به مناسبت حلول ماه مبارک رجب؛
ویژه نامه اینترنتی «جویباری از بهشت» منتشر شد
خبرگزاری رسا ـ ویژه نامه اینترنتی «جویباری از بهشت» به مناسبت حلول ماه مبارک رجب در پایگاه اطلاعرسانی راسخون منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژه نامه اینترنتی «جویباری از بهشت» شامل بانک احادیث، بانک پیامک، پرسش و پاسخ، کارت پستال، بانک صوت و فیلم و سایر مقالات در پایگاه اینترنتی راسخون منتشر شد.
از جمله مقالات این ویژهنامه میتوان به ماه رجب طلیعه انس، ماه رجب جویباری از بهشت، ماه رجب ماه عجب، گفتاری درباره ماه رجب، فضیلت ماه رجب و مناسبتهای آن، کجایند مردان و زنان رجب، مراقبات ماه رجب، نکاتی درباره ماه رجبیه، فضیلت ماه رجب و لیلةالرغائب و ماه رجب ماه انس با خدا اشاره کرد.
ماه رجب، جویباری از بهشت
در مقالهای از این ویژه نامه آمده است: اگرچه اجزاء زمان همانند یکدیگرند، خداوند متعال برخی امور یکسان را از طریق اعطای حرمت و قداست افزونتری به آنها، از ویژگی خاصی برخوردار ساخته که دیگر امور از این خصوصیت بیبهرهاند، امتیاز دادن به پارهای از ماهها به لحاظ برخورداری این ایام از حرمتی بیشتر، از آن جهت است که خداوند متعال حرمت را در این اوقات سختتر و ناخوشایندتر از هتک حرمت در سایر ماهها مقدر فرموده که عصیان در برابر حق و ارتکاب گناه در چنین ایامی مجازاتی شدیدتر در پی داشته و اعمال حسنه در آنها پاداشی دو چندان را برای صاحبش به ارمغان میآورد.
برخی مؤمنان و وارستگان به درک و حرمت نهادن چنین اوقاتی شائقند و سعی بر آن دارند که از طریق ذکر، عبادت و دعا این مقطع از زمان را احیا کرده و در واقع یک تمایل درونی برای برخورداری از فضائل چنین لحظاتی گرانبها را در خود احساس میکنند و به شکوفایی آن مبادرت میورزند، وقتی خداوند متعال خواستار آن است که با بنده خود از در دوستی و عاطفه درآید او را در اوقات و فرصت های پرفضیلتبا اعمالی برتر، والا و شایسته مشغول میکند.
بنابراین آن که آهنگ دریافت مهر الهی را در اعماق قلب خویش میپروراند ضرورت دارد تمام توان خویش را به کار گیرد تا در چنین اوقات فروزانی در غفلتبه سر نبرد چرا که چنان اوقات شریفی موسم خیرات و سوداگریهایی است که منافع فراوانی را برای او به دنبال میآورد، در غیر این صورت از پیروزی و رستگاری محروم میماند و از قافله پرهیزگاران فاصله میگیرد .
هفتمین ماه از سال هجری قمری رجب نام دارد که نباید فضیلت آن را به بوته فراموشی سپرد زیرا در میان ماههای دوازدهگانه تنها و بدون ائتلاف با ماههای دیگر از حرمت و قداست برخوردار است، در واقع چهار ماه در قرآن کریم با تعبیر«حرم»، یعنی برخوردار از حرمتیاد شده است که یکی از آنها فرد است که رجب نام دارد و در آن قتال و کشتار حرام است.
رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودهاند:«رجب ماه بزرگ خداست و هیچ ماهی در حرمت و فضیلت به پایه آن نمیرسد و قتال با کافران در این ماه حرام است، آگاه باشید که رجب ماه پروردگار است و شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است و اگر کسی در ماه رجب حتی یک روز روزه بدارد خدا را از خود خشنود ساخته و خشم الهی از او دور میشود.
امام هفتم علیه السلام فرمودهاند: رجب نام نهری است در بهشت که از شیر، سفیدتر و از عسل، شیرینتر است، هر کس یک روز از آن را روزه بدارد خداوند از آن نهر به او بیاشامد .
از امام صادق علیه السلام نقل شده که حضرت محمد صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: رجب ماه استغفار امت من است، پس در این ماه طلب آمرزش کنید که خداوند آمرزنده و مهربان است و رجب را «اصب» میگویند زیرا که رحمت خداوند در این ماه بر امت من بسیار ریخته میشود پس بسیار بگویید «استغفر الله و اسئله التوبة».
ماه رجب، طلیعه انس
در مقاله دیگری از این ویژه نامه آمده است: سلام بر ماه رجب، ماه پیوند بندگان با معبود مهربان، ماه بارش باران مهر و محبت الهی، ماه رسیدن به سر منزل مقصود، و ماه اُنس شب زندهداران همیشه بیدار با محبوب و معبود بیهمتا.
سلام بر هلال رجب که آمدنش مژده پایان اندوه است و بدر آن یادآور تولد ماه تمام، امام هُمام و حیدر کرار و پایانش نوید رهایی بشر از جهل و نادانی، شکوفایی اخلاق انسانی، بعثت آن بزرگ مرد تاریخ برای همیشه زمان.
سلام بر بهار مناجات و بندگی، سلام بر نجوای شبانه اهالی رجب، سلام بر شبهای رجب که پذیرای زاهدان است و سلام بر روزهایش که میزبان عاشقان وصال الهی است و سلام بر لحظه لحظه رجب که شاهد ذکر ذاکران است.
اهالی رجب، مردان و زنان با ایمانیاند که آرزویی جز وصال یار ندارند و اشتیاقی غیر از دیدار در آنها نیست، ذکرشان اللّه، کارشان للّه و هدفشان کسب خشنودی پروردگار است، «رجبیون» قصدی جز رضوان الهی ندارند، بهشت آنان توجه محبوب است و دوزخشان حرمان یاد او، آنگاه که یارشان به اشک شوقی آنها را مینوازد، برایشان از آنچه در دنیاست بهتر و خوشگوارتر است، هر کس توشهای از سفره رجب برمیدارد و در خانه تکانی آن، همه میکوشند تا غباری بر گرد جان باقی نگذارند.
آفتاب رجب، گرمیبخش دلهای اهالی آن است و مهتابش نوازشدهنده دیدگان نجواکنندگان و ستارههای آن، آیات تفکر و تأمل اندیشمندان است.
ماه رجب، از ماههای بزرگی است که طلوع سه امام معصوم، امام علی علیهالسلام ، امام محمد باقر علیهالسلام و امام جواد علیهالسلام را در آن شاهدیم و شروع بزرگترین جنبش تاریخ بشری، یعنی برانگیخته شدن پیام آور مهر و محبت، محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله برای هدایت و سعادت انسانها، در آن اتفاق افتاده است، یاد و نام پیشوایان شهید این ماه، حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام و امام هادی علیهالسلام و نیز پیامآور کربلا، زینب کبری علیهاالسلام گرمیبخش دلهای مؤمنان است و نیمه رجب هم، پذیرای معتکفان کوی دوست خواهد بود و شاهد خلوت مشتاقان.
خداوند در آیه 36 سوره توبه میفرماید:«به درستی که تعداد ماهها نزد خداوند و در کتاب تکوین او از همان روزی که آسمانها و زمین را آفرید، دوازده ماه است که چهار ماه آن، ماه حرام است»، طبق بیان روایات، یکی از چهار ماه حرام، ماه رجب است که بر خلاف سه ماه ذی قعده، ذی حجه و محرم که به دنبال هم آمدهاند، این ماه به تنهایی و جدای از آنها واقع شده است، منظور از حرام بودن چهار ماه، این است که مردم در این ماهها، از جنگیدن با یکدیگر دست بکشند و امنیت عمومی همه جا حکمفرما شود تا مردمان به زندگی خود و فراهم آوردن وسایل آسایش و سعادت خویش برسند و به عبادت و طاعت خود بپردازند.
ماه رجب، یکی از چهار ماه حرام است که در آن از جنگ و خونریزی نهی شده است، تحریم جنگ در این چهار ماه، یکی از راههای پایان دادن به جنگهای طولانی و وسیلهای برای دعوت به صلح و آرامش بود، زیرا هنگامی که جنگجویان چهار ماه از سال اسلحه را بر زمین گذاشته و صدای چکاچک شمشیرها خاموش شود و مجالی برای تفکر و اندیشه به وجود آید، احتمال پایان یافتن جنگ بسیار زیاد است. اسلام در هر سال برای پیروان خود یک آتشبس چهارماهه اعلام میدارد که این خود نشانه روح صلحطلبی اسلام است، البته اگر دشمن بخواهد از این قانون اسلامی سوء استفاده کند و حریم ماههای حرام را بشکند، اجازه مقابله به مثل به مسلمانان داده شده است.
رجب در کلام پیامبر خاتم صلیاللهعلیهوآله
در مقالهای با عنوان رجب در کلام پیامبر خاتم صلیاللهعلیهوآله چنین آمده است: رجب، ماهی است که پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله و سلّم در آن مأمور شد تا خوبیها را تکمیل کرده و انسان متحیر سرگردان را منزل بنمایاند و آیینی آورد که برای همیشه تاریخ، انسانها را راهنما باشد، مبعوث رجب، درباره فضیلتهای آن میفرماید: «رجب، ماه نزول رحمت الهی است و خداوند در این ماه، رحمت خود را بر بندگان خویش فرو میریزد».
و در کلام زیبای دیگر میفرماید: «در بهشت قصری است که غیر از روزهداران ماه رجب، کسی وارد آن نمیشود» و بدین ترتیب، حضرت لزوم توجه بیشتر به این ماه و تفاوت قائل شدن بین رجب و سایر ماهها را متذکر میشود و بر پیروان ایشان است که این ماه را، چونان فرصتی طلایی غنیمت بشمارند و در حفظ حرمت و بهرهمندی از آن کوشا باشند.
رجب در نگاه پیشوای هفتم
ماه رجب، زمینهای مناسب برای نزدیک شدن به خداوند و زدودن زنگار گناه از جان و دل است، پیشوای هفتم، امام موسی کاظم علیهالسلام که خود در این ماه به دیدار معبود شتافت، درباره ماه رجب به امتیازی که خداوند در این ماه برای انسانها برای روی آوردن به نیکی و پاک کردن سیاهیها داده، اشاره میکند و میفرماید: «رجب، ماه بزرگی است که خداوند نیکیها را در آنْ دو چندان پاداش میدهد».
توجه امام خمینی(ره) به ماه رجب
برای عارفان و پویندگان راه حق، فرصتهایی چون ماه رجب با آن فضایل و کرامتش، دُرّی قیمتی است که به راحتی از آن نمیگذرند، سالکان کوی دوست که هر لحظه در اندیشه نزدیکی بیشتر و برتر به حضرت سبحان هستند، از هیچ فرصت و کوششی در این راه کوتاهی نمیکنند و با استفاده از شبها و روزهای ماهی چون ماه نزول باران رحمت الهی، رجب، در اُنس بیشتر با خداوند میکوشند، حضرت امام خمینی(ره) نیز با توجه به آگاهی از فضایل این ماه، عنایت بیشتری نسبت به این ماه و خلوت و انس باخدای بیهمتا و دوری از اغیارنشان میدادند.
دعای هر روز رجب
در ماه رجب، یکی از دعاهایی که بسیار مورد استفاده و توجه مؤمنان قرار میگیرد، دعای شریف «یا مَنْ اَرْجُوهُ» است، این دعا را امام صادق علیهالسلام به پیروان خود آموختند تا در ماه رجب در هر روز و شب و در پی هر نماز آن را زمزمه کنند، «ای کسی که همه خوبیها را از او امید دارم و میدانم که از ناحیه او هیچ بدی نخواهد رسید، ای کسی که عطای بسیار در مقابل بهای اندک میدهی، ای کسی که آنچه از او میخواهند و نمیخواهند و حتی نمیدانند به مردمان از روی رحمت و مهربانی عطا میکند و میبخشد.
با خواستن من از درگاه تو، تمام خیر و خوبی دنیا و آخرت را بر من ارزانی دار وتمام بدیهای آن دو سرا را از من دور نما، که هر قدر هم عطا کنی، چیزی از تو کم نخواهد شد و از فضل خود، لطف و کرمت را بر من افزون نما، ای صاحب بزرگی و کرامت، ای مالک نعمتها و صاحب بخشش، ای کسی که بر بندگان منّت داری و لطف، رویم را بر آتش جهنم حرام گردان».
ویژه نامه اینترنتی «جویباری از بهشت» به مناسبت حلول ماه مبارک رجب در پایگاه اطلاعرسانی راسخون منتشر شده است و علاقمندان به مشاهده و استفاده از این ویژهنامه میتوانند به نشانی اینترنتی www.rasekhoon.net مراجعه کنند./907/ت302/پ
ارسال نظرات