تفاهمنامههای حوزه و آموزش و پرورش نباید بایگانی شوند/ استفاده از مجازی برای تبلیغ دین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه پیش از ظهر امروز در هشتمین همایش علمی تربیت اسلامی فضای مجازی چالشها و راهکارها که در سالن اجتماعات مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد، با بیان اینکه انسانها نیازمند مربی و معلم هستند، گفت: اگر انسان میخواهد در مسیر درست تربیت اسلامی و دینی قرار گیرد باید از راهنمایی مناسب بهره ببرد.
وی با اشاره به روایات، تأثیر عمل را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: مربیان لایق جامعه باید قبل از گفتار، عمل خود را درست کنند چون عمل آنها بیش از گفتار، تأثیرگذار است.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: امام علی(ع) در باب تربیت فرزندان فرمودند: فرزندانتان را با آداب و روشی غیر از آداب و روش تربیت زمان خودتان تربیت کنید چون آنها برای زمانی غیر از زمان شما آفریده شدهاند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه معلمان، والدین و متولیان فرهنگ نباید تنها به روشهای سنتی برای تربیت دانش آموزان بسنده کنند، اظهار کرد: امروز با توسعه فضای مجازی نمیتوان با روشهای گذشته فرزندان خود را تربیت کرد؛ فضای مجازی مورد استفاده فرزندان است و نمیشود آنها را از این مسأله نهی کرد.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز دشمنان با توجه به فضای مجازی برنامههای مختلفی را برای از بردن اعتقادات و دین فرزندان ما طراحی کردهاند.
امام جمعه قم بر ضرور مقابله با برنامههای دشمنان در عرصه فضای مجازی تأکید کرد و افزود: هنر ما باید این باشد که با طراحی برنامههای تربیتی و دینی و با توجه به جاذبههای این فضا برنامههایی برای فرزندان خود طراحی کرده تا سراغ ساختههای دشمنان نروند.
آیتالله حسینی بوشهری ادامه داد: امروز 71 درصد جوانان ما در سنین پانزده تا سی سالگی حداقل یک بار از فضای چت استفاده کردهاند.
وی یکی از ویژگی های فضای مجازی را قرار دادن اطلاعات وسیع در اختیار کاربران دانست و گفت: امروز فضای فرهنگی ما تحت تأثیر فضای مجازی قرار دارد و کسانی که دغدغه دین دارند باید به این مسأله توجه جدی داشته باشند.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به فرصتهای فضای مجازی، ابراز کرد: کتابخانههایی که در اختیار ما در فضای مجازی قرار دارد یکی از این فرصتها است که حتی مراجع تقلید ما نیز از این فرصت استفاده میکنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به فلسفه همکاریهای آموزش و پرورش، اظهار داشت: آموزش و پرورش با در اختیار قرار دادن ظرفیتها و امکانات به حوزه علمیه میتواند این نهاد را در سامان دهی امور و برطرف کردن نیازها یاری کند.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه ظرفیتهای آموزش و پرورش بسیار بالا است، گفت: انتظار ما این است که از تعارف و تشریفات دوری کنیم و کاری مناسب برای دانش آموزان که امید آینده کشور هستند انجام دهیم.
امام جمعه قم بر ضرورت توجه به زیر ساختها تأکید کرد و ابراز داشت: امروز زیر ساختهای ما مربوط به بیگانگان است؛ پهنای اینترنت ما از سوی بیگانگان فراهم میشود و نباید اینگونه باشد که موتور جستوجوگر گوگل عاشورای ما را به نفع صهیونیستها مصادره کند.
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه تفاهمنامهها میان آموزش و پرورش و حوزه علمیه نباید بایگانی شود، افزود: به دور از مسائل حزبی و جناحی باید عمل کرد چون حزب و جناح میآیند و میروند و آنچه باقی میماند رسالت دینی و مسؤولیت ما به عوان یک امانت الهی است.
مدیر حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه حوزه نباید تنها رسالت خود را در منبر بداند، گفت: امروز عرصههای مختلفی همچون فضای مجازی را داریم که باید با برنامه ریزی درست برای کسانی که وارد این عرصه میشوند در کنار اقدامات دشمنان ما نیز برنامههایی مطابق با فطرت انسان در اختیار کاربران قرار دهیم./927/پ202/ج