلامی در سال 1979 میلادی، نظام«دولت ملت» به چالش کشیده شد و به عبارت دقیقتر به پایان راه خود رسیده بود.
این استاد دانشگاه بیان داشت: جهان شاهد شکل گیری نظام جدیدی است که از نظر بازیگران، تعاملات و منازعات بین المللی، تفاوت اساسی و بنیادین با نظام های قبلی دارد.
وی بیان داشت: وضعیت متاخر روابط بینالمللی، عصر جدیدی را نوید می دهد که در آن اردوگاه سلطه گران یعنی دولت های سلطه گر و تحت نفوذ سلطه و اردوگاه سلطه ستیزان یعنی ملت ها و دولت های مردمی در مقابل یکدیگر صف آرایی کرده و برخورد واقعی میان تمدن ها و بلوک بندی ها و یا دولت ـ ملت ها بلکه میان دولت های سلطه گر و تحت نفوذ سلطه از یک طرف و ملت های آگاه و بیدار شده و دولت های مردمی از طرف دیگر است.
این محقق علوم انسانی اظهار داشت: به عبارت قرآن و روایات، برخورد میان مستکبرین و مستضعفین در سراسر جهان شکل گرفته است و البته بر مبنای تفکر اسلامی روشن است که این مواجهه سرنوشت ساز، فرجامی جز پیروزی ملت های مستضعف نخواهد داشت.
وی در تبیین نظریه خویش بیان داشت: نظریه برخورد با سلطه از جهت مبانی، متکی به انگاره جهان بینی اسلامی و از لحاظ روش شناختی در چهارچوب مطالعات استقرائی تجربی تاریخی است.
در ادامه این نشست علمی، دکترمحمد ستوده، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) به بیان سخنرانی پرداخت و با اشاره به موج بیداری اسلامی، به جایگاه این حرکت جهانی اشاره کرد.
مشروح این نشست علمی که در آن موضوعاتی همچون کشور سوریه و معارضان و آینده سیاسی این کشور بحث و بررسی شد به زودی در خبرگزاری رسا منتشر خواهد شد. /909/پ202/ع