چند خبرکوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سازمان اوقاف و امور خیریه، احمد امیر آبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ستاد خبری کنگره بین المللی امامزادگان با بیان این مطلب که امامزادگان محل مراجعه متدینین است، افزود: امامزادگان جایگاه ویژهای در بین مردم ایران دارند چرا که امامزادگان ماوا و پناهگاهی برای رهایی از مشکلات مردم محسوب میشود.
وی ادامه داد: مردم براساس اهداف و اعتقادات درونی خود به امامزادگان مراجعه میکنند، به همین دلیل ملت ایران احترام خاص و ویژهای برای این بقاع متبرکه قائلاند.
امامزادگان سنگری برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان است
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شاهد استقبال گسترده مردم از امامزادگان هستیم، اظهار کرد: خوشبختانه اخیراً از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه در استفاده از ظرفیت امامزادگان اقدامات خوبی صورت گرفته و شاهد برگزاری برنامههای فرهنگی در بقاع متبرکه از جمله امامزادگان هستیم و این امر بسیار قابل تقدیر و پسندیده است.
عضو فراکسیون احیای وقف، منزلت امامزادگان و مساجد با اشاره به اینکه امکانات خوبی نیز برای ایام تعطیلات ویژه زائران امامزادگان در نظر گرفته شده است، افزود: دشمنان جهان اسلام بویژه شیعیان از تجمع و تردد مردم در مجموعه امامزادگان در هراسند چرا که امامزادگان در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان و رسانههای سخن پراکن آنان بسیار تاثیر گذارند.
وی اضافه کرد: بسیاری از مراسم دینی و مذهبی در امامزادگان برگزار میشود و همین امر باعث میشود که دشمنان به دشمنی با این مجموعه بپردازند.
عضو فراکسیون احیای وقف، منزلت امامزادگان و مساجد باشاره به اینکه دشمن به دنبال ایجاد شبهه و شائبه در امامزادگان است، تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه باید مراقبت دقیق داشته باشد که خدشهای به اعتقادات مردم وارد نشود .
وی در پایان به سازمان اوقاف و امور خیریه توصیه کرد، نسبت به محرومیت زدایی از امامزادگان در مناطق محروم توجه ویژه داشته باشد.
جریانهای انحرافی در صدد سست کردن اعتقادات مردم نسبت به امامزادگان هستند
حجت الاسلام قائم مقامی ادامه داد: ایران از سالها قبل اهمیت امامزادگان را درک کرد و عملاً و نظراً به این جریان وارد شد و بیش از هر کشوری پذیرای این امامزادگان شریف بود، بطوری که امروز شاهدیم امامزادگان و سادات بسیاری در ایران حضور دارند.
وی بقعههای امامزادگان را بخشی از کربلا دانست و ادامه داد: همانطور که زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در شهر ری برابر با زیارت حضرت امام حسین (ع) است، از لحاظ علمی و اعتقادی این مهم قابل تسری به سایر امامزادگان نسبی و حسبی کشور نیز است.
حجت الاسلام قائم مقامی اضافه کرد: قبر و بقعه امامزادگان دارای درجاتی از فیض و قدرت آرامش بخشی هستند که بایددر این زمینه برنامه ریزی کرد و این واسطههای فیض کشور را احیا کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه با طرح این سوال که مردم ایران دارای چه لیاقتی بودهاند که حضور امامزادگان نصیب آنها شده است، افزود: انقلاب اسلامی سرچشمه حاکمیت جهانی امام عصر(عج) است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه وجود بقعههای هر چند کوچک امامزادگان در سراسر کشور ایران، سیاستهای کفر جهانی، استعماری و استکباری را برملا میکند و این مهم را شیطان بزرگ صهیونیستها، آل سعود و وهابیت فهمیدهاند، گفت: جریانهای انحرافی درصدد هستند از طریق اغوای مدرنیته، حضور ایرانیان و اعتقاد آنها را نسبت به امامزادگان کم رنگ کنند و دلیل کمک دولت انگلیس به وهابیت مخالفت این فرقه با قبور امامزادگان و حتی قبور ائمه اطهار(ع) است.
وی اقدامات فرهنگی و قرآنی صورت گرفته در امامزادگان را ستودنی توصیف و تصریح کرد: اقامه نماز جماعت، حضور روحانی برجسته، برگزاری سخنرانیهای دینی، اعتقادی و سیاسی، برگزاری جلسات روخوانی و تفسیر قرآن متناسب با اقشار مختلف جامعه از جمله اقدامات فرهنگی مناسبی است که در امامزادگان میتوان انجام داد.
حجت الاسلام قائم مقامی اقدامات عمرانی و توسعهای امامزادگان را مناسب دانست و گفت: در ایام فاطمیه به مدت 5 شب در امامزاده سید علاء الدین شیراز جلسه سخنرانی داشتم و از نزدیک شاهد اقدامات عمرانی و توسعهای در امامزادگان آن شهر بودم و امیدوارم این اقدامات در سراسر کشور توسعه یابد.
این استاد حوزه و دانشگاه حضور پر رنگ مردم در امامزادگان را ناشی از رشد دینی، معنوی و عقلی آنان توصیف و خاطرنشان کرد: امیدوارم تسهیلات و امکانات بیشتری برای زائران در این اماکن مقدس تهیه شود تا بیش از پیش شاهد تابش نور این امامزادگان در کشور باشیم.
آیت اله حسینی بوشهری در گفت وگو با ستاد خبری کنگره بین المللی بزرگداشت امامزادگان اظهار داشت: به خاطر جایگاهی که امامزادگان در میان مردم ما دارند و علاقهای که برای زیارت آن بزرگواران نشان میدهند باید همان گونه که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند با برنامه ریزی و تدبیر این فضای معنوی آن ها را محفوظ داشت تا به قطبهای فرهنگی تبدیل شوند.
هر امامزاده یک قطب فرهنگی در مقابل هجمههای دشمنان است
امام جمعه موقت قم ایجاد مراکز دینی، فرهنگی و قرآنی در کنار امامزادگان را یکی از راهکارها در راستای تبدیل بقاع متبرکه به قطبهای فرهنگی برشمرد و خاطرنشان کرد: افرادی که در این مراکز تربیت میشوند باید در فضای همین امامزادهها به تبلیغ دین بپردازند و از فرصتهای معنوی که در سایه حضور فرزندان ائمه(ع) ایجاد شده استفاده لازم را ببرند و زائران را با آموزههای دینی آشنا کنند.
وی درباره علت هجمه و مخالفت رسانههای معاند به جایگاه امامزادگان، اظهار داشت: واضح است که دشمنان دین و معنویت مخالف با این مظاهر و عناصر دینی باشند و برگ برنده آنها جایی است که مردم متاثر از تبلیغات مسموم و منفی آنها به اعتقادات مذهبی و دینی خود بی تفاوت شوند و باید مراقب این خطر بود.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه وجود امامزادگان و ارتباط با آنها باعث تقویت باورها و اعتقادات مردم میشود، گفت: وجود هر امامزاده یک قطب فرهنگی و دینی در مقابل هجمههای دشمنان است، ابتدا باید این بعد را تقویت کنیم و از نفوذ معنوی وجود مبارک آنها استفاده کنیم و با برنامهریزی دقیق جلوی هجمهها و تبلیغات دشمنان را بگیریم.
امام جمعه موقت قم همچنین درباره ارزیابی خود از اقداماتی که در چند سال گذشته در جوار امامزادگان صورت گرفته است، افزود: در سالهای اخیر اقدامات خوبی انجام شده و به ویژه در فصل بهار برنامههای خوبی برگزار میشود و بقاع متبرکه محوری برای حضور مردم شدهاند.
وی در پایان یادآور شد: برنامههای قرآنی، فرهنگی، مناسبتها، پاسخ به سوالات مردم و سایر برنامههایی که در بقاع متبرکه برگزار میشود برای رسیدن به هدف مورد نظر مقام معظم رهبری است که انشاءالله این حرکت کاملتر شود که بهترین کار ماندگار در عرصه فرهنگی است.
اسلام هراسی، رسانههای بیگانه را به تخریب امامزادگان سوق داده است
عباس قائد رهبر، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ستاد خبری کنگره بین المللی امامزادگان با بیان این مطلب که امامزادگان در فرهنگ مردم ما از جایگاه والایی برخوردار است، افزود: مردم با حضور در امامزادگان و برقراری ارتباط معنوی با آنان و واسطه قرار دادن ائمه اطهار(ع)، رفع مشکلاتشان را پیگیری میکنند.
وی با بیان اینکه امامزادگان ملجأ و مأوایی برای درماندگان هستند، خاطرنشان کرد: باید بنا و ساختمان امامزادگان نیز در شأن ائمه اطهار باشد که خوشبختانه در برخی استانها و شهرستانها به این نکته توجه شده اما در استانها و مناطق محروم، همچنان امامزادگان، فضای مناسبی ندارند که از آن جمله، امامزادگان درود و ازنا را میتوان نام برد.
رهبر با تأکید بر حفظ حرمت امامزادگان تصریح کرد: از سازمان اوقاف و امور خیریه و دستگاههای فرهنگی انتظار داریم که بازنگری و بررسی مجددی نسبت به زیبا سازی فضای امامزادگان و تبدیل آنها به مجموعههای فرهنگی فاخر انجام دهند.
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه باید تدابیری اتخاذ شود تا در کنار امامزادگان، سالنهای برگزاری جلسات فرهنگی احداث شود، افزود: امیدواریم در کنار ارتباط معنوی مردم با امامزادگان برنامههای فرهنگی نیز در مجموعههای امامزادگان برای مردم بویژه اقشار جوان برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان اوقاف در مناطق محروم به امامزادگان توجه کند و بنای آنها را از محرومیت خارج کند، تصریح کرد: متأسفانه امامزادگان برخی از شهرستانهای دور افتاده در محرومیت هستند لذا از مسئولان امر تقاضا داریم بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل امامزادگان به قطبهای فرهنگی، به امامزادگان مناطق محروم توجه بیشتری کنند.
عضو فراکسیون احیای وقف، منزلت امامزادگان و مساجد با بیان این مطلب افزود: اخیراً رسانههای بیگانه تلاش دارند رابطه قلبی و معنوی مردم با امامزادگان را هدف قرار دهندچرا که با تعمیق ارتباط معنوی مردم با امامزادگان میترسند.
وی تلاش رسانههای بیگانه در زیر سوال بردن امامزادگان را ناشی از اسلام هراسی دانست و افزود: بیگانگان میترسند با جاری شدن فرهنگ ائمه اطهار، ایران در تمامی عرصههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پیشرفت و توسعه داشته باشد لذا آنان میترسند و در تلاش هستند عواملی را که منتج به این موفقیت میشود را زیر سوال ببرند.
رهبر در پایان گفت: در سایه فرهنگ ایرانی و اسلامی بیگانگان قادر به مقابله با ما نیستند اما آنها تلاش میکنند بنیانهای فکری و ارتباطی مردم با مساجد، امامزادگان و بقاع متبرکه را مورد هدف قرار دهند و با تهاجم فرهنگی به اهداف شوم خود دست یابند.
امامزادگان از پتانسیلهای قوی برای تغذیه فرهنگی مردم برخوردار هستند
حجت الاسلام و المسلمین دخیل عباس زارع زاده، عضو هیأت رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ستاد خبری کنگره بین المللی امامزادگان با بیان این مطلب که پتانسیلهای فرهنگی خوبی در کشور داریم، اظهار کرد: مردم در کنار مساجد و تکایا، با امامزداگان نیز ارتباط مستقیم و خوبی دارند.
وی با اشاره به اینکه امامزادگان محیط های پذیرش دینی خوبی برای اقشار مختلف به شمار میآیند، افزود: امامزادگان محیطهای خوبی برای فراهم کردن تغذیه فکری و فرهنگی مردم به شمار میآیند، به همین دلیل برنامهریزیهای لازم برای تقویت سطح فرهنگی مردم باید صورت گیرد.
عضو مجمع روحانیت مجلس با تأکید بر اینکه باید افراد فرهیخته مدیریت هیأت امنای امامزداگان را بر عهده گیرند، تصریح کرد: افرادی که درد فرهنگ را داشته باشند به خوبی میتوانند از پتانسیل حضور مردم در امامزادگان بهره برداری کنند.
حجت الاسلام زارع زاده به ضرورت حمایت مجلس شورای اسلامی در این زمینه اشاره کرد و افزود: باید طرحهایی نیز از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه به مجلس ارائه شود تا نمایندگان با تبدیل آن طرحها به قانون، منجر به تقویت بعد معنوی و فرهنگی امامزادگان شود.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با اشاره به تهاجم فرهنگی غرب و آمریکا علیه تفکر معنوی و اعتقادات مذهبی ملت بویژه جوانان، تصریح کرد: ما باید با بهره برداری بهینه از ظرفیتهای امامزداگان نسل جوان و آینده کشور را علیه توطئهها واکسینه کنیم.
وی با اشاره به اینکه امامزادگان با اعتقادات مردم گره خوردهاند، افزود: نباید با حضور و تجمع گستره مردم در امامزادگان برخورد تشریفاتی داشته باشیم بلکه باید از این فضا برای تعمیق اعتقادات دینی مردم استفاده کنیم.
حجت الاسلام زارع زاده با اشاره به تلاش سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای اجرای برنامههای فرهنگی در امامزادگان، افزود: سازمان اوقاف اقدامات خوب فرهنگی بسیاری در امامزادگان انجام داده است اما این مقدار کافی نیست و باید اقدامات فرهنگی در این اماکن مقدس به رویه ای ماندگار تبدیل شود نه فصلی و موقتی باشد.
عضو فراکسیون احیا وقف: منزلت امامزادگان و مساجد با اشاره به ضرورت بازنگری قوانین مساجد و امامزدگان در مجلس تصریح کرد: در زمینه اعتبارات نیز مجلس باید در راستای تقویت و حل مشکلات مالی امامزادگان گام بر دارد.
وی در پایان افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه با توجه به امکانات بسیاری در اختیار دارد میتواند بهترین اقدامات فرهنگی را بدون نیاز به امکانات دولتی به اجرا در آورد.
سرود ویژه امامزادگان برای اولین بار از سوی هنرمندان اصفهانی تولید شد
محمد مهرابی مسئول دبیرخانه ستاد مرکزی نخستین کنگره بین المللی امامزادگان در گفتگو با ستاد خبری نخستین کنگره بین المللی امامزادگان اظهار کرد: در مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بین المللی امامزادگان که در عصر روز سه شنبه 19 شهریورماه در سالن شهدای ارتش شهر اصفهان برگزار میشود، آیین نمادین خطبه خوانی و زیارت قرائت مخصوصه امامزادگان اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: سرود ویژه امامزادگان برای اولین بار در این مراسم توسط هنرمندان استان اصفهان اجرا خواهد شد.
مهرابی در پایان خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحیه این کنگره با حضور علما و اندیشمندان و صاحب نظران معارف اسلامی، مولفان مقالات، اساتید دانشگاه، اعضای هیات علمی کنگره، علما، فضلا، مسئولان لشگری و کشوری، نمایندگان مجلس برگزار خواهد شد./966/پ203/ی