۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۲۱:۲۶
کد خبر: ۱۲۸۷۴۹
آیت الله حسینی بوشهری:

حوزه جدای از نظام و نیازهای آن نیست

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین از حوزه به عنوان مادر نظام اسلامی یاد کرد و با تبیین ماموریت های کنونی حوزه های علمیه گفت: حوزه و مراجع امروز همان رسالتی را برعهده دارند که امام معصوم در عصر خویش برعهده داشته اند.
آيت الله حسيني بوشهري

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، عصر پنجشنبه 28 اردیبهشت ماه در دیدار تعدادی از دانشجویان، در سخنانی با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) اظهارداشت: امام صادق می فرماید هر کس در دین اسلام و مکتب تشیع وارد شد و کانال ورودش به دین از طریق تشویق های دیگران بود این دین و این دینداری، دینداری پایداری نیست و همان طور که انسان از شنیدن سخنان این و آن وارد اسلام شده، ممکن است روزی توسط فرد دیگری به ایده دیگری گرایش یابد و یک روز بیاید و یک روز برود.

 

وی تاکید کرد: امام راحل می‌فرمایند اگر پایه پذیرش دین بر اساس قرآن و کلام اهل بیت(ع) باشد آن چنان انسان در دینداری عمیق و ژرف می شود که کوه های سر به فلک کشیده ممکن است جابجا شوند اما این انسان جابه جا نخواهد شد.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به ویژگی های حوزه تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های حوزه و طلاب این است که افتخار می کنند بر سر سفره کتاب و سنت نشسته اند و هر فردی خودش را با این مجرا و کانال یعنی قرآن و اهل بیت(ع) مرتبط کند و نگاه و دید و نگرش او بر اساس قرآن و سنت باشد ویژگی حدیث را خواهد داشت.

 

نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این روایت که چه کسی عهده دار احیای مکتب اهلبیت(ع) است اظهار داشت: کسانی می توانند احیاگر مکتب اهل بیت باشند که پیام اهل بیت(ع) را خوب دریافت کنند و این پیام را به دیگران هم بیاموزند و در این صورت نگرانی برای گسترش فرهنگ دین و اهل بیت(ع) نباید وجود داشته باشد، زیرا اگر مردم آفریقا، اروپا و خاور دور زیبایی و طروات کلمات اهل بیت(ع) را بدانند خود به خود دنبال این مکتب راه خواهند افتاد.

 

وی با اشاره به خاستگاه علم آموزی مکتب اهلبیت و تبلیغ آن در دنیا بیان داشت: حوزه از یکسو عهده دار فراگیری علوم اهلبیت(ع) و از طرف دیگر عهده دار تبلیغ دین و انتشار آن به سراسر دنیا هستند و امروز خاستگاه این موضوع در حوزه های علمیه است.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به کارکرد روحانیت و حوزه های علمیه، با بیان اینکه حوزه از صدر اسلام و در آغاز تاسیس مسجدالنبی ایجاد شده است و پیامبر اولین مدیر حوزه در صدر اسلام است، اضافه کرد: یکی از کارکردهای مهم حوزه و روحانیت ارایه اسلام اصیل به خصوص در عصر غیبت است.

 

وی تصریح کرد: حوزه و مراجع امروز همان رسالتی را برعهده دارند که امام معصوم در عصر خویش برعهده داشته اند و اگر ائمه بودند امروز به تربیت نخبگان و شاگردان و شایسته سازی می پرداختند؛ فردی مانند آیت الله اراکی که 103 سال عمر کردند دائما مشغول تدریس و تحصیل و تالیف بودند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به لغزش ها و فرقه هایی که در اسلام پدید آمده است بیان داشت: روحانیت تمام دین نیست، اما راه مطمئنی که می توان به دینداری رسید حوزه و روحانیت است و هر جا تشکیلاتی در جهت دین ستیزی ایجاد شده در جایی بوده که فرقه ساختن ها و انحراف از روحانیت بیشتر شده است و از حوزه و روحانیت فاصله گرفته اند.

 

وی مرزبانی از اسلام را از دیگر ویژگی ها و کارکردهای روحانیت در طول تاریخ دانست و اظهار داشت: همان طور که سربازان مراقب مرزهای جغرافیایی کشور هستند علما نیز مرزبان عقیدتی در اسلام هستند و امام صادق(ع) فرموده اند علمای شیعه مرابط و مرزبان دین هستند.

 

وی تاکید کرد: حوزه ها مرزبان عقیدتی در اسلام هستند، ازاین رو شهید مطهری دیده بان بیدار روحانیت بود و از حوزه به سمت دانشگاه هجرت کرد تا با باورهای دانشگاهی و با زبان آنان سخن بگوید؛ آن روز مارکسیست ها بیشترین تلاش را داشتند اما مطهری با نوشتن کتاب هایی به نقد این اندیشه ها پرداخت.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری زمان شناسی را سومین ویژگی حوزه و عالمان دینی دانست و اظهار داشت: علما آنوقت که استعمار می خواست در این کشور نفوذ کند، میرزای شیرازی با یک فتوا استعمار انگلیس را به عقب راند؛ عالمان می دانند در کجا وارد شوند و سخن بگویند ودر کجا سکوت کنند؛ این سیره در طول تاریخ وجود داشته است و چه بسیار عالمانی که در این راه مانند شهید صدر شهید شده‌اند.

 

امام جمعه قم بیان داشت: تربیت نفوس از دیگر کارهای عالمان دین است؛ کار عالمان دین نخبه پروری و تربیت انسان های شایسته برای اداره جامعه است؛ آیت الله بهجت از جمله این عالمانی بود که وقتی چهره او را نگاه می کردیم گویا در این دنیا نبود.

 

وی اظهار داشت: ارتباطات قوی با مردم از دیگر ویژگی‌های عالمان دینی و روحانیت است؛ البته در ابتدای انقلاب روحانیت بزرگ پاسداری نداشتند و دشمن از این فضا سوء استفاده کرد، اما امروز شاهدیم عموم مردم با مراجع و روحانیت در ارتباط هستند؛ حوزه مرکز آموزشی است که دغدغه زندگی مردم را در کنار تعلیم و تعلم دارد.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنانش گفت: حوزه متناسب با نیازهای زمان و شرایط جامعه باید آهنگش را هماهنگ کند زیرا خاستگاه نظام، حوزه بوده است البته این به معنای آن نیست که سهم دانشگاهیان نادیده گرفته شود.

 

وی با اشاره به کارهای پژوهشی حوزه بیان داشت: نزدیک به صد مجله در قم منتشر می شود که به مسایل مستحدثه می پردازد و مجلاتی تنها عهده دار این موضوعات هستند و به تبیین فقهی مسائل پرداخته می شود.

 

وی با اشاره به طرح هجرت اظهار داشت: بیش از 3 هزار طلبه در قالب این طرح به دورترین نقاط کشور مهاجرت می کنند و به تبلیغ و در محروم ترین نقاط به رسیدگی به مشکلات مردم می پردازند.

 

امام جمعه قم عنوان داشت: الان پایان نامه های حوزه متناسب با نیازها نوشته می شود، مکاتبه با همه نهادها شده تا نیازهایشان احصاء شود و تحقیقات حوزه در این عرصه ها صورت گیرد و حوزه حوزه جدای از نظام و نیازهای نظام نیست.

 

وی افزود: قلب حوزویان با دانشجویان است و ما در دو فضای مجزا از هم زندگی نمی کنیم و باید رابطه بیشتر شود و این ابتکار عمل ستودنی است و باید این ملاقات ها بیشتر شود. /920/پ202/ج

ارسال نظرات