۲۱ آذر ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۲
کد خبر: ۱۱۸۶۴۵

گسترش فعالیت حوزوی در شهرستان مراغه

خبرگزاری رسا ـ تولیت حوزه‌ علمیه مراغه از روند رو به رشد مدارس علمیه و راه‌اندازی پنجمین مدرسه علمیه این شهر تا سال آینده خبر داد.
حجت الاسلام و المسلمين پورمحمدي، امام جمعه مراغه
حجت الاسلام و المسلمین محمدتقی پورمحمدی، تولیت حوزه‌های علمیه مراغه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز اظهار داشت: هم اکنون چهار مدرسه علمیه خواهران و برادران در شهر مراغه فعالیت می‌کنند.

عضو خبرگان رهبری خاطر‌نشان کرد: بیش از 700 طلبه خواهر و برادر در مدارس علمیه حضرت امیرالمؤمنین(ع)، امام حسن مجتبی(ع)، امام حسین(ع) و الزهرا(س) در سطوح یک تا سه مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان این‌که گسترش مدارس علمیه مراغه با هدف احیای جایگاه تاریخی و دینی این منطقه از آذربایجان پیگیری می‌شود، تصریح کرد: در این راستا پروژه مدرسه علمیه خواهران مراغه هم اکنون با پیشرفت 95 درصدی مراحل پایانی احداث را سپری می‌کند که همزمان با 17 ربیع الاول مورد بهره‌برداری کامل قرار خواهد گرفت.

امام جمعه مراغه با بیان این‌که حوزه علمیه خواهران مراغه در زمینی به مساحت دو هزار و 700 متر زیر بنا احداث می‌شود، ادامه داد: تاکنون برای اجرای این طرح 9 میلیارد ریال صرف شده که با بهره برداری از فاز نهایی شاهد افزایش ظرفیت پذیرش خواهیم بود.

عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه 200 طلبه در مدرسه علوم دینی خواهران مراغه مشغول تحصیل هستند، گفت: افزایش ظرفیت پذیرش طلاب خواهر نیز با توجه به استقبال روزافزون جوانان مراغه ای و شهرهای همجوار مورد توجه ویژه قرار دارد.

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی در ادامه از راه اندازی پنجمین مدرسه علمیه این شهر تا سال آینده خبر داد و اظهار داشت: عملیات احداث حوزه علمیه برادران امام سجاد(ع) در زمینی به مساحت 6 هزار مترمربع تا ابتدای سال آینده آغاز خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه احیای مدارس علمیه مراغه به صورت جدی پیگیری می شود، خاطر‌نشان کرد: تا 13 سال پیش هیچ طلبه‌ای در شهر مراغه تحصیل نمی‌کرد و هیچ حوزه علمیه‌ای در این شهر فعال نبود، اما امروز شاهد فعالیت 4 مدرسه علمیه خواهران و برادران هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی با تاکید بر این‌که در آینده نزدیک شاهد رشد و شکوفایی مدارس علوم دینی مراغه خواهیم بود، افزود: در عصر خواجه نصیرالدین طوسی که در مراغه مستقر بوده، 22 مدرسه علمیه در این شهر فعالیت داشته که این مدارس در دوره قاجاریه و پهلوی از سوی حاکمان تصرف و به دبیرستان و یا مدارس کلاسیک تبدیل شده‌ است.

وی بازیابی و احیای جایگاه حقیقی مدارس علمیه مراغه در جهان تشیع را عزم جدی متولیان دینی و فرهنگی منطقه دانست و خاطر نشان کرد: هم اکنون شهرستان مراغه یکی از قطب‌های حوزوی در شمال غرب کشور محسوب می شود./935/ت302/س
ارسال نظرات