۱۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳
کد خبر: ۱۶۹۴۲۱
معاون اول قوه قضائیه:

خلق حماسه حضور آگاهانه و توأم با دشمن‌شناسی است

خبرگزاری رسا ـ معاون اول رییس قوه قضائیه با بیان اینکه خلق حماسه حضور آگاهانه و توأم با دشمن‌شناسی است، گفت: همه سلایقی که دل در گرو انقلاب، نظام، قانون اساسی و ولایت دارند باید در این میدان ایفای نقش کنند و بدانند شرکت در انتخابات حق، وظیفه و تکلیف است.
حجت الاسلام سيدابراهيم رئيسي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به ضرورت خلق حماسه سیاسی در عرصه انتخابات، گفت: ملتی که باید سرنوشت خود را رقم بزنند، آمدن پای صندوق رأی و رأی دادن را به عنوان یک تکلیف و ادای وظیفه می‌شناسند.

 

وی با اشاره به تفاوت ماهوی بین انتخابات ایران و انتخابات در دیگر کشورها، این تفاوت را در نظام لیبرال دموکراسی غربی به لحاظ نظری، عمل و اجرا بررسی کرد و افزود: آنچه در نظام مردمسالاری دینی ما به عنوان انتخابات و مراجعه به آرای مردم ملاحظه می‌شود دقیقا براساس تکلیف است.

 

معاون اول رییس قوه قضائیه تصریح کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران هم کسی که خود را برای انجام مسؤولیت عرضه می‌کند باید براساس تکلیف عرضه کند و هم کسی که رأی می‌دهد براساس تکلیف رأی بدهد.

 

خط قرمز جامعه ما همج الرئا بودن است

 

وی با بیان اینکه خط قرمز جامعه ما همج الرئا بودن است، گفت: فرد اصلح را یا باید خود افراد بشناسند و یا از کسی که آشنا است بپرسد و راه را بیابد؛ جامعه فرهیخته، آگاه و با بصیرت ایران با انتخاب دقیق نه انتخاب از در جوسازی‌ها که در دنیا مرسوم است بلکه با ادای تکلیف الهی باید یک عالم ربانی را که به تعبیر امام صادق‌(ع) متعلم علی سبیل نجات و همج الرئا باشد، انتخاب کند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با تأکید بر اینکه در این نگاه، پیروز و شکست خورده به آن معنایی که در غرب و نظام لیبرال دموکراسی وجود دارد، نداریم و همه پیروز میدان هستند، تصریح کرد: هرکس به تکلیف خود عمل کرده پیروز است؛ هرکس با دقت، بصیرت و آگاهی حضور پیدا کرده پیروز واقعی است و آنکه شکست خورده دشمن و از این حضور آگاهانه و با بصیرت ناامید شده، دشمن است.

 

وی مبنای انتخابات جمهوری اسلامی ایران را تکلیف‌مداری دانست و گفت: انتخابات در ایران تفاوت اساسی با نظام لیبرال دموکراسی یا انتخابات در کشورهای دیگر دارد اما متناسب با این انتخابات تکلیف‌مدار، قالب‌ها هنوز کامل تعریف نشده است.

 

وی ابراز کرد: فرهیختگان در نشست الگوی اسلامی ایران خدمت مقام معظم رهبری می‌رسند تا بتوانند قالب‌ها را متناسب با حقایق و مفاهیم دینی بسازند، یکی از آن جاهایی که باید بر رویش کارشناسی شود و ظرف متناسب با مظروف باشد مسأله انتخابات است که نیاز به کار کارشناسی دقیق و بایدها و نبایدهای قانونی دارد.

 

خلق حماسه حضور آگاهانه و توأم با دشمن‌شناسی است

 

معاون اول رییس قوه قضائیه در ادامه بر خلق حماسه سیاسی مدنظر رهبر معظم انقلاب تأکید کرد و با بیان اینکه شعارهای رهبری بسیار حکیمانه و متناسب با نیاز روز جامعه است، افزود: حماسه با دلاوری و شجاعت توأم است، امروز خلق حماسه یک حضور آگاهانه، شجاعانه، توأم با دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی است.

 

وی تصریح کرد: لحظات خاصی از حیات که توأم با افتخارآفرینی است را حماسه می‌گویند، قرار است جامعه ما حماسه‌آفرین شود؛ از این‌رو همه سلایقی که دل در گرو انقلاب، نظام، قانون اساسی و ولایت دارند در این میدان باید ایفای نقش کنند و بدانند شرکت در انتخابات به تعبیر رهبر معظم انقلاب حق، وظیفه و تکلیف است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی، یادآور شد: ایران کشوری قدرتمند در منطقه استدشمنان از ابتدای انقلاب تهدیدات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بسیار کردند، و این بیان خود آنها است که ما قدرتمندان اعتراف می‌کنیم از هیچ کاری علیه نظام جمهوری اسلامی فروگذار نکردیم آنچه از دستمان آمد انجام دادیم اما نشد.

 

برخی قرار نیست سخن حق را بشنوند

 

وی در ادامه با بیان اینکه در جامعه ایران هم ابوذر داریم و هم ابوجهل، ابوذر معجزه نمی‌خواست، اما ابوجهل هرچه معجزه نشان داده شد، ایمان نیاورد، گفت: برخی قرار نیست سخن حق را بشنوند، فطرت‌های خود را خاموش کرده‌اند و راه را نمی‌توانند ببینند، راه پیامبر و راه هدایت روشن است آنها نمی‌توانند ببینند، حتی ممکن است کنار خود پیامبر هم باشند اما راه را پیدا نکنند.

 

وی با بیان اینکه دشمن معجزات بسیاری را از ملت بزرگ در طول دوران انقلاب دیده‌ است، اما همچنان بر دشمنی خود اصرار دارد، شبهه‌افکنی و ایجاد تردید در دل ملت مسلمان ایران و دیگر ملل مسلمان و تنش‌زایی در بین مردم را از توطئه‌های دشمن برشمرد و حماسه‌ مدنظر رهبری را خنثی کننده توطئه‌های دشمن دانست.

 

حماسه سیاسی امنیت جامعه اسلامی را تضمین می‌کند

 

معاون اول رییس قوه قضائیه تصریح کرد: حماسه سیاسی ملت نشانه توانمندی، بصیرت، آگاهی و حضور به موقع از طرف ملت ایران است که آرامش سیاسی، استقلال اقتصادی و امنیت را در کشور بیش از پیش تضمین می‌کند و بدون تردید امنیت را برای جامعه اسلامی نیز تضمین می‌کند.

 

وی با بیان اینکه حضور حماسی مردم در انتخابات، قانون‌گرایی و به ویژه قانون اساسی که میثاق ملت بزرگ ایران است را تضمین می‌کند، گفت: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند انتخابات در روزی که قرار بوده برگزار شود باید برگزار شود و یک روز هم نباید تأخیر بیفتد چون براساس قانون و ساختار سیاسی نظام عمل شده باشد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی اظهار کرد: پایبندی همگان به قانون در بحث حماسه سیاسی تعریف می‌شود، هم کاندیداها و هم هواداران در هر مقطعی از این فرایند انتخابات پایبند به قانون باشند خود جزو حماسه سیاسی تعریف می‌شود.

 

حماسه سیاسی حافظ اقتدار ملت در مقطع کنونی است

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نظام اسلامی ایران در منازعه با نظام سلطه با پیچیده‌ترین توطئه‌ها روبه‌رو است اما آنان اعتراف می‌کنند به اینکه مسؤولان ایران سناریوخانی می‌کنند به ویژه معترفند که تدابیر رهبر معظم انقلاب توطئه آنان را خنثی کرده است، افزود: حماسه سیاسی دقیقا نسخه حفظ اقتدار ملت ایران در مقطع کنونی است.

 

معاون اول رییس قوه قضائیه ادامه داد: برخی فکر می‌کنند حماسه سیاسی و شور انتخاباتی آن است که چهره‌ای بیایند که درگیری را در ملت افزایش دهند تا شور ایجاد شود، این اشتباه است ما نیاز به آرامش سیاسی داریم که حماسه در گرو آرامش، تفکر و اندیشه است نه در گرو اینکه افراد جنجال‌آفرین بیایند تا شور ایجاد کنند.

 

وی تأکید کرد: انتخاب اصلح در گرو آن است که افرادی بیایند، تمام تبلیغات انتخاباتی و سخن گفتن آنان در چارچوب نظام و ارزش‌های نظام باشد، البته حضور سلایق و دیدگاه‌های مختلف و بحث و تبادل نظر و مناظره هم مثبت است در جهت اینکه چهره‌ها را دقیقا نشان دهد، مردم باید توانمندی‌ها را ببیند و اصلح را انتخاب کنند.

 

دشمن با حضور حماسی مردم در انتخابات از موضع خود کوتاه می‌آید

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به ملاک‌های رییس جمهور آینده گفت: رییس جمهور آینده باید فردی خداخواه و دگرخواه و مردم دوست در پرتو خداخواهی باشد، در برابر استکبار جهانی مقاومت کند و موضع ضعف دشمن را به خوبی بشناسد و بداند که امروز حماسه سیاسی می‌تواند دشمن را ناامید کند که حضور حماسی مردم در روز انتخابات دشمن را وادار به کوتاه آمدن می‌کند.

 

وی بر ایجاد تحول فرهنگی مدنظر رهبر معظم انقلاب در کشور تأکید کرد و افزود: رییس جمهور منتخب و چهره‌ای که می‌خواهد عالی‌ترین مقام اجرایی کشور را سکاندار شود باید معتقد به تحول فرهنگی باشد و حتی شکل‌دادن زندگی و رفع معیشتی مردم هم در پرتو این تحول و نگاه فرهنگی باید صورت گیرد.

 

معاون اول رییس قوه قضائیه در ابتدای سخنان خود سالروز رحلت امام خمینی‌(ره) را گرامی داشت و با بیان اینکه امام راحل پرچم نظام دینی و نظام مبتنی بر دین و آموزه‌های دینی را به دست گرفت و جامعه اسلامی ما را از حکومت طاغوتی و ستم‌شاهی به یک نظام مبتنی بر دین و آموزه‌های دینی سوق داد، دو مشخصه را برای نظام دینی برشمرد.

 

وی ادامه داد: آنکه در رأس این نظام است باید ولی فقیه جامع الشرایطی باشد که حاکمیت و حکومت او به تأیید شارع مقدس رسیده است که در بیان امام بزرگوار ولایت فقیه همان حکومت رسول الله‌(ص) و امام علی‌(ع) است و دوم اینکه تمام روابط در این جامعه براساس دین و آموزه‌های دینی تنظیم شود.

 

ولایت فقیه ولایت دین، فقه و آموزه‌های دینی است

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان اینکه ولایت فقیه در حقیقت ولایت دین، فقه و آموزه‌های دینی است، اظهار کرد: فقه به معنی جامع کلمه است و نه آنچه در حوزه‌های علمیه می‌گویند، فقه اکبر به عقاید و باورهای دینی است و فقه اوسط اخلاق فاضله و فقه اصغر بایدها و نبایدها و احکام دینی است.

 

وی گفت: جامعه مبتنی بر دین جامعه‌ای است که در تمام زوایای روابط اجتماعی اعم از روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دین حاکم باشد و امتیاز جامعه دینی آن است که می‌خواهد در تمام لایه‌های اجتماعی دین حکومت کند برخلاف آنان که باور ندارند دین بتواند حماسه‌آفرینی کند و حکومت طغیانگری را به زباله‌دان تاریخ بیندازد.

 

این مقام مسؤوول با بیان اینکه 34 سال است که جامعه ما مبتنی بر فقه و دین و نظامی که می‌خواهد دین بر تمام زوایای زندگی انسان حاکم باشد، در حال اجرا شدن است، این تجربه را بسیار موفق و شکل بدیعی دانست که نظام جمهوری اسلامی ایران به دنیا ارائه کرده است.

 

وی تصریح کرد:‌ مردمسالاری دینی یعنی نقش، رأی و انتخاب مردم و محتوا و حقیقتی که باید اجرا شود، در آموزه‌های دینی است، این مدلی است که در این 34 سال با تدوین و تصویب و قطعی شدن رأی حداکثری ملت بزرگ ایران به عنوان یک مدل جدید در نوع حکومت از سوی امام راحل نهادینه شده است./920/پ201/ی

ارسال نظرات