۱۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۳
کد خبر: ۱۳۴۷۵۱
ظرفیت‌های ماه مبارک رمضان (26)؛

اخلاص در عمل مهم ترین عامل قبولی اعمال است

خبر گزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به ظرفیت های اخلاقی و معنوی ماه مبارک رمضان گفت: اخلاص در عمل و پاک کردن نیت از آلودگی مهم ترین عامل قبولی اعمال است.
رمضان

 

حجت‌الاسلام حسن مهدویان، استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به ظرفیت‌های اخلاقی و معنوی ماه مبارک رمضان درگفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، ماه‌ رمضان را ماه‌ ضیافت الهی توصیف کرد و گفت: ماه‌ رمضان ماه توبه است در این ماه تمام کارها حتی نفس کشیدن و خوابیدن افراد عبادت است و خداوند سفره رحمت خود را برای افراد گسترده و آن‌ها را از نیرنگ‌های شیطان در امان نگه‌داشته است از این‌رو تمام زمینه‌ها جهت بهر‌ه‌مندی وجود دارد و هرکس تلاش بیشتری کند بهره بیشتری خواهد برد.

وی مهم‌ترین دستاورد ماه مبارک رمضان را تقویت اراده و رابطه انسان با خدا عنوان کرد و افزود: ماه رمضان بهترین زمان برای تقویت اراده است برای نمونه ساعاتی از شبانه روز از خوردن و آشامیدن خودداری می کنیم از این رو می توانیم در سایر موارد نیز کنترل را در خود ایجاد کنیم و به تقویت رابطه خود با خدا بپردازیم.

حجت‌الاسلام مهدویان دستاورد دیگر روزه گرفتن را به یاد قیامت بودن بر شمرد و خاطرنشان کرد: روزه گرفتن در گرمای تابستان شخص را به یاد تشنگی و گرسنگی قیامت می اندازد و افراد را به فکر جمع کردن توشه برای قیامت می‌اندازد به همین منظور ایمان آن‌ها افزایش می‌یابد و به درجه بالایی از ایمان می‌رساند.

وی در ادامه افزود: اخلاص در عمل و پاک کردن نیت از آلودگی مهم ترین عامل قبولی اعمال است.

این استاد قرائت، تدبر و انس با قرآن را سبب طهارت نفس انسان‌ها شمرد و تاکید کرد: انس با قرآن روح انسان را جلاء می دهد و اولیای الهی از این روش برای رسیدن به معارف الهی بهره می‌برند.

حجت‌الاسلام مهدویان اضافه کرد:  نقل شده است حضرت امام(ره) در روز‌های هر 10 روز یک بار قرآن را ختم می کردند و در ماه رمضان هر سه روز یکبار قرآن را ختم می کرده‌اند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم دعا را محور بندگی دانست و افزود: نماز با تمام آثاری که دارد دعا است و دعاهای ماه مبارک رمضان مانند افتتاح و ابوحمزه ثمالی دریایی از آموزه‌های اخلاقی است.

وی در ادامه به تاثیرگذاری فضای معنوی ماه رمضان بر افراد اشاره کرد وگفت: کم شدن آمار جرم‌ و جنایت در ماه رمضان نشان می‌دهد کسانی که هر چند در ظاهر روزه نمی گیرند ولی تحت تاثیر جو و حالات این ماه قرار می گیرند.

وی قرآن را بهترین الگو برای مردم دانست و به مبلغان تاکید کرد: مبلغان به بیان داستان های تاریخی قرآن، حکمت های لقمان حکیم که بهترین دست مایه برای مردم است و همچنین سیره و سرگذشت بزرگان بپردازند؛ و از ترجمه دعای ابوحمزه ثمالی که خود دانشگاه و گنج بی نظیری از مسائل اخلاقی و معنوی است غافل نشوند.

 حجت‌الاسلام مهدویان خواستار توصیف بزرگواری‌های پیامبر‌(ص) و امامان معصوم‌‌(ع) برای مردم از سوی مبلغان شد و ادامه داد: مبلغان باید مطالعه کافی داشته و با بیان مناسب به مردم معارف دین انتقال دهند و با مردم به گشاده روی رفتار کنند، تبلیغ به نوشتن و گفتن نیست بلکه به عمل کردن است و در روایت است که رنگ و بوی عامل بر مردم  تاثیر می گذارد.

این استاد در پایان از مبلغان خواست قیامت و مرگ را برای مردم توصیف کرده و به آن‌ها یادآور شوند که تقوا را رعایت کنند و بدانند که روزی تمام افراد در پیشگاه خدا حاضر می شوند. /9193/ت302/ن

ارسال نظرات