عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تشریح کرد؛
نقش مردم و دولت در حفظ و ارتقای فرهنگ جامعه
خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت مدیره انجمن کلام حوزه علمیه گفت: فرهنگ مردم ما تا اندازهای اسلامی است به جهت اینکه جامعه ما در حال مدرنیته شدن است و حجم بالایی از فضای گسترده ارتباطی که ما وارد آن شده ایم در اختیار دشمن است از این رو اگر نتوانیم درست فرهنگ سازی کنیم همان مقدار کم فرهنگ اسلامی را نیز از دست خواهیم داد.
حجتالاسلام رضا برنجکار، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه باید بتوانیم فرهنگ اسلامی را در جامعه تقویت کنیم اظهار داشت: فرهنگ مردم ما تا اندازهای اسلامی است، به جهت اینکه جامعه ما در حال مدرنیته شدن است و ما داخل یک فضای ارتباطی گسترده ای شدهایم که حجم بسیاری از این فضای ارتباطی در اختیار دشمن است و اگر نتوانیم درست فرهنگ سازی کنیم آن مقدار کم فرهنگ اسلامی را نیز از دست خواهیم داد.
وی در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره تهاجم و شبیخون فرهنگی تصریح کرد: ما باید جنبه اسلامی فرهنگ را تقویت کنیم و در مقابل باید فرهنگ غربی را در جامعه تضعیف کنیم و برای تحقق این امر، هم مردم و هم دولت وظیفه دارند.
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: در این بحث هم مانند اقتصاد و سیاست، مردم نقش اصلی را دارند ولی وظیفه دولت هم کم رنگ نیست و باید از مردم در راستای تحقق اسلامی کردن فرهنگ حمایت کند.
حجتالاسلام برنجکار در ادامه به سخنان مقام معظم رهبری در زمینه فرهنگ در اول فروردینماه امسال اشاره کرد و گفت: مردم نباید منتظر دولت باشند و باید خود صحنه گردان این امر باشند و این تلقی که مردم در قبال فرهنگ وظیفهای ندارند امری اشتباه است، به خاطر همین تفکر، جامعه پذیرای آسیب های جدی شده است.
عضو هیأت مدیره انجمن کلام حوزه علمیه قم در ادامه افزود: ما در اسلام نهادهایی مانند مسجد را داریم که این نهادها چه حکومت اسلامی باشد و چه نباشد وظیفه تبلیغ کردن دین را به عهده دارند و همانگونه مردم، چه حکومت اسلامی باشد چه نباشد وظیفه دارند تا در تبلیغ دین و امر به معروف و نهی از منکر کوشش کنند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره اینکه مردم باید در صحنه باشند، بیان داشت: دولت وظیفه دارد مردم را حمایت کند برای مثال اگر گروهی از جوانان نشریه یا روزنامهای را منتشر می کند، یا گروهی دیگر در قالب تشکلهای اسلامی مانند هیأت و کانونهای مساجد مشغول فعالیت هستند، وظیفه دولت است که از این گروهها حمایت کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه دولت حداقل نباید از روزنامهها و یا سایتهایی که علیه اسلام مطلبی منتشر میکنند حمایت کند، گفت: متاسفانه در گذشته برخی دولتها از اینگونه روزنامهها و سایتها حمایت میکردند و این خود باعث به چالش کشیدن فرهنگ اسلامی بود.
وی در ادامه با اشاره به آیه شریفه «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَ فُرَادَى» تاکید کرد: همانگونه که در آیه اشاره شده است مردم باید به صورت جمعی و یا فردی در این زمینه اقدام کنند و مانند هشت سال دفاع مقدس که همه با هم متحد شده بودند در روزگار کنونی نیز با هم متحد باشند و برای حفظ فرهنگ خود کاری کنند.
حجتالاسلام برنجکار در پایان به سخنان مقام معظم رهبری درباره اینکه باید کار فرهنگی به صورت اجتماعی صورت بگیرد، اشاره کرد و ابراز داشت: مردم باید در در زمینه بحث فرهنگ با هم متحد شوند و نهادهای دینی تشکیل بدهند و مساجد را تقویت کنند و در مقابل دولت هم باید با حمایت و برنامه ریزی مردم را تشویق کند و اجرا را در اختیار مردم بگذارد./922/ت302/ع
ارسال نظرات