عزتمندی و ایستادگی امام در برابر دشمنان
وی ادامه داد: وقتی مسأله ایستادگی در برابر بیگانگان مطرح میشود عزت خواهی و ایستادگی ایشان بیشتر میشود، لذا وقتی شما میبینید که وزیر خارجه گورباچف به ایران آمد امام چه برخورد همراه با قدرت و صلابتی را با ایشان انجام داد و در برابر تصمیمات غلط دولتها ایستادگی میکر.
توکلی اظهار داشت: تاکید اصلی ایشان در روابط خارجی بحث استقلال و حفظ عزت و سربلندی جامعه ایران و ایجاد عظمت برای ایران اسلامی بود، ازایرو من معتقدم در طول چندین قرن گذشته یعنی از زمانی که ایران تاسیس شد به عنوان کشور ایران ما کمتر رهبری داریم که به اندازه حضرت امام بر مسأله استقلال و ایستادگی در برابر بیگانگان تاکید داشته باشد و بر احیای عزت جامعه ایرانی همت گماشته باشد و این احیای عزت جامعه ایرانی را از طریق عزت نفس و ایجاد شجاعت در بین مردم پی بگیرد.
وی ادامه داد: ما بعد از این دوره شاهد این هستیم که یک قدرت درونی در جامعه ما تولید شد این قدرت درونی نوعی ایستادگی و مقاومت در برابر بیگانگان را در داخل ایجاد کرده بود.
این کارشناس رادیویی در پاسخ به سؤال «اگر بخواهیم یک مقایسه ای داشته باشیم بین آنچه در رژیم گذشته با کشورهای بیگانه شکل میگرفت و آنچه که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در سایه تعالیم حیات بخش دین مبین اسلام و فقه امامیه به خصوص انجام میگیرد و حضرت امام پرچم دار آن بودند و خیلی از فشارها و سختیهایی که بر مردم ما تحمیل شد از ناحیه همین عزت مداری انقلاب اسلامی ایران بود، اما مردم ما همچنان مقتدرانه ایستادهاند آن زمان وضعیت ما چگونه بود؟ آن ذلتی که رژیم داشت و عزتی که ما آلان داریم چگونه است؟» گفت: این مقایسه بسیار گسترده ای است اما واقعیت مطلب این است که ما در جمهوری اسلامی در عصر امام و بعد از آن، اصلیترین هسته مرکزی سیاست خارجی جمهوری اسلامی مسأله عزت در برابر بیگانگان بود این عزت به معنای خودپسندی و غرور و خودخواهی نبوده بلکه به معنای این بود که ایران نسبت به هیچ دولتی اهل اتباع و تبعیت نیست. ما بر اساس منافع ملی کشور خودمان تصمیم میگیریم یعنی هیچ کشوری نمیتواند و نباید سیاستهای خودش را به ما دیکته کند بنابراین در طول این سی و خورده ای سال سیاست خارجی جمهوری اسلامی، ما عرصه های ظهور و بروز گسترده ای را حتی در میان ملتها پیدا کردهایم.
توکلی در پاسخ به این سؤال «بعضی کشورها را امام صراحتاً اسم میبردند و جملات صریحی در مورد آنها داشتند مثل رژیم غاصب اسرائیل، چه قبل از انقلاب و چه بعد از آن و آمریکا، و همین طور کشور آفریقای جنوبی که کشور نژادپرستانه بود در آن زمان، حضرت امام مباحثی و جملات صریحی داشتند افکار و اندیشه های امام در این زمینه حول چه محوری بود؟» گفت: در خصوص رژیم صهیونیستی که یک رژیم خارجی بود نیروهایی را بر اساس یک مسلک جعلی، دولتهای اروپایی از مناطق مختلف دنیا جمع کردند و آوردند در قبله اول مسلمانان آنها را مصلح کردند و مسلمانان را از کشورشان اخراج و آواره کردند قتل عام گسترده کردند. ازاینرو امام آمد و گفت که اسرائیل یک غده سرطانی است و با جهان اسلام ناهمگون است و باید این غده سرطان برداشته شود.
وی در پایان گفت: این مقابله در زمان انقلاب و پیروزی و عصر امام به طور جدی ادامه داشته و هم اکنون هم ادامه دارد، نتیجه این دیدگاه امام این است که بسیاری از جریانهای جدیدی که در جهان اسلام شکل گرفته و به راه افتادند بر این باورند که باید آنچه امام در گذشته رسماً اعلام کرده بود که اسرائیل غده سرطانی است و باید برداشته شود این دیدگاه قابل تجدید نظر نیست. /919/پ202/ن