استاد شایسته متعبد به احکام شرعی و آداب دینی است

حجتالاسلام والمسلمین علی رحمانی سبزواری، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به تجربه و سابقه تدریس 40 ساله خود به بیان صفات و ویژگیهای استاد شایسته پرداخت.
وی یکی از ویژگیهای مهم استاد شایسته را داشتن روحیه ساده زیستی دانست و افزود: استاد باید طوری با طلاب تعامل داشته باشد که آنها احساس راحتی کنند و استاد را از خودشان بدانند، با این تفاوت که وی فردی فاضل است و به فضلش نیاز دارند.
استاد حوزه درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، تصریح کرد: وقتی طلاب با استاد خود راحت باشند، اشکالاتشان را میپرسند، درد دلهایشان را با استاد خود مطرح میکنند و راحت با وی صحبت کنند؛ و این تأثیر بسزایی در پروش آنها دارد.
وی با اشاره به اهمیت تقوای استاد ابراز داشت: استاد باید اهل تعبد به احکام شرعی و مقید به آداب دین باشد تا افزونبر تأثیری که بر علمیت طلاب دارد، بر اخلاق، تقوا و عمل طلبه نیز تأثیر بگذارد.
حجتالاسلام والمسلمین رحمانی سبزواری، با بیان اینکه تدریس استاد آموختن و حالات روحی و عملی وی تبلیغ است خاطرنشان کرد: استاد باید به صحبتها و کارهای خود دقت زیادی داشته باشد چرا که عمل وی نوعی ابلاغ دین به فطرت شاگردان است.
وی تبیین موقعیت اجتماعی و سیاسی و بیان دشمن شناسی در بین درس را از ویژگیهای مهم استاد نمونه دانست و اظهار داشت: استاد باید خطوط اصلی زندگی را برای شاگردان خود ترسیم کند و تولی و تبری که از مهمترین خطوط زندگی است را به طلاب بیاموزد.
این استاد حوزه درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم ادامه داد: کسی که فضل و علم را به دست بیاورد اما سیره عملی و اجتماعی و راه و روش درست زندگی را نیاموخته باشد؛ معیارهای دوست و دشمن شناسی را نخواهد دانست و بی شک به جایی نخواهد رسید.
وی اضافه کرد: استاد باید ویژگیهای اخلاقی و سیاسی را به شاگردان خود بیاموزد تا با افکاری روشن، شناخت دوست و دشمن و موضع سیاسی صحیح رشد پیدا کنند تا به درد دین، نظام و حوزه علمیه بخورد.
شایان ذکر است، حجتالاسلام والمسلمین رحمانی سبزواری هر روز از ساعت 10تا 11 صبح در حجره 8 مدرسه آیتالله گلپایگانی به تدریس خارج اصول«مبحث تنبیهات استصحاب» و از ساعت 11 تا 12 صبح در حجره 15 این مدرسه به تدریس خارج فقه «مبحث مضاربه» میپردازد.
همچنین وی، روزهای چهارشنبه در مدرسه امام حسین(ع) واقع در کوچه آمار صفائیه، تفسیر تخصصی آیتالله مکارم شیرازی، روزهای یکشنبه و دوشنبه در مدرسه حجتیه، آیاتالاحکام و روزهای شنبه در مدرسه حجتیه، فقه مقارن را به طلاب علوم دینی میآموزد.
گفتنی است، این استاد حوزه درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم از محضر اساتیدی همچون آیتالله ستوده، باغانی، شب زنده دار، موسوی تبریزی، حسن زاده آملی، جوادی آملی و شهید مطهری بهره برده است و دروس خارج را نزد آیتالله وحید خراسانی و آیتالله شیخ جواد تبریزی گذرانده است./997/ت302/ن