مبلغان مخاطبشناس و دردآشنا باشند
حجتالاسلام والمسلمین سید احمد فاطمی، استاد حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: ماه مبارک رمضان ظرفیتهای کلان، گسترده و عمیقی دارد که هر مسلمان میتواند به اندازه ظرفیت خودش از آن بهرهمند شود رسول گرامی اسلام (ص) در آخرین جمعه ماه شعبان فرمود«ایها الناس قد اقبل علیکم شهرالله باالبرکت و الرحمت و المغفره» ای مردم ماه خدا به سوی شما اقبال میکند؛ ماهی که در آن برکت، رحمت و مغفرت الهی است.
وی تصریح کرد: همه زمانها و مکانها مربوط به خداوند متعال است و او خالق انسان و بر اساس رحمتش فرصتهایی را برای بندگانش قرار میدهد تا در حد لیاقت خود از آن فرصتها استفاده کنند.
حجتالاسلام والمسلمین فاطمی ماه مبارک رمضان را یکی از فرصتهای بسیار مغتنم دانست و گفت: خداوند متعال سفره معنوی خودش را در آن پهن و ما را به عنوان میهمان خود بر سر این سفره دعوت کرده و با لطف وکرمش از ما پذیرایی میکند که این ظرفیت خیلی مهمی است.
وی بیان داشت: اگر میهمان با مختصر ادبی بر سر این سفره حضور پیدا کند و فرصت سوزی نکند خداوند او را مشمول رحمت و مغفرت خاص و عام خود قرارمیدهد و برکات مادی و معنوی به او میرساند بنابراین شایسته است اگر بندگان در گذشته معصیت و گناهی مرتکب شدهاند بطور صحیح توبه کنند و به درگاه الهی بازگردند.
وی در توصیه به مبلغان اظهار داشت: مبلغان باید مخاطبشناس و دردشناس باشند و با توجه به محل تبلیغی خود و ارتباط با آگاهان آن منطقه مشکلات فرهنگی و اخلاقی آنجا را شناسایی و با در نظر گرفتن آن مشکلات، به تبلیغ معارف دین بپردازند زیرا مبلغ باید مانند طبیب ابتدا درد را تشخیص دهد تا نسخه او مفید باشد.
وی با اشاره به اینکه اسلام دین صمیمیت، محبت و ترویج خوبیها است خاطر نشان کرد: روزی جمعی از زنان از حضرت زهرا (س) خواستند که یک روایت را از پدرشان نقل کنند حضرت فرمودند این روایت به اندازه حسنین (ع) برای من ارزش دارد نبی مکرم اسلام در این روایت میفرمایند: «ولله لم یومن باالله ولا باالیوم الاخره من آزا جاره» به خدا قسم به معاد و قیامت ایمان نیاورده کسی که حق و حقوق همسایه را رعایت نکند و او را مورد ایذاء و اذیت قرار بدهد و به حقوق آنها تعدی کند.
این استاد حوزه اضافه کرد: اسلام دین جامعی است که در آن حقوق شهروندی، همسایگی و خانوادگی و هر کسی که به عنوان یک انسان در جامعه زندگی میکند محترم میشمارد و کرامت میبخشد.
وی ابراز داشت: در ابتدای ماه مبارک رمضان علی (ع) از نبی مکرم اسلام (ص) سوال فرمودند: «یا رسول الله ای اعمال افضل فی هذا الشهر»در این ماه با فضیلتترین عمل چیست؟ حضرت پاسخ دادند:« الورع من محارم الله» با فضیلتترین و ارزشمندترین عمل در این ماه این است که انسان ورع و تقوا داشته باشد یعنی حق و حقوق خدا و بندگان خدا را رعایت کند.
حجتالاسلام والمسلمین فاطمی تأکید کرد: حق خداوند این است که انسان در هر جایی عملی میخواهد انجام دهد یا سخنی بگوید احساس کند که در محضر خداوند قرار دارد و برای او محرز شود که خداوند از عمل و سخن او راضی است و این ماه فرصت مناسبی برای تمرین و عادت به این کار است تا در بقیه سال نیز ادامه پیدا کند.
وی در پایان با اشاره به دعوت اسلام به عفو و گذشت نسبت به یکدیگر گفت: در مقابل بدی و توهین دیگران مقابله به مثل نکرده و بر اساس هوا و هوس و عصبیت سرکش کاری انجام ندهیم زیرا در نزد خداوند دوستی، گذشت و صله ارحام بالاتر و برتر از قهر و جدایی است. /9192/ ت302/ن