۳۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۶
کد خبر: ۱۷۲۷۳۱
حماسه اقتصادی چگونه تحقق می‌یابد؟

تکیه بر ارزش‌‌های اسلامی در تعامل اقتصادی با دنیا

خبرگزاری رسا ـ کارشناس حوزوی با بیان اینکه تعامل مثبت اقتصادی با جهان در حماسه اقتصادی کشور، نقش اساسی دارد، از مسؤولان اقتصادی کشور خواست که با حفظ ارزش‌های اسلامی با دنیا روابط اقتصادی حسنه‌ای برقرار کنند.
حماسه اقتصادي
حجت‌الاسلام امان‌الله علی‌مرادی، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در پاسخ به این پرسش‌ که«چه کنیم که حماسه اقتصادی محقق شود؟» با اشاره به مشکلات اقتصادی در سطح جامعه گفت: مصرف‌ در کشور ما به ‌صورت طبیعی نیست، از پرمصرفی و بدمصرف کردن ضربه‌های اقتصادی زیادی خورده ایم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سال های قبل بر اصلاح الگوی مصرف تکیه زیادی کردند، اما در این حیطه کار زیادی صورت نگرفت، از منظر دین اسلام اسراف و مصرف بی‌حد از گناهان بزرگ است و لازم است که مصرف در کشور ما نظام‌مند شود، همه دستگاه‌های اجرایی به ویژه رسانه‌ها و صدا سیما باید بسیج شوند و در زمینه مصرف بهینه در کشور فرهنگ‌سازی کنند.
تکیه بر تولیدات داخلی
این کارشناس حوزوی، تکیه بر تولیدات داخلی را یادآور شد و اظهار کرد: امام راحل همواره اصرار داشت که بر آن‌چه داریم تکیه کنیم تا آن‌چه که می‌خواهیم بسازیم و این یک درس بزرگی برای کشور ما است، باید تولید داخلی را باور داشته و معتقد باشیم که توانایی خودکفا شدن در زمینه  اقتصاد را داریم.
وی افزود: کشور هنوز در تولیدات داخلی به حد نصاب جهانی نرسیده است، هرچند گره مشکلات اقتصادی به دست مسؤولان اقتصادی حل می‌شود، اما کار به‌دست مردم است و باید از روند تولیداتی که به دست مردم در جامعه انجام می‌شود، حمایت کرد و به کار مردم ارزش قائل شد تا کشور تعالی اقتصادی پیدا کند.
تعامل مسالمت‌آمیز اقتصادی با دنیا
حجت‌الاسلام علی‌مرادی، با اشاره به تعامل اقتصادی با جهان تصریح کرد: در شرایط کنونی همه معادلات اقتصادی در جهان بر کشورهای دنیا تأثیر دارد و شکی نیست که تعامل مثبت اقتصادی با جهان در حماسه اقتصادی کشور، نقش اساسی دارد، باید مسؤولان اقتصادی کشور با حفظ ارزش‌های اسلامی با دنیا روابط اقتصادی حسنه‌ای برقرار کنند.
وی ابراز داشت: در روابط اقتصادی با دنیا باید از اصول اسلام کوتاه نیاییم و کاری نکنیم که فرهنگ اسلامی آسیب ببیند، اما باید با تأکید بر روابط مسالمت‌آمیز دنیا را با خود همراه کنیم، اگر دنیا احساس کند که ما رفتار متعادل داریم، آنها نیز از تحریم های خود دست می‌کشند و رفتار منطقی را پیش می‌گیرند، البته غرور اسلامی و ملی باید همیشه حفظ شود.
رابطه اقتصاد و فرهنگ
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، با سفارش به دولت منتخب بر ایجاد تغییر در اقتصاد کشور تصریح کرد: دولت‌مردان اقتصادی باید ضعف‌های گذشته در عرصه اقتصاد را جبران کنند و تا زمانی‌که تغییری در اقتصاد کشور ندهیم و طرح های خوب و دقیق اقتصادی را ایجاد نکنیم، حماسه مورد نظر رهبری به‌وجود نمی‌آید.
وی در پایان گفت: اقتصاد پیکر جامعه و فرهنگ اسلامی، روح این پیکر است؛ اقتصاد خوب سبب ایجاد یک فرهنگ مفید در جامعه می‌شود، اگر فقر از جامعه جدا شود، فرهنگ اسلامی جایگرین آن می‌شود، اگر با تلاش و جدیت در عرصه اقتصادی وارد شویم و بر خدا توکل کنیم، امدادهای غیبی نیز به سراغ ملت آمده و حماسه اقتصادی به‌وجود می‌آید و این مفهوم «ان تنصروالله ینصرکم و یثبت اقدامکم» است./978/ت302/ی
ارسال نظرات