۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۵
کد خبر: ۱۶۷۳۳۷
در نشست علمی «منجی از دیدگاه قرآن کریم و ادیان الهی» عنوان شد؛

یهودیت و مسیحیت در موضوع مهدویت با مسلمانان اتفاق دارند

خبرگزاری رسا ـ بسیاری از علائمی که در متون دینی و روایی ما ذکر شده است، در متون کهن یهودیت و مسیحیت نیز ذکر شده است که این موضوع نشان از حقانیت دیدگاه مسلمانان در اعتقاد به مهدویت دارد.
نشست علمي
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر مجتمع آموزش عالی فقه جامعةالمصطفی، حجت‌الاسلام علیجان محمدی، در نشست علمی «منجی از دیدگاه قرآن کریم و ادیان الهی» که به همت معاونت پژوهش و انجمن علمی و پژوهشی علوم قرآن مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه)، در سالن شهید مطهری برگزار شد، با اظهار این که همه ادیان آسمانی اعتقاد به ظهور منجی دارند، گفت: همه فرق اسلامی اهل‌سنت و شیعیان نیز اعتقاد به ظهور فردی دارند که روزی ظهور و جهان را پر از عدل و داد می‌کند.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن که درباره منجی وارد شده است، افزود: آیاتی که وعده برپایی حکومت جهانی از سوی صالحان را نوید می‌دهد، مانند «امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء و یجعلکم خلفاء الارض»، آیاتی که ظهور منجی را از امور غیبی می‌داند، مانند «الذین یؤمنون بالغیب»، آیاتی که وظیفه شیعیان در عصر غیبت را بیان می‌کند، مانند «وارتقبوا انی معکم رقیب»، آیات بیان‌کننده ویژگی‌های اصحاب و یاران حضرت مهدی، مانند «فسوف یاتی الله بقوم یحبهم و یحبونه اذله علی المومنین اعزه علی الکافرین» و آیات بیان‌کننده ویژگی‌های حکومت حضرت مهدی، مانند «وقاتلوهم حتی لا تکون فتنه و یکون الدین کله لله»، نشان از قطعیت ظهور منجی در آخرالزمان دارد.
این عضو انجمن علمی و پژوهشی علوم قرآن با اشاره به این شبهه وهابیت به این‌که اگر یاران حضرت مهدی(عج) 313 نفر هستند، پس شما چطور خود را از یاران امام زمان خود می‌نامید، ابراز داشت: ذکر این تعداد در روایات، اشاره به این دارد که فرماندهان لشگر حضرت مهدی(ع) این 313 نفر هستند، اما تعداد یارانی که همراه حضرت می‌جنگند، بسیار بیشتر از این تعداد است.
در ادامه، حجت‌الاسلام محمد رضایی، با اشاره به تعبیر منجی در دین اسلام، یادآور شد: روایات بسیاری در مورد ظهور منجی در دین اسلام وارد شده است، اما آنچه که در این بین مهم است، تبیین مصداق برای این روایات است.
وی خاطرنشان کرد: فرق مختلف اسلامی نسبت به تعیین مصداق منجی، اختلاف نظر دارند، اما در این موضوع اتفاق نظر دارند که منجی از سلاله پاک حضرت رسول‌الله(ص) است.
این کارشناس مهدویت با بیان این‌که برخی از فرق اهل‌سنت، نام پدر منجی را عبدالله می‌نامند، اما شیعیان نام پدر بزرگوار ایشان را امام حسن عسکری(ع) می‌دانند، گفت: برخی از اندیشمندان به نام اهل‌سنت مانند ابن جوزی، ابن صباغ مالکی و ابن حجر عسقلانی که تعداد آنها به 66 نفر می‌رسد، در اعتقاد به منجی همانند شیعیان، معتقد به ظهور حضرت مهدی(عج) هستند.
در ادامه، حجت‌الاسلام محمد حسین حجتی، با اشاره به نگاه یهودیت و مسیحیت به مهدویت، تأکید کرد: موضوع منجی، حتی در ادیان غیرالهی نیز وارد شده است و آنها نیز در پی ظهور فردی عادل هستند که جهان را اصلاح کند.
وی با بیان این‌که در کتاب‌های قدیم و جدید علمای یهودی و مسیحی، متون بسیاری در مورد مهدویت ذکر شده است، عنوان کرد: بسیاری از علائمی که در متون دینی و روایی ما ذکر شده است، در متون کهن یهودیت و مسیحیت نیز ذکر شده است که این موضوع نشان از حقانیت دیدگاه مسلمانان در اعتقاد به مهدویت دارد./907/د102/پ
ارسال نظرات