۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۴۶
کد خبر: ۱۹۵۶۴۴
آیت الله مکارم شیرازی:

دشمن از مذهبی که جهاد و امر به معروف دارد هراسان است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر آمیخته بودن دیانت و سیاست در نظام مقدس جمهوری اسلامی، گفت: نمایندگان ولی فقیه در نهادهای مختلف تضمین کننده بعد اسلامی نظام هستند.
آيت الله ناصر مکارم شيرازي آيت الله مکارم شيرازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصرمکارم شیرازی از مراجع تقلید عصر امروز در دیدار مسؤولان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی استان‌های کشور، نمایندگان ولی فقیه را تضمین کننده اسلام در نهادهای مختلف دانست و اظهار داشت: فلسفه حضور شما در ارگان‌های مختلف این است که نگذارید این بخش‌ها از مبانی جمهوری اسلامی دور شوند؛ باید در این راه محکم بایستید و از خدا کمک بخواهید.

وی آمیخته بودن دیانت و سیاست را یکی از ویژگی‌های مهم نظام اسلامی دانست و گفت: دشمنان سعی دارند این دو را از یکدیگر جدا کنند به همین دلیل به دنبال ایجاد فرقه‌های ضاله رفته اند؛ این فرقه‌ها می گویند کسی که دین و سیاست را با هم ترکیب کند از ما نیست، همچنین جهاد را جزو مذهب خود نمی دانند.

این مرجع تقلید با بیان این که دشمن از مذهبی که جهاد، امر به معروف و نهی از منکر و سیاست دارد می ترسد، افزود: عرفان‌های کاذب یکی از بلاهایی است که باید مراقب آن باشیم و مردم را در این زمینه هدایت کنیم.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به روایت بسیار پرمعنایی که پیامبر(ص) در حجةالوداع فرمودند، گفت: حضرت می فرمایند هرچیزی که شما را به خدا نزدیک و از آتش دور می کند گفتم؛ با دقت به این مطلب در می یابیم نمی تواند دین از سیاست جدا باشد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: نمی شود در مسجد نشست و دانشگاه‌ها، صداوسیما و مطبوعات را اصلاح کرد بنابراین باید حکومت در دست علما باشد تا بتوانیم به این امور بپردازیم؛ عالم بزرگ یکی از کشورهای اسلامی که در کنفرانس وحدت شرکت کرده بود دیروز می گفت من باید در بازگشت به کشور خود به کسانی که می گفتند از این عمامه به سرها کاری برنمی آید بگویم که ایران از زمانی که علما روی کار آمده اند به چه پیشرفت‌هایی رسیده است.

وی در بخش دیگر سخنان خود به روایتی از امیرالمؤمنین(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت دست کمیل را می گیرد و از شهر بیرون می برد تا مطلب مهمی را به وی بگوید که به گوش نامحرمان نرسد؛ حضرت جامعه را به سه بخش تقسیم می کنند که همه ما باید خود را در این سه بخش پیدا کنیم و دسته چهارمی وجود ندارد.

این مرجع تقلید با بیان این که دسته اول علمای ربانی هستند، ابراز داشت: واژه ربانی دو تفسیر دارد یکی از ماده رب است یعنی عالم الهی و عالمی که مردم را به سوی خدا دعوت می کند و دیگری عالمی که مربی جامعه است؛ به نظر بنده مانعی ندارد که هر دو معنا در این اصطلاح جمع شده باشد.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم گفت: دسته دوم متعلم علی سبیل النجاة هستند یعنی کسانی که دنباله رو علمای ربانی اند؛ از این مطلب هم وظیفه گروه اول و هم وظیفه گروه دوم مشخص می شود؛ متعلم در صورتی صدق می کند که معلمی باشد بنابراین گروه اول وظیفه تعلیم گروه دوم را به عهده دارند؛ در روایت داریم خداوند پیمان تعلم را از مردم نگرفت مگر این که پیش از آن پیمان تعلیم را از علما گرفته است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی همج رعاع را به عنوان گروه سوم برشمرد و در توضیح آن ابراز داشت: این گروه صفاتی دارند از جمله آنها این است که هر کجا صدایی بلند می شود دنبالش می روند؛ فراموش نکرده ایم اوایل انقلاب کسانی بودند که پای این پرچم سینه می زدند و فردا روز ضد آن حرف‌ها را می گفتند.

وی ادامه داد: هر بادی که بوزد این گروه از مردم به همان سو می روند؛ تنها موجودات سبک و کسانی که وزنی ندارند این چنین هستند؛ ویژگی دیگرشان این است که چون نور علم اینها را روشن نکرده دنبال هر صدایی به راه می افتند.

این مرجع تقلید در توضیح ویژگی دیگر دسته سوم، گفت: اینها تکیه‌گاه محکمی ندارند؛ در طوفان‌های شدید کسانی که تکیه‌گاه محکم ندارند همراه آن به این سو و آن سو می روند اما کوه‌ها نه تنها جایی نمی روند بلکه مسیر توفان را نیز تغییر می دهند.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه خاطرنشان کرد: کار شما این است که کاری کنید هیچ فردی که دارای این چهار ویژگی است در جامعه پیدا نشود؛ این وظیفه سنگین و مهمی است؛ برخورد خوب شما با مخاطبان بیش از تبلیغات و استدلاهای منطقی شما تأثیر گذار است؛ رمز موفقیت و پیشرفت پیامبر(ص)این است که قرآن می فرماید«اِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظیمٍ».

حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفت: ممکن است افرادی که به شما مراجعه می کنند پرسش‌های نامربوطی بپرسند و اخلاق خوبی نداشته باشند، شما هیچگاه نباید عصبانی شوید و با تحمل، حوصله و متانت خود را در برخوردها افزایش دهید.

وی با بیان این که در هیچ زمانی عوامل فساد به اندازه دوران ما وجود نداشته است، اظهار داشت: امروزه ماهواره‌ها، ‌اینترنت و موبایل‌ها همه دنیا را احاطه کرده اند؛ این حرف نباید ما را مأیوس کند تنها افرادی که تنبل هستند دچار یأس می شوند و می گویند به دلیل نا امیدی در تأثیر دیگر جای امر به معروف و نهی از منکر نیست.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به آیه«إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِینَ آمَنُوا فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَیَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهَادُ» گفت: می شود در مقابل این عوامل فساد ایستاد و معتقدیم که خدا ما را در این مسیر کمک می کند؛ بدانید کار شما عبادت بزرگی است، قدر این مسؤولیت را بدانید؛ با انجام کامل وظیفه خود می توانید بهترین ذخیره را برای آخرت خود فراهم کنید./928/پ202/ج

 

ارسال نظرات