۲۰ تير ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۲
کد خبر: ۱۷۵۷۶۲

شرط سنی در امر به معروف و نهی از منکر ملاک نیست

خبرگزاری رسا ـ کارشناس امور طلاب استان کرمان گفت: بر خلاف نظریه باطلی که گاهی اوقات از طرف افراد جاهل به مسائل دین داده می‌شود، بالا بودن سن آمر و ناهی نسبت به شخص منکر، از شرایط امر به معروف و نهی از منکر نیست.
امر به معروف و نهي از منکر

حجت الاسلام عباس آزادی، کارشناس امور طلاب استان کرمان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به ضرورت امر به معروف ونهی از منکر، بیان داشت: امیر مؤمنان در نهج البلاغه می‏فرمایند «تمام عبادات حتی جهاد در راه خدا در مقابل امر به معروف ونهی از منکر مانند قطره‏ای در برابر دریا هستند».

وی در ادامه افزود: فریضه امر به معروف ونهی ازمنکر واجب کفایی است و در صورت نبود افراد برای امر به معروف و نهی از منکر این فریضه بر همگان واجب عینی می‏شود.

کارشناس امور طلاب استان کرمان ابراز داشت: شخص آمر و ناهی در مرحله نخست، خود باید معروف و منکر را بشناسد و با آگاهی کامل از معروف و منکر، به امر به معروف و نهی از منکر بپردازد.

حجت الاسلام آزادی با بیان این ‌که شخص ناهی باید احتمال تکرار عمل در صورت عدم نهی از منکر و تأثیر در صورت نهی در شخص مقابل را داشته باشد، تصریح کرد: احتمال مفسده، ضرر مالی، جانی و آبرویی نباید برای شخص ناهی وجود داشته باشد.

وی اظهار داشت: شخصی که با رعایت شرایط امر به معروف و نهی از منکر می‌کند و با پرخاشگری طرف مقابل مواجه می‌شود، در نظر عامه مردم محکوم نیست و اجر او در نزد خداوند محفوظ است.

کارشناس امور طلاب استان کرمان با اشاره به مراحل امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: مرحله نخست امر به معروف و نهی از منکر، روی ترش نشان دادن به طرف مقابل، مرحله دوم امر و نهی لسانی و مرحله سوم برخورد فیزیکی با فرد منکر است.

وی تأکید کرد: بر خلاف نظریه باطلی که گاهی اوقات از طرف افراد جاهل به مسائل دین داده می‌شود، بالا بودن سن آمر و ناهی نسبت به شخص منکر، از شرایط امر به معروف و نهی از منکر نیست.

حجت الاسلام آزادی در پایان گفت: اگر از کسی که شؤونات اخلاقی را داراست، منکری سر زند، باید به وی تذکر داد حتی اگر از نظر سن از شخص آمر و ناهی بزرگتر باشد./970/ت302/غ

ارسال نظرات