اعتکاف بهترین خلوت برای تفکر در ذات خداوند است
محمد اللهاکبری، مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، اعتکاف را زمینهای برای خلوت، راز و نیاز، تدبر و تفکر در ذات خداوند و اعمال و رفتار هر فرد عنوان و معتکفان را به مواظبت اعمال و اهتمام نسبت به انجام ادعیه و توسل به اهلبیت(ع)، توصیه کرد.
وی افزود: در قرآن کریم و سخنان پیامبراکرم(ص) بارها از اندیشه و تفکر در ذات خداوند، طبیعت، مفاهیم، زندگی و حیات بشری و تمرکز فکر و تفکر عمیق درباره دنیا سخن به میان آمده است و این تفکرات در جایی میتواند نمایان شود و به نتیجه برسد که خلوت و دوری از هیاهوی دنیوی باشد و بهترین خلوت برای تفکر امر اعتکاف است.
مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) اعتکاف را مایه آرامش و سکوت دانست و تصریح کرد: انسان در اعتکاف میتواند ذهنش را از امور دیگر خالی کند و تنها به خدا بیاندیشد تا بتواند هم به آرامش برسد و هم روح و ذهن خود را تطهیر کند و از ناخالصیها بزداید.
وی استمرار اعتکاف و خلوت با خداوند را بسیار تأثیرگذار عنوان کرد و با اشاره به اینکه عمل اعتکاف از سوی اسلام سفارش شده است، گفت: اگر درباره ذات خدا و طبیعتی که آفریده، بیشتر تأمل و تعمق کنیم، میتوانیم قلب خود را روشن ساخته و راهی به سوی خدا بیابیم.
اللهاکبری افزود: پیامبراکرم(ص) پیش از اسلام به غار حرا میرفت، مدت یک ماه در خلوت با خدای خود راز و نیاز میکرد و به دور از هیاهوی دنیا به تمرکز، تعمق، تدبر و اندیشه میپرداخت تا بتواند به حقیقت دست پیدا کند و عاقبت به حقیقت خداوند پیبرد و به پیامبری مبعوث شد.
این استاد حوزه و دانشگاه، مسؤولان برپایی اعتکاف را به دقت در برگزاری این مراسم معنوی دعوت کرد و ادامه داد: باید سعی کنیم با برنامهریزی دقیق و رعایت آداب و اصول اعتکاف و توصیه به معتکفان طوری این امر معنوی را انجام دهیم که ما را به هدف نزدیک کند، نه اینکه از هدف دورتر کند.
وی اعتکاف در ماه رجب، شعبان و رمضان را مفید دانست و اظهار داشت: اعتکاف در دهه آخر ماه رمضان به آن سبب که مصادف با شبهای قدر است و روح و جسم آدمی را در این ماه برای نزدیکی بیشتر با خدا آماده میکند، بیشتر سفارش شده است.
اللهاکبری توصیه کرد: اگر میخواهیم مسلمان بمانیم بکوشیم تا به سه اصل مهم امانتداری، صداقت و وفای به عهد عمل کنیم که نخستین اصل آن یعنی امانتداری باید در هر مکان و زمان عملی شده و امانت دوست و دشمن سالم به او بازگردانده شود.
وی با بیان اینکه اگر صداقت به ضرر انسان تمام شود هیچ وقت نباید آن را فدای مسایل دیگر کرد، اضافه کرد: هرکس این سه اصل را که اساس اسلام، مسلمانی، دیانت و انسانیت است رعایت نکند اعمال دیگرش فایدهای نخواهد داشت و از ارزش خواهد افتاد. /907/ت302/ی