۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۵
کد خبر: ۲۲۴۷۸۹

«فقه قرائت» در گروه تفسیر موضوعی در حال انجام است

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن از آخرین وضعیت پروژه «فقه قرائت» خبر داد.
کتاب

 

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ایسکا، حجت‌الاسلام یوسفی مقدم رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن در توضیح ضرورت پروژه «فقه قرائت» گفت: این پروژه از طرح های گروه تفسیر موضوعی است که نگارش آن به اینجانب محول شده است.

 

وی ادامه داد: این پروژه از پروژه‌های بنیادی و پژوهشی درباره احکام فقهی و آداب شرعی قرائت و تلاوت قرآن است.

 

رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن درباره ضرورت این پروژه اظهار داشت: مباحث فقه قرائت، پراکنده و کم رنگ در فقه شیعه و سنی آمده است و پس از بررسی و استقرا، اثری یافت نشد، که به صورت جامع و با ساختاری نو در این باره تدوین شده باشد.

 

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: با توجه به این‌که مسائلی مانند اقسام قرائت و حکم فقهی آن‌ها، آداب قرائت، تجوید و میزان اعتبار فقهی آن، موسیقی قرائت و غنا نمودن در قرائت قرآن از مطالبات جدی قاریان و علاقه‌مندان به قرائت قرآن است، تدوین مجموعه‌ای منسجم و منظم، با نگاهی روزآمد، استدلالی و کاربردی در مباحث فقه قرائت ضروری است.

 

وی در مورد مباحث مطرح شده در این پروژه ابراز داشت: می‌توان گفت که مباحث مربوط به فقه قرائت به صورت عمده در سه حوزه مباحث مربوط به حکم قرائت در نماز و غیر نماز همراه بررسی اقسام و آداب قرائت، مباحث تغنی در قرائت قرآن و بررسی حکم و آثار فقهی اختلاف قرائات خواهد آمد.

 

شایان ذکر است، این پروژه در هفت فصل «کلیات»، «زمینه‌ها، اهداف و پی آمدهای بدعت گزاری»، «نمونه‌های تطبیقی بدعت»، «سیر بدعت گزاری در اعصار و مکاتب»، «برخورد با بدعت‌ها»، «احکام فقهی بدعت» و «بدعت‌های مردم در فهم و تلاوت قرآن» تنظیم شده است./907/د102/ق

ارسال نظرات
captcha