تحمل زخم زبانها رسم همیشگی دنیای طلبگی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام علی اصغر قائمی، استاد حوزه و دانشگاه، روز گذشته در آیین آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه اصفهان که صبح امروز در مدرسه صدر بازار برگزار شد، اظهار داشت: اولین کاری که یک طلبه قبل از ورود به حوزه علمیه باید انجام دهد فهمیدن این مسأله است که چرا و برای چه هدفی به حوزه آمده است و اگر با عمق وجود خود این مسأله را درک کرد هر روز خوش برخوردتر و شادابتر از روز قبل میشود.
مؤلف کتاب اصول اعتقادات افزود: روزی از یکی از پیادهروهای قم میگذشتم که طلبه ای با ظاهری ناراحت و پریشان در حالی که کتاب رسائل در دست او بود به بنده رسید و از من پرسید پس از آن که تمام این درس ها را خواندیم و مرجع تقلید هم شدیم، آخر کار چه میشود، به او گفتیم ما به حوزه آمدیم که تفقه در دین پیدا کنیم، به درون جامعه برویم و به تمام افرادی که بیهدف زندگی میکنند بگوییم آخر که چه و چرا بیهوده زندگی میکنید، نه این که خودمان به بنبست برسیم.
حجت الاسلام قائمی افزود: این جوابی بود که من به این سؤال دادم و هر یک از شما باید برای خودتان جوابی برای آن پیدا کنید و دریابید برای چه به حوزه آمده اید.
این نویسنده و محقق حوزه و دانشگاه با بیان این روایت که جوانی نزد رسول اکرم(ص) آمد و گفت مرا موعظه کنید، حضرت سه بار پرسید اگر بگویم عمل میکنی و سپس فرمود هرگاه تصمیم به کاری گرفتی قبل از شروع، عاقبت آن را ببین افزود: اگر از طلبه ای بپرسید که چرا از بین این همه شغل، طلبگی را انتخاب کردی باید در جواب بگوید، شغل های دیگر برای اداره امور زندگی است؛ اما من طلبه شدم که بفهمم هدف از زندگی چیست.
وی خاطرنشان کرد: اگر به معنای واقعی کلمه معنای هدف را درک کردید آن موقع زخم زبانها، نگاههای کج و بسیاری از مسائل دیگر نه تنها جلوی شما را نمیتواند بگیرد بلکه شیرین نیز میشوند، بنابر این چنین افرادی در زمان پیامبر نیز وجود داشتند که خاک و شکمبه گوسفند بر سر پیامبر میریختند؛ خوشبختانه هنوز جامعه ما به این گونه مسائل نرسیده است؛ اما این را عرض کردم که بدانید تا کجا باید تحمل مسائل را داشته باشید.
حجت الاسلام قائمی در پاسخ به این سؤال که آیا در شغلهای دیگر نمیتوان به خدا رسید، بیان داشت: به خدا رسیدن در دیگر کارها هم امکان دارد ولی به کمال رسیدن به فرموده امام صادق(ع) در سه چیز است؛ شناخت دین خدا، صبر در سختی ها و میانهروی در زندگی؛ از این رو عزیزان من آیا جایی بهتر از حوزه وجود دارد که بتوان دین را در آنجا شناخت و به کمال رسید.
وی در ادمه افزود: عالمی که از علمش بهره ببرد و بهره برساند از هفتاد هزار عابد بهتر است و ما آمده ایم تا عالم شویم نه عابد و این را بدانید آن قدر شوق دنیاطلبی در افراد زیاد شده است که هر کسی لیاقت حضور در این عرصه را ندارد از همین رو است که ورودی دانشگاه ها با ورودی حوزه علمیه اصلاً قابل قیاس نیست.
مدرس حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: اگر یک دکتر مؤمن، متعهد و وظیفهشناس که در شغل خود به خدا رسیده است، جان یک انسان را نجات داد، آن فرد نهایت تا صد سال دیگر زنده میماند؛ اما یک روحانی موفق اگر یک نفر را هدایت و از ظلمت رهایی بخشید هم در دنیا و هم در آخرت او را نجات داده است. /9392/پ202/س