ذکر و یاد خدا در طبابت و آموزش های پزشکی نقش زیادی دارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اسماعیل منصوری لاریجانی، محقق اسلامی و نویسنده ایرانی در زمینه عرفان اسلامی در همایش طبیب روحانی با بزرگداشت عالم ربانی آیتالله علامه حسنزاده آملی که صبح امروز در محل دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: همه ما میدانیم که روح و روان ما در جسم ما اثر دارد و همچنین جسم ما در روح ما اثر دارد و این جای هیچ انکاری نیست اما آن ساحتی که تأثیر روان در جسم و جسم در روان مثبت است آن ساحت را اعتدال مغز یا مزاج گویند.
وی افزود: اگر این اعتدال به هم بخورد انسان دچار بیماری میشود و بیماری و مرض آن است که انسان از اعتدال خارج شود، چه این اعتدال نفس باشد و چه این اعتدال در جسم باشد و این ریشه اصلی بیماری است.
منصوری لاریجانی با اشاره به اینکه اعتدال جوهره عالم آفرینش است، گفت: همانطور که خود انسان به عنوان یک ذره و عضو در مجموعه نظام هستی قرار دارد و اگر بیمار شود باعث بیماری کل آفرینش میشود به این دلیل از نگاه این شبکه بیمار تلقی میشود برای اینکه خود عالم هم زمانی سالم است که در حد اعتدال باشد.
وی با بیان اینکه توحید همان شبکه موزون نظام عالم آفرینش است، اظهار داشت: اگر انسان از مدار اعتدال خارج شد راه مداوای آن و برگشتن به اعتدال نفسانی دو چیز است، یکی ذکر است و دیگری طبیب روحانی.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: انسان از طریق ذکر خودش را به مدار اعتدال برمیگرداند و در قرآن است که همه قلبها با ذکر خدا است که آرام میگیرد؛ چون قلب، مرز بین عالم شهادت و غیب و مدار اعتدال است لذا ذکر همیشه در مقابل قلب است بنابراین با ذکر الهی از درون و نفس مسیحایی طبیب روحانی هم از بیرون میشود به این مدار بازگشت زیرا طبیب روحانی خود موزون است و در مدار اعتدال است.
وی در مورد نشان اعتدال ابراز کرد: انسان وقتی به وسیله ذکری که طبیب میدهد موزون شد تمام مشغلههای ذهنی و فکری از او جدا میشود که این همان انرژی درمانی امروزی است و باعث آرامش میشود اما داروی واقعی نیست.
این محقق اسلامی با اشاره به اینکه خود روح انسان نفخه الهی است، تصریح کرد: ذات روح انسان طبیب است و این نفس رحمانی که طبیب به ما میدهد همین نفخه است و وقتی اعتدال در ما ایجاد شد خود روح مثل آب روان از غیب میآید و همه ناخالصیهای وجود ما و هم جسم و هم روح ما را میشوید.
وی با بیان اینکه امروز رویکرد دنیا به طرف طب سنتی است، اظهار داشت: در کشورهای اروپایی و آمریکا چهل درصد درمانها طب سنتی و گیاهان دارویی و ذکر درمانی است و با اینکه این میراث کشور و حکومت دینی ماست بهره کمی از آن میبریم و 96 درصد از داروهای شیمیایی استفاده میکنیم که این ایراد بزرگ ما است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه عشق همان نفخه رحمانی است، گفت: عشق یک جذبه الهی است ما معتقدیم که عاشق به سمت معشوق میرود ولی در حقیقت این معشوق است که عاشق را به سمت خود میکشد در مقام عاشق و معشوق، عاشق کسی نیست که در برابر معشوق دم بزند.
وی افزود: از اینرو عشق یک داروخانه است و مدام در وجود آدمی از لایههای جسم به روح و برعکس سیر میکند، عشق فقط حرف صوفیه نیست، حرف عرفا نیست، حرف گوشه خرابات نیست بلکه عشق بر عالم حکومت میکند همه عالم جذبه معشوق است.
منصوری لاریجانی ابراز داشت: پیام این جلسات این است که پزشکان عزیز بیایید در کنار طبابت خود در آموزشهای پزشکی خود به ذکر و تأثیر خدا باور پیدا کنیم که نتایج خوبی در آن است و ما پزشکانی که این کار را میکنند و از تأثیرهای آن راضی هستند را میبینیم.
این استاد دانشگاه در پایان با اشاره به اینکه طبیب در نظام اسلامی باید حبیب خدا هم باشد، ابراز کرد: کسی حبیب خدا میشود که به راز ذکر واقف باشد و زمانی به راز آن واقف میشود که به راز اسماء الله واقف شود و زمانی به اسماء خدا واقف میشود که قدر سحر را بداند و کافی است که لحظاتی در سحرها با خدا خلوت کنیم زیرا که دل بشکسته و آه سحرگاه تأثیرگذار است برای اینکه در دل شکسته خدا است و طبیب آنجا نشسته است و آن نفخه رحمانی را بر نفس شما و اندیشه شما میدمد./9591/ پ201/ن