۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۱۶۸۵۴۱
استاد اخلاق حوزه:

حضرت زینب شأنی از شؤون ولایت دارد

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به شخصیت برجسته حضرت زینب(س) در دفاع از ارکان دین در مواقع حساس به ویژه در واقعه عاشورا، گفت: ایشان به عنوان یکی از امام‏زادگان بلافصل، شخصیت و جایگاهی دارند که به جرأت می‏توان ادعا کرد، ایشان شأنی از شئون ولایت را دارا هستند.
وفات حضرت زينب

حجت‌الاسلام محمد رضا زنگنه، استاد اخلاق حوزه علمیه، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: حضرت زینب(س) را بیشتر با قیام عاشورا می‏شناسیم، یعنی حضور حضرت در قیام سیدالشهدا(ع) اثرات، موقعیت و نوع مدیریتی که در صحنه‏های مختلف از ایشان دیده شده موجب شناخته شدن حضرت شده است.

وی ادامه داد: ما در زیارت‏نامه حضرت، که از طرف معصومین صادر شده است عرض می‏کنیم، شما صاحب شأن من الشأن هستید، یعنی شأنی از شؤونات امامت و ولایت را دارا هستید.

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به روایات دیگر ائمه درباره حضرت زینب(س) گفت: این عبارتی را که در خطاب حضرت سجاد(ع) به حضرت زینب(س) نقل شده است وقتی که فرمودند: «یا عمة انت بحمد الله عالمة غیر معلمة، و فهمة غیر مفهمة»؛ این خودش حکایتی از اسرار شخصیتی حضرت زینب(س) می‏باشد.

وی به اهمیت تربیت حقیقی این بانوی بزرگوار اشاره کرد و افزود: این که به عنوان یک زن، عاقله بنی هاشم، حضرت زینب(س) شهرت پیدا می‏کند، نشان دهنده مراتبی است که حضرت زینب در طول 52 سال از عمر با برکتشان، تا قیام عاشورا کسب کرده و این صحنه‏هایی را که ما از ایشان می‏بینیم، شکوفه‏های درختی ارزشمند است.

حجت‌الاسلام زنگنه در ادامه افزود: وقتی حضرت زینب(س) را با قیام عاشورا و با بحث امامت و همچنین تبعیت حضرت زینب(س) از امام می‏نگریم، می‏بینیم حتی گاهی اوقات، ایشان در مقام مشورت امام معصوم(ع) قرار می‏گرفتند، و همه این‏ها نشان از شخصیت والای این بانوی بزرگوار دارد.

وی در ادامه ابراز داشت: وقتی به کربلا و حضرت زینب نگاه می‏کنیم، متوجه می‏شویم که ایشان نقش بسیار اساسی، جدی، حیاتی و به حقی را ایفا کردند، و شاید اگر ایشان نبودند قیام عاشورا به این عظمت و نفوذ نبود و به چنین جایگاهی نمی‏رسید.

این استاد اخلاق حوزه علمیه به تبیین تأثیر شخصیت حضرت زینب(س) پرداخت و گفت: در مراسم‏های مذهبی، ذوب شدن حضرت در ولایت به صورت مقتل مطرح می‏شود و مردم از آن استفاده می‏کنند، این قدر اوج توجه ایشان، به امام بالاست که در زمان قیام، بالای سرهای مطهر فرزندان خودش نمی‏رود و علت این است که نمی‏خواستند در برخوردهای عاطفی، امام(ع) اذیت شود.

وی در ادامه بیان داشت: توجه حضرت به مسائل فقهی و شرعی و مستحبات در بالاترین سطح بود، ایشان در جایگاهی قرار دارد، که امام (ع) از ایشان می‏خواهد، برایشان در نمازها دعا کنند.

حجت‌الاسلام زنگنه اظهار کرد: این بانو در اوج انقلاب و حرکت امام تأمل و توجهش به احکام الهی کم نشد و همچنین در مسیر اسارت که معروف است، وقتی آمدند که زکات را بین اسرای سادات تقسیم کنند، ایشان جلوگیری کردند، که این هم، نشان التزام عملی به امام و دستورات خداوند است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: شخصیت این بانو به گونه‏ای است که در مقطعی از تاریخ نایب الامام می‏شوند، یعنی از طرف امام سجاد (ع) بعضی از امور را ایشان انجام می‏دادند و مدیریت می‏کردند که نشان از مقام و منزلت این بانوی بزرگوار است./979/ت302/ن 

ارسال نظرات