فراخوان دوازدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا منتشر شد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شمس طوس، «جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)» عنوان عظیمترین جشنواره فرهنگی، هنری و ولایی کشور است که به مناسبت میلاد فرخنده حضرت معصومه(س) و برادر بزرگوارشان امام علیبن موسی الرضا(ع)، از یکم تا یازدهم ذیالقعده(دهه کرامت) تحت اشراف بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) برگزار میشود.
این جشنواره همزمان با شب میلاد فرخنده امام موسی کاظم(ع) و در دوازدهمین سال برگزاری خود، در بخشهای استانی، ملی و بینالملل فراخوان منتشر کرده است. بخش استانی، برنامههای کودک و نوجوان، هفتههای فرهنگ رضوی و برنامههای ویژه نظیر بزرگداشت امامزادگان و قدمگاههای امام رضا(ع) را شامل میشود.
برای بخش ملی که در 31 استان کشور برگزار خواهد شد، هفت موضوع کلی در نظر گرفته شده که عبارتند از: علمی و پژوهشی، فرهنگی، هنری، سینمایی، کودک و نوجوان، مطبوعاتی و رسانههای دیجیتال.
در بخش بینالملل نیز 75 نقطه از چهار قاره جهان شامل کشورهای آمریکا، آلمان، اتریش، آرژانتین، اسپانیا، اندونزی، امارات، الجزایر، انگلستان، ایتالیا، بوسنی، برزیل، ژاپن، روسیه، سوئد، فرانسه، هند، نیجریه و ... مشارکت فعال دارند.
اختتامیه دوازدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) شهریور سال آینده همزمان با شب میلاد مسعود آن امام همام در مشهد مقدس برگزار میشود، «سیدجواد جعفری» دبیری این جشنواره را برعهده دارد.
علاقهمندان برای ثبتنام و آگاهی از نحوه شرکت در هر یک از برنامهها میتوانند به سایت «شمس طوس» به نشانی www.shamstoos.ir مراجعه کنند، همچنین سامانه پیام کوتاه: 30007888 و شماره تلفن: 05112283044 به عنوان پل ارتباطی میان و جشنواره مخاطبان معرفی شده است.
نخستین اثر به دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) ارسال شد
اولینها همیشه لطف دیگری دارند و در ذهنها نقش میبندند و ماندگار میشوند، در حالی که هنوز فراخوان دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به طور رسمی و سراسری منتشر نشده است، از دیار قهرمان پرور آذربایجان خبر رسید که قبل از اعلام فراخوان جشنواره شعر آذری، یک آذری زبان که حتی سواد خواندن و نوشتن ندارد اما عشق به ساحت امام هشتم(ع) او را شاعر کرده است دل سرودهاش را به دبیرخانه جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی آذری در ارومیه فرستاد تا به نوعی نخستین کسی باشد که جشنواره دوازدهم را کلید زده است.
محمد محبوبی شاعر اهل بیت که حتی سواد خواندن و نوشتن هم ندارد، نخستین اثر نهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان آذری را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کرد.
رسیدن آثار به دبیرخانه نهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در حالی آغاز شده است که دبیرخانه در حال طراحی فراخوان بوده و هنوز انتشار رسمی آن اتفاق نیفتاده است، این اتفاق نشانگر آن است که جشنواره در میان آحاد مردم جایگاه خود را تثبیت نموده و شعرا حتی پیش از آنکه فراخوانی منتشر شده باشد نسبت به ارسال اثر اقدام میکنند.
محمد محبوبی به خبرنگار ما گفت: برای ارسال اثر به جشنواره که لازم نیست حتما فراخوانی منتشر شود و همه مردم میدانند که هر سال جشنواره شعر رضوی در ارومیه برگزار میشود.
وی افزود: با وجود اینکه از نعمت سواد بی بهره هستم عشق به امام رضا(ع) مرا شاعر کرده است و شعرهای زیادی درباره آقا سروده و آرزو دارم زیارت ایشان نصیب من هم بشود.
19 آذر روز اعلام سراسری فراخوان دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع)
دبیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع) 19 آذرماه سالروز میلاد با سعادت هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام موسی کاظم(ع)، را روز اعلام سراسری فراخوان دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در داخل و خارج از کشور عنوان کرد.
به گزارش واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، سید جواد جعفری، در نشست هم اندیشی و تبادل نظر اطلاع رسانی دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، زمان اعلام فراخوان دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) را در 19 آذرماه جاری هم زمان با سالروز ولادت امام کاظم(ع) عنوان کرد و گفت: فراخوان دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بر روی سایتهای اطلاع رسانی تمام برنامههای موضوعی استانهای کشور، سازمانهای همکار و نهادهای عضو شورای بین الملل جشنواره و سایت شمس توس«shamstoo.ir» قرار خواهد گرفت و هم زمان رسانههای کشور در یک حرکت مشترک این فراخوان را منتشر خواهند کرد.
وی با بیان اینکه میتوان از ظرفیت همه دستگاهها در جهت اطلاع رسانی فراخوان دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) استفاده نمود، افزود: اگر فراخوان در روز 19 آذر به صورت تاثیرگذار در همه رسانههای گروهی استفاده شود، اطلاع رسانی جامع تری از جشنواره برای مخاطبان انجام خواهد شد.
جعفری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش تاثیرگذار رسانهها در برگزاری جشنواره امام رضا(ع)، تصریح کرد: یازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) نسبت به سالهای گذشته با موفقیتهای چشم گیری روبرو شد که ما آن را مرهون کار جمعی و شورای مشورتی رسانهای میدانیم که با استفاده از دیدگاههای صاحبان نظران و فعالان بخش اطلاع رسانی خروجی مناسبی را شاهد بودیم.
اولین اثر به جشنواره ارسال شد
وی از ارسال آثار به دبیرخانههای برنامههای موضوعی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) پیش از اعلام فراخوان دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع) خبر داد و گفت: اولین اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره متعلق به شاعری در آذربایجان غربی است که شعری را در وصف امام رضا(ع) سروده است.
در ادامه این نشست نمایندگان صدا و سیمای خراسان رضوی، روزنامههای خراسان، قدس، شهرآرا و خبرگزاریهای ایسنا، ایکنا، ایرنا، شبستان، خبرگزاری دانشجو، باشگاه خبرنگاران جوان، نسیم، تسنیم، رسا، مهر، فارس، هفته نامه نخست و... به ارائه دیدگاههای خود پرداختند که مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) پس از استماع سخنان اهالی رسانه مصوبات این نشست را اعلام کرد و گفت: پس از این در هر فصل نشستی با حضور اصحاب رسانه به منظور تبادل اطلاعات و ارائه دیدگاههای اهالی رسانه برگزار میشود.
دبیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، با اشاره به اینکه کارگروه تدوین شیوه نامه چشم انداز نحوه اطلاع رسانی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) تشکیل میشود که این امر در اطلاع رسانی جشنواره موثر خواهد بود، اظهار کرد: بازه زمانی اختتامییه هر دوره از جشنواره تا افتتاحیه دوره بعد زمانی مناسب برای تعامل با رسانههای گروهی است که میتوان از ظرفیت نهفته این رسانهها در راستای ترویج و توسعه معارف رضوی استفاده کرد.
جعفری پرداختن به تازهها، نوآوریها و برترینهای جشنواره توسط رسانهها را از دیگر مصوبات این نشست برشمرد و ادامه داد: مصاحبه با جمع کثیری از برگزیدگان رتبههای اول تا سوم هر دوره از جشنواره توسط رسانههای گروهی در ترویج فرهنگ رضوی در کشور بسیار تاثیرگذار است.
وی تاکید کرد: برگزاری کارگاه آموزشی ویژه برای خبرنگاران با بهرهمندی از معارف رضوی استفاده از ظرفیت متخصصان حوزه فرهنگ رضوی و آشنا شدن با تجربیات این افراد از دیگر مصوباتی است که میتواند در ترویج فرهنگ رضوی در عرصه رسانه موثر باشد.
وی هم چنین به ضرورت تولید مستندهای کوتاه رضوی برای استفاده در رسانههای دیداری، صدا و سیما و گوشیهای همراه و... اشاره و تصریح کرد: استفاده از ظرفیت تلفنهای همراه، پیامک و فضای مجازی نیز در اطلاع رسانی جشنوارههای امام رضا(ع) موثر است./966/د101/ن