رییس انجمن علمی حوزه تبیین کرد؛
فرهنگ مقتدر زمینه ساز اقتصاد مقاومتی
خبرگزاری رسا ـ رئیس انجمنهای علمی حوزه علمیه قم گفت: اگر فرهنگ پویایی داشته باشیم، میتوانیم به اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی دست پیدا کنیم.
حجتالاسلام محسن مهاجرنیا، رییس انجمنهای علمی حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: اگر فرهنگ پویایی داشته باشیم، میتوانیم به اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی دست پیدا کنیم چون اقتصاد مقاومتی امری فرهنگی است.
وی اقتصاد مقاومتی را زیر مجموعه امر فرهنگ توصیف کرد و اظهار داشت: کشور ما اگر میخواهد در عرصه بینالمللی و در رقابت با دنیای غرب روی پای خود بایستد، ابتدا باید به بازشناسی، بازنگری و بازسازی فرهنگی خود توجه کند، کیستی و چیستی خود را مورد تأمل قرار دهد و متناسب با آن به تولید در عرصههای مختلف زندگی بپردازد.
حجتالاسلام مهاجرنیا نقش فرهنگ را در اقتدار یک ملت، محوری برشمرد و در این باره تأکید کرد: هیچ ملتی به شکوه، شوکت، عظمت و اقتدار نمیرسد مگر آنکه فرهنگ خود را قبل از آن سامان داده باشد.
وی با اشاره به تعریف فرهنگ از دید اهل فرهنگ ابراز داشت: فرهنگ در اصطلاح اهل فرهنگ، مجموعه باورها، معارف، عقاید، زبان، هنر، اخلاق، قوانین، مقررات، آداب و رسوم و عادات اکتسابی انسان در جامعه و حتی هر نوع نظام تولید و توزیع اقتصادی و هر نوع نظام، سازمان سیاسی، مذهبی، خانوادگی، قضایی و نظایر آن است.
رییس انجمنهای علمی حوزه علمیه قم با اشاره به تعبیر برخی از متفکران از اصل فرهنگ، به الگوی رفتار و سبک زندگی گفت: اندیشهها، اعمال، بایدها و نبایدها، هنجارها، ارزشها و نظام اعتقادات همه در دایره فرهنگ قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه سنتها و آداب و رسوم، تشریفات ملی و مذهبی و کلیه عادتهای اجتماعی به حوزه فرهنگ ارتباط دارد، خاطرنشان کرد: فرهنگ کلیتی است که از خصوصیات متفاوت روحی، مادی، فکری و احساسی ترکیب یافته و شاخصه اصلی یک جامعه است.
حجتالاسلام مهاجرنیا نقش فرهنگ در ارزش پیدا کردن جامعه را یادآور شد و افزود: از طریق فرهنگ است که یک جامعه ارزشهای خود را تشخیص میدهد و انتخاب میکند و از ضعفها و موفقیتهای خود به ابزارهای جدید دست مییابد و کارهای جدید تولید میکند و از طریق آنها محدودیتهای خود را رفع میکند.
وی فرهنگ را زیر بنای تمدن جامعه دانست و اظهار داشت: طبیعی است که با یک فرهنگ پویا و دینامیک، همه ابعاد زندگی یک ملت فعال میشود. اقتدار یک ملت در حقیقت باور آنها به هویت، مشروعیت، توانایی، ابتکار و اتحاد، خلاقیت و تدبیر و امید آن ها به آینده است. اینها همه از یک فرهنگ بالنده بر میآید و هیچ ملتی به شکوه، شوکت و عظمت و اقتدار نمیرسد مگر آن که فرهنگ خود را قبل از آن سامان داده باشد.
رییس انجمنهای علمی حوزه علمیه قم در پایان با اشاره به موضوعاتی که جنبه ملی و عمومی دارند گفت: چنین موضوعاتی مورد توجه نخبگان و فرهیختگان حوزوی است. برخی از انجمنها به دلیل قرابت تخصصی و علمی با موضوع، ورود پیدا میکنند، به عنوان مثال انجمن اقتصاد اسلامی، انجمن مطالعات اجتماعی، انجمن مطالعات سیاسی و انجمن مدیریت اسلامی که با موضوع ارتباط مستقیم دارند، حتماً برنامههایی در این زمینه خواهند داشت.
/922/پ202/ن
ارسال نظرات