ضرورت تأمین فضایی مناسب ویژه کودکان در مساجد
حجت الاسلام مهدی دسترنج، استاد حوزه علمیه کرمان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان با اشاره به این نکته که کودکان هنگام حضور در مسجد به همراه والدین باید احساس راحتی کرده و خاطره خوشی داشته باشند، تصریح کرد: در هنگام برگزاری مراسم و نماز جماعت در این مسجد با اختصاص اتاقی به کودکان به عنوان مهد کودک و در نظر گرفتن برنامه های متنوعی برای آن ها از جمله حضور مربی و قصه گویی تلاش شده تا زمینه علاقه مندی کودکان به مسجد فراهم شود.
این استاد حوزه در ادامه افزود: کودکان مأمومین و مخاطبان آینده مسجد هستند و ضرورت دارد با فراهم آوردن محیطی در مسجد آنها را به این مکان مقدس علاقه مند کرد؛ زیرا کودکان دنبال بازی و هیجان هستند اما این هیجان در فضای مسجد سبب از بین بردن نظم مسجد شده و گاهی سبب تندی مأمومین می شود که این مسأله وجود یک مهد کودک در مسجد را ضروری می کند؛ از این رو اتاقی در مسجد امام حسین کرمان به کودکان اختصاص داده شده که در هنگام نماز از وجود مربیانی استفاده می کنند.
امام جماعت مسجد امام حسین خیابان والفجر کرمان با اشاره به مسأله تشویق کودکانی که در نماز جماعت شرکت می کنند، ابرازداشت: برای جذابیت بخشیدن به فعالیت های مسجد، مسابقات ورزشی و کتابخوانی با عرضه مستقیم کتاب بین مردم برگزار که کتاب ها با تخفیف عرضه می شوند تا مردم به خرید آن تشویق شوند.
وی در ادامه معرفی برنامه های مسجد امام حسین خیابان والفجر کرمان ابرازداشت: برای جوانان برنامه های ورزشی در نظر گرفته شده که با قرار گذاشتن در مسجد به سالن های ورزشی می روند که در نهایت سبب جذب به مسجد می شود.
این استاد حوزه با اشاره به فعالیت های خود به عنوان امام جماعت مسجد، گفت: طرحی به عنوان «بهشت حضور» که با اجرای برنامه های معارفی، علمی، ورزشی، تفریحی و اردوهای تفریحی زیارتی برای نوجوانان دوم راهنمایی تا پیش دانشگاهی در نظر گرفته شده است که به انس بهتر جوانان با مسجد کمک می کند.
مردم مسجد را مال خود بدانند
وی با معرفی یکی از راهبردهای موفق خود در عرصه مسجد داری ابراز داشت: مسجدی به دست مردم پیشرفت می کند که مردم در آن احساس کنند در اداره مسجد سهم دارند و مسجد محله خود را مال خود می دانند که با واگذاری امور اجرایی مسجد به افرادی در سنین گوناگون کمک شایانی به استقبال از برنامه های مسجد کرده است.
این استاد حوزه با بیان نمونه هایی از همکاری مردم در فعالیت های مسجد افزود: جلسات تلاوت قرآن در مسجد با قرائت افرادی که می توانند با کیفیتی خوب قرآن را قرائت کنند در همه مقاطع سنی برگزار می شود که این خود نوعی انسجام میان مردم ایجاد می کند.
وی ادامه داد: پیش از برگزاری مراسم و برنامه های مهم در مسجد، در جلسه ای با حضور مردم از آن ها مشورت گرفته می شود که به این ترتیب مردم احساس شخصیت کرده و همکاری بهتری با مسجد انجام می دهند.
این امام جماعت با اشاره به محرومین و مستضعفین جامعه، گفت: در مسجد برای رسیدگی به محرومان هر هفته صدقه ای جمع آوری شده و به یک مؤسسه خیریه ای که محرومین را می شناسد داده می شود همچنین اشخاصی که مراجعه می کنند به همین خیریه جهت تحقیق و کمک معرفی می شوند که این عمل سبب گرایش مردم به سوی مسجد خواهد شد.
مسجد باید با همکاری امام جماعت و مردم اداره شود
این استاد حوزه افزود: پس از برگزاری مراسم هم در جلسه ای انتقاداتی که از سوی مردم به مراسم ارائه می شود تا اشکالات مراسم حل شده و به این صورت مردم مسجد را از خودشان می دانند و احساس نمی کنند که مسجد از سوی گروهی خاص اداره می شود.
وی ابراز داشت: مردم روحانی مسجد را شخصی همچون خود دانسته و خود را در اداره مسجد سهیم می دانند؛ به عنوان نمونه اطلاع رسانی مسجد همچون سایت، سامانه پیامکی و تابلو و همچنین انبار به طور جداگانه از سوی افراد اداره می شوند.
وی تصریح کرد: جلسه جمع خوانی قرائت قرآن در این مسجد با استقبال بیش از 120 نفری پیش از افطار ماه رمضان برگزار شد که هر روز پرسشی از قرآن کریم مطرح می شود که در صورت پاسخ جایزه ای نفیس شامل کتب مورد نیاز شیعه با قطع جیبی اهدا می شود.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: 4 سال بنده در این مسجد در حال تبلیغ هستم که شاهد افزایش مأمومین و مراجعه کنندگان به مسجد بودم به طوری که در مراسم های بزرگ کوچه جنب مسجد هم پر می شود.
وی افزود: برنامه های مسجد از سوی مردم برگزار می شود که در ایام محرم و صفر 60 شب روضه خوانی و صبحانه و زیارت عاشورا صبح آن به کمک مردم تأمین شده و هر سال مراجعه کنندگان بیشتر می شوند./9704/ت302/غ