۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۹
کد خبر: ۲۲۳۳۳۱
در جلسه تفسیر قرآن مطرح شد؛

انتقاد آیت الله ضیاآبادی از عملکرد برخی از مسلمین و حاکمان جبار

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه تهران گفت: امروزه جبارهایی هستند که در دنیا مردم را به خاک و خون کشیده اند این ها همه دست پرورده شیطان هستند متاسفانه بعضا مسلمان ها در گفتار موحدند اما در عمل ولی آن ها شیطان و هوای نفس است.
آيت الله ضياءآبادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سید محمد ضیا آبادی در شامگاه روز دوشنبه هفتم مهرماه در مسجد حسین بن علی(ع) دربند تهران در جمع مردم نمازگزار در تفسیر آیات پنجاه تا پنجاه و سه سوره کهف گفت: خداوند می فرماید «ای مردمی که ادعا می کنید خدا شناس و دین شناس هستید پس چرا در عمل مخالف ظاهر خود عمل می کنید؟» در این جا خدا انسان را توبیخ می کند می فرماید من که این همه نعمت به شما دادم چرا شیطان را عبادت می کنید و او را ولی خود قرار می دهید؟

آیت الله ضیاآبادی افزود: امروزه جبارهایی هستند که در دنیا مردم را به خاک و خون کشیده اند این ها همه دست پرورده شیطان هستند متاسفانه بعضا مسلمان ها در گفتار موحدند اما در عمل ولی آن ها شیطان و هوای نفس است.

وی با اشاره به این‌که خداوند حکیم در این آیات ماجرای خلقت آدم و دستور به فرشتگان مبنی بر سجده بر آدم و سر پیچی ابلیس را بیان می کند اظهار داشت: این گونه آیات درس‌های مختلفی برای ما دارد یکی از آن‌ها این است که ملائکه بر امر خدا تسلیم شدند، در انجام فرمایشات الهی تنها اطاعت کافی نیست بلکه باید تسلیم هم باشیم، در اینجا جا داشت ملائکه اعتراض کنند که ما آسمانی هستیم و این آدم زمینی است پس چه طور به او سجده کنیم ؟ ولی چون فرمان فرمان خداست اطاعت کردند و تسلیم شدند اما شیطان تسلیم نشد و گفت من از آتشم آیا درست که در برابر موجودی سجده کنم که از خاک بدبو و بی ارزش آفریده شده؟ این یعنی شیطان به خدا گفت تو اصلا حکیم نیستی و این دستور تو بر خلاف حکمت است ؛ شیطان چوب تکبر خود در برابر خدا را خورد.

این استاد اخلاق حوزه علمیه تهران گفت: گاهی بعضی از مردم که کمی باسواد هستند آن قدر مغرور می شوند که تقلید را برای خود عار می دانند مثلا شخصی که فیلسوف یا دکتر است بر اثر تکبر می گوید نمی شود من از یک فقیه تقلید کنم ؛ این نطق منطق شیطانی است.

آیت الله ضیاآبادی با اشاره به این‌که خیلی‌ها هستند که اگر از یک دستور دینی خوششان آمد به آن عمل می‌کنند اگر هم خوششان نیامد به آن عمل نمی کنند خاطرنشان کرد: اگر دستوری از ناحیه بشر برسد می توانیم علت را جویا شویم اما در برابر دستور الهی باید تسلیم محض باشیم.

وی با تاکید بر این‌که مسلمان حقیقی یعنی کسی که تسلیم شود و اگر کسی کاملا تسلیم نشد مسلمان نیست گفت: آن کسی که خود را متدین و دین دار می‌داند باید در برابر اراده خدا تسلیم باشد، ما انسان دین دار دین نشناس زیاد داریم.

این مفسر قرآن با طرح این پرسش که چرا خداوند این قدر حضرت ابراهیم را دوست دارد؟ اظهار داشت: در آیات و روایات قرآن آمده که حضرت ابراهیم در سن پیری چندین مرتبه در خواب دید که پسر جوانش اسماعیل را ذبح می‌کند در حالی که قتل نفس جنایت است و سنگ دلی می خواهد آن هم در مورد پسر جوان خود وقتی ابراهیم این خواب را برای پسرش تعریف کرد، هر دو تسلیم بودند و هیچ شکی در اراده آن ها راه نداشت. وقتی موقع انجام دستور الهی رسید خداوند فرمود قصد من آزمایش مقدار تسلیم بودن شما در برابر امور الهی بود. این که انسان چه قدر تسلیم است مهم است و الا نماز و روزه را که اکثر مسلمان ها دارند./810/پ202/ص

ارسال نظرات