رییس مجلس در همایش دکترین مهدویت:
مبارزه با ظلم محور اساسی انقلاب مهدوی است
خبرگزاری رسا ـ رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: انتظار شکوه و عظمتی شگرف به زندگی انسانها داده و انسان ابزاری را به انسانی مستقل مبدل کرده که قابل قیاس با مکاتب دیگر نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، صبح امروز در نهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت گفت: روایات عدیدهای وجود دارد که نشان دهنده آن است که ایرانیان از دیرباز با عشق به ولایت زندگی کردهاند و این ویژگی ثمره عملی در زندگی فردی و اجتماعی آنها داشته و این نظام جمهوری اسلامی را خلق کردند.
وی با اشاره به این که در برخی روایات اسلامی سخن از دولتی است که تا قیام مهدی موعود ادامه پیدا میکند و امیدواریم که این دولت همان دولتی باشد که با قیام مهدی موعود خاتمه پیدا میکند، خاطرنشان کرد: منجی که عالم را از لوث ستمکاران پاک کند وجود دارد و در آیین اسلام این موجود جلوه خاصی پیدا کرده است و انتظار فرج در مکتب اسلام جنبه رکنیت دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که دو گونه مواجهه با پدیده تربیت داریم، گفت: یکی تاثیرات اصل انتظار در تربیت فردی و برنامههای اجتماعی و دوم این که امام علی(ع) فرمودند «برای این تربیتها در سطح کلان انتظار اثرات شکومند در تربیت انسانها داشته و دارد».
وی خاطرنشان کرد: در اثر شرایط دگرگون اجتماعی امروز و مدهوش بودن نسبت به تکنولوژی برخی متفکران و فلاسفه غربی از این پدیده به عنوان بحران هویت نام بردهاند و با وجود غفلت انسان نسبت به امور عصر حاضر به محرومیت انسان از بخش زیادی از معارف منتهی شده است.
لاریجانی با اشاره به کلام امام صادق(ع) که فرمودهاند «هنگامی که قائم ما قیام کند آنچه از مردم نادان میبینند بیشتر از آن چیزی است که پیامبر از مردم عصر جاهلیت میدیدند» گفت: تاثیرات زندگی در عصر حاضر موجب شده زندگی بی سرانجام تلقی شده و سراسر ناامیدی و یاس وجود داشته باشد.
وی با بیان این که عصر ما عصر انسانهای بی هویت است و اقدامهای بین المللی حاضر ریشه در این بی هویتی دارد، گفت: این نظامات به بیهویتی و آشفتگی دامن زدهاند و البته به ظاهر این نظامها به کمک رسانهها قانونی جلوه داده شدهاند که این خود بزرگ ترین فساد انسانها به شمار میرود.
رییس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در این شرایط منجی عالم امید بخش بشریت است و با تلقی ولایت تکوینی که در تفکر اسلامی وجود دارد این یک تلقی تحول برانگیز و بسیار مهم برای انسانها است؛ از این رو در این میان یاس وجود ندارد.
وی افزود: معنای مرجعیت این است که مومنان بر حرکت تکاملی خود احساس پشتیبانی از سوی یک فرد کامل میکنند که این یک تفاوت بزرگ است و در این میان جامعه مایوس و بیهویت عملا به بن بست رسیده است.
لاریجانی با اشاره به انتظار برای مهدی موعود خاطرنشان کرد: انتظار شکوه و عظمتی شگرف به زندگی انسانها داده و انسان ابزاری را به انسانی مستقل مبدل کرده که قابل قیاس با مکاتب دیگر نیست.
وی گفت: در این برنامه آرمانهای بزرگی نهفته است که الهام بخش و راهگشا به آینده بزرگ بوده و نظام تربیتی را سامان میبخشد.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که غیبت آن حضرت ریشه در آماده نبودن جامعه بشریت دارد، گفت: این آفتاب حیات بخش وجود دارد اما عدم معرفت و آمادگی ما باعث شده ظهور حضرت صورت نپذیرد و ظهور حضرت با تکامل تربیت و آمادگی مومنین ارتباط نزدیکی دارد.
وی ادامه داد: زمینههای رشد انسانها در برنامه امام عصر(عج) محور قرار داده شده است؛ چرا که تحولات ابتدا باید از درون انسان صورت گیرد و بعد به اجتماع برسد، در واقع با ظهور حضرت استعدادهای عقلانی جامعه به فعلیت میرسد.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: نکته دیگر ایجاد سازو کاری در فضای اجتماعی بوده که در این میان کینه توزی از بین رفته و نوعی یگانگی و مودت در بین مردم حاکم شده که این نوعی تربیت آرمانی بزرگ به شمار میرود و باعث ایجاد عدالت و برچیده شدن بساط ظلم و ستم است./9662/پ202/ج
ارسال نظرات