آیتالله مهدوی در فتنه 88 با صراحت به روشنگری پرداخت

حجتالاسلام والمسلمین محمود رجبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به بررسی ابعاد شخصیتی مرحوم آیتالله مهدوی کنی پرداخت و ایشان را از ذخایر انقلاب دانست و گفت: آن عالم ربانی در جامعیت کم نظیر بود.
وی افزود: مرحوم آیتالله مهدوی کنی از نظر سوابق انقلابی پیش و پس از انقلاب در صحنههای مختلفی حضور داشت؛ از اینرو قبل از انقلاب اسلامی زندانی و شکنجه شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مرحوم آیتالله مهدوی کنی هر چه داشت در دفاع از امام راحل و انقلاب و ولایت خرج کرد، اظهار داشت: ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسؤولیتهای فراوانی بر عهده گرفت که میتوان شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری را از جمله این موارد برشمرد.
وی تصریح کرد: ایشان عنایت ویژهای به حوزه و دانشگاه داشت، در بعد حوزوی متولی حوزه علمیه مروی و در بعد دانشگاهی مؤسس دانشگاه امام صادق(ع) بود.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی با اشاره به اینکه آیتالله مهدوی کنی فردی جامع و مورد عنایت جریانهای اصولگرا و مدافع انقلاب بود، بیان داشت: از نظر علمی نیز آثار متعددی را تألیف کرده است؛ ایشان از نظر تهذیبی و تدریسی از شخصیتهای برجسته بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بصیرت در مسائل مختلف را از ویژگیهای بارز مرحوم آیتالله مهدوی کنی خواند و گفت: ایشان در کنار تمام فعالیتهای دینی، اخلاقی، علمی و تهذیبی بصیرت کافی در مسیر شناخت درست که همان مسیر ولایت است داشت.
وی یادآور شد: آیتالله مهدوی کنی پیش از انقلاب اسلامی به سبب حمایت و تبیین دیدگاههای امام راحل مکرر از سوی ساواک بازداشت و نهایتا نیز تبعید شد، ولی رژیم پهلوی با این فعالیتها نیز نتوانست از تأثیرگذاری ایشان جلوگیری کند.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی تأکید کرد: آیتالله مهدوی کنی در زندانهای ساواک شکنجههای روحی و جسمی فراوانی دید، ولی با صلابت در برابر این شکنجهها ایستاده و ذرهای خم به ابرو نیاورده بود.
وی ادامه داد: پس از انقلاب نیز در هر جای که نیاز به حضورشان بود حضور پیدا کرد، مرحوم آیتالله مهدوی کنی هیچ گاه در فکر پست و مقام نبود، ایشان تنها به دنبال دفاع از انقلاب بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان سخنان خود با بیان اینکه مرحوم آیتالله مهدوی کنی دارای روحیه انقلابی و بصیرت بالایی بود، گفت: ایشان در جریانهای مختلف همانند فتنه و دیگر مسائل با صراحت برخورد کرد، هر جایی که لازم بود با صراحت وارد شود وارد شده و به تبیین و روشنگری جریانهای مختلف پرداخت./993/ت302/ج