۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۹
کد خبر: ۲۰۲۶۷۸

چندخبرکوتاه از حوزه هنری

خبرگزاری رسا ـ نخستین همایش حکمت هنر انقلاب اسلامی با حضور اصحاب اندیشه، حوزه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی با همکاری مرکز راهبردی جبهه فکری انقلاب اسلامی(مؤسسه اشراق) و معاونت پژوهش و آموزش حوزه هنری از ساعت 15 الی 19 روز سه شنبه و چهارشنبه 2 و 3 اردیبهشت­ماه در سالن سوره برگزار می­شود.
حوزه هنري

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، این همایش به مناسبت ایام بزرگداشت هنر انقلاب و با محوریت طرح برخی از مسائل و مباحث فکری و تحلیلی سید شهیدان اهل قلم مرتضی آوینی و به منظور رهیافت و افق گشایی و تولید آثار متناسب با حقیقت و عینیت انقلاب اسلامی برگزار می­شود.

حوزه هنری میزبان نخستین همایش حکمت هنر انقلاب می­شود

شایان ذکر است این همایش در بخش اصلی دربرگیرنده سخنرانی صاحب نظران و نظریه پردازان فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی، میزگرد تخصصی ارائه مقاله و نقد، طرح بحث نخبگان و فعالان و در بخش جنبی شامل ارائه آثار تولید شده و تجلیل از آراء اندیشمندان و آثار هنرمندان برگزیده است.

گفتنی است در روز اول این همایش نظریه پرداز برجسته استاد دکتر مجید شاه حسینی و در روز دوم منتقد ارجمند استاد دکتر شهریار زرشناس به سخنرانی می­پردازند.

از محورهای این همایش می­توان به حقیقت هنر و ماهیت فرهنگ، فطرت و ساحت میل انسان، ماده و صورت اثر هنری، صنایع هنری در دوران معاصر، نقد و تحلیل آثار هنری، مهندسی فرهنگی و مدیریت رسانه و.... اشاره کرد.

فراخوان کنگره بین المللی شعر سبط النبی(ع) منتشر شد

اولین کنگره بین المللی شعر سبط النبی(ع) به منظور شناخت و آشنایی بیشتر با جنبه­های مختلف شخصیت امام حسن مجتبی(ع) به همت مجمع جهانی اهل بیت(ع) و با مشارکت حوزه هنری و به دبیری حسین شمسایی برگزار می­شود.

اولین کنگره بین المللی شعر سبط النبی(ع) به همت مجمع جهانی اهل بیت(ع) و با مشارکت مؤسسه فرهنگی مذهبی قاسم بن الحسن(ع)، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، دبیرخانه ستاد عالی هماهنگی کانون­های فرهنگی هنری مساجد وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت اجتماعی فرهنگی  شهرداری تهران و همکاری تعدادی از نهادهای دینی و فرهنگی برگزار می­شود.

اهداف برگزاری کنگره: «شناخت و آشنایی هرچه بیشتر دوست داران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) با شخصیت والای امام حسن مجتبی(ع)»، «ارتقای سطح اطلاعات عمومی و تخصصی جوانان علاقه‌مند به اهل بیت عصمت و طهارت بویژه امام حسن مجتبی(ع)»، «حضور پر نشاط هنرمندان علاقمند به اهل بیت(ع) و ارائه آثار هنری خود در قالب رشته­های کنگره»، «کشف و شناسایی استعدادهای برتر جامعه اسلامی که ظرفیت فرهنگی و هنری خود را در راه شناخت اهل بیت(ع) مصروف داشته­اند»، «تولید آثار فاخر توسط شاعران و هنرمندان برجسته جهان اسلام با موضوع امام حسن مجتبی(ع)». 

محورهای پیشنهادی: «امام مجتبی(ع) و ماجرای صلح»، «امام مجتبی(ع) و کرامت»، «امام مجتبی(ع) و شجاعت»، «امام مجتبی(ع) و عبادت»، «امام مجتبی(ع) و مظلومیت»، «امام مجتبی(ع) و حسن خلق»، «امام مجتبی (ع) و فرزندان»

د) شیوه نامه تدوین و ارسال اشعار: «اشعار ارسالی باید به زبان­های فارسی، انگلیسی و عربی باشد»، «از هر شاعر تنها 3 اثر پذیرفته خواهد شد»، «استفاده از تمامی قالب­های شعری برای سرایش آثار آزاد است»، «شرکت برای عموم علاقمندان در تمامی گروه­های سنی آزاد است»، «شرکت کنندگان می­توانند آثار خود را در بخش­های شعر سنتی، شعر نو ارسال نمایند»، «تمامی آثار ارسالی باید بصورت تایپ شده و همراه با لوح فشرده ارسال گردد.(فونت یاقوت و سایز 12)»، «آثار برگزیده سال­های قبل و اشعاری که قبلا در همایش­ها و جشنواره­های مشابه دیگر شرکت داشته یا منتشر شده باشند، مورد داوری قرار نخواهند گرفت»، «کلیه شرکت کنندگان رشته شعر باید فرم مربوط به شرکت در کنگره را تکمیل نمایند»، «علاوه­بر در نظر گرفتن سطح تکنیکی آثار شامل ساختار، محتوا و رعایت موارد فنی در سرودن شعر ازقبیل وزن شعری، ردیف و قافیه و سایر مواردی که بتوان نام شعر را بر اثر ارائه شده گذاشت، آثاری که با موضوعات ویژه کنگره ارائه شوند، از امتیاز ویژه‌ای برخوردار می‌شوند»، «از شاعران آثار برگزیده پس از داوری و گزینش اشعار برجسته جهت شرکت در کنگره دعوت به عمل آمده و از آن­ها با جوایز نفیس در طی کنگره تقدیر خواهد شد»، «به یاری حضرت حق مجموعه­ای از آثار برگزیده و قابل ارایه در قالب یک دیوان فاخر از سوی ستاد برگزاری کنگره بین المللی سبط النبی(ع) منتشر خواهد شد. 

مراحل برگزاری کنگره:

1) مرحله اول: پس از اعلام فراخوان عمومی تمامی شرکت کنندگان تا روز 8/3/1393فرصت دارند، آثار خود را به دبیرخانه کنگره شعر به نشانی تهران: شمال میدان شهید محلاتی(آهنگ)، ابتدای خیابان شهیدابوالفضل صالحی، موسسه فرهنگی مذهبی حضرت قاسم بن الحسن(ع) و یا از طریق نشانی الکترونیکی sebtulnabi@gmail.com و sebtonnabi@chmail.ir ارسال نمایند.

2) برگزاری مرحله دوم: پس از بررسی آثار دریافت شده توسط هیات داوران و اساتید مربوطه، 10 نفر برتر با  اهداء جوایز نفیسی در مراسم اختتامیه کنگره، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

شایان ذکر است علاقه­مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فرم ثبت نام می­توانند به سایت کنگره بین المللی سبط النبی(ع) www.sebtonnabi.com  و یا دبیرخانه این کنگره مراجعه نمایند.

دبیرخانه مرکزی کنگره: تهران بلوارکشاورز روبروی پارک لاله شماره 228 مجمع جهانی اهل بیت(ع) صندوق پستی: 3831-14155 تلفن: 8-02188950937 نمابر: 02188950882

درس اخلاق مقام معظم رهبری روی آنتن رادیو معارف

برنامه «پیام ولایت» گزیده سخنان مقام معظم رهبری در موضوعات مختلف را روی آنتن شبکه معارف سیما می‌برد.

احمد عارفخانی مدیر گروه اخبار معارفی و برنامه‌های سیاسی این رادیو گفت: برنامه پیام ولایت گزیده سخنان مقام معظم رهبری در موضوعات مختلف را پخش می­کند.

وی با بیان این­که برنامه پیام ولایت یکی از پرمخاطب ترین و قدیمی­ترین برنامه­های این گروه است، افزود: پیامک­ها و تلفن­های مخاطبان گویای استقبال شنوندگان از این برنامه است و در راستای درخواست مکرر مخاطبان درباره پخش مباحث اخلاقی رهبر معظم انقلاب، برنامه پیام ولایت در روزهای شنبه به این مبحث می­پردازد.

عارفخانی اضافه کرد: موضوعات اخلاقی همچون تقوای الهی و مراعات حق پروردگار، یقین، حسن خلق، عبرت گرفتن و موعظه شدن، خدمت به مردم، اجتناب از محرمات، خصوصیات حازم ترین، صالح‌ترین و بهترین مردم، مشاوره دادن به کار خیر، دعا برای رفع بلا، انس با خدا در آسایش و گشایش، میانه روی در هزینه کردن و انفاق، بذل جان و مال در راه دین از مباحثی است که برای پخش در این برنامه آماده شده است.

برنامه پیام ولایت کاری از گروه اخبار معارفی و برنامه­های سیاسی رادیو معارف است که هر روز از ساعت 13 و 50 دقیقه پخش می­شود و علاقه­مندان همچنین می­توانند این برنامه را از رادیو معارف بشنوند.

جشنواره عکس «زندگی قرآنی» برگزار می­شود

رییس خانه عکاسان ایران گفت: مسابقه­ای با عنوان «زندگی قرآنی» همزمان با نمایشگاه قرآن برگزار می­شود که علاقه­مندان می­توانند بعد از اعلام فراخوان عکس­های دینی، مذهبی و قرآنی خود را برای دبیرخانه، خانه عکاسان ارسال کنند.

رسول اولیازاده رییس خانه عکاسان ایران، درباره جشنواره عکس­های قرآنی، دینی و مذهبی در همزمان با برگزاری نمایشگاه قرآن، گفت: با توجه به این­که محوریت و موضوعات عکاسی برای خانه عکاسان دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی و خانواده است تصمیم گرفتیم مسابقه­ای تحت عنوان «زندگی قرآنی» برای علاقه­مندان به این موضوع برگزار کنیم. 

رییس خانه عکاسان ایران با اشاره به سخنانش با معاون امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توضیح داد: در کنار فعالیت­هایی که در حوزه هنری داریم، می­توانیم مشارکت­هایی در زمینه برگزاری جشنواره قرآن و سبک زندگی هم داشته باشیم، که با توجه به این موضوع استقبال خوبی در زمینه برگزاری جشنواره­ای با محوریت عکس قرآنی در نمایشگاه قرآن صورت گرفت. 

وی افزود: امیدواریم که این اتفاق به وقوع بپیوندد و بتوانیم در زمینه برگزاری جشنواره­ها با موضوعیت سبک زندگی و خانواده اتفاقات خوبی را به سرانجام برسانیم. 

اولیازاده همچنین درباره برگزاری جشنواره عکس «خانواده» گفت: با توجه به برنامه­ریزی­های انجام شده، قرار است جشنواره­ای با موضوع خانواده در حوزه هنری برگزار شود، که امیدواریم بتوانیم منشا خیر و اثر در این جشنواره باشیم. 

شایان ذکر است، مجموعه عکس «عشایر را چو دریابیم دریابیم» اولین نمایشگاه عکس زندگی عشایر در ایران روز دوشنبه یک اردیبهشت ماه در خانه عکاسان ایران افتتاح می­شود.

اتمام کتابت قرآن نفیس تا پاییز سال جاری

رضا ولی زاده که خوشنویسی قرآنی را به سفارش مرتضی گودرزی دیباج و مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در دست دارد، ارائه نسخه نفیس موزه­ای از قرآن مجید را از اهداف این کار عنوان کرد.

رضا ولی زاده بیان داشت: در حال حاضر کتابت این قرآن تا جزء هفدهم آن انجام شده است.

ولی زاده اضافه کرد: هر صفحه این قرآن به صورت دو رو کتابت می­شود که در عالم خوشنویسی این کار کمتر انجام می­شود، دو رونویسی کار مشکلی است اما ما این کار را انجام داده­ایم.

این خوشنویس خاطرنشان کرد: در کنار صفحات این قرآن تذهیب کاری می شود و بعد از آن صحافی کتاب صورت می­گیرد، من در خطاطی قرآن نهایت دقت را داشته ام تا عیار هنری این اثر به خوبی حفظ شده و کار نفیسی ارائه شود.

وی در کتابت این اثر دو هدف را برشمرد و گفت: ارائه نسخه نفیس موزه­ای و چاپ قرآنی با کیفیت از اهداف در نظر گرفته شده برای کتابت این قرآن بوده است.

ولی زاده با بیان این­که نوشتن اولین مرحله در کار نگارش قرآن است، افزود: بعد از نگارش، صفحات اسکن می­شوند و از آن پرینت گرفته شده و به مرکز دار القرآن برای غلط یابی ارائه می­شود، این مرکز بعد از رفع اشتباهات مجوز چاپ را صادر می­کند.

این هنرمند با بیان این­که یک سال و نیم از آغاز کتابت این اثر ارزشمند می­گذرد، بیان داشت: در طول زمان انجام خوشنویسی این کار مشکلاتی به وجود آمد که اتمام آن را به تعویق انداخت با این حال پیش بینی می­کنم تا 8 ماه آینده کتابت این اثر به پایان برسد. 

شایان ذکر است هر صفحه این قرآن در اندازه 35 در 50 و شامل 12 سطر است و پیش بینی می­شود در 870 صفحه کتابت شود./966/د101/ن

ارسال نظرات