سعدالله زارعی در برنامه گفت وگوی ویژه خبری:
آزاد سازی «جرف الصخر» امنیت کربلا و نجف را تضمین کرد/ تروریسم محصول اشغالگری در منطقه است
خبرگزاری رسا ـ کارشناس ارشد غرب آسیا با تاکید بر این که آزادسازی منطقه حساس و استراتژیک جرف الصخر تا حدود بسیار زیادی امنیت کربلا، نجف و بغداد را تضمین کرد ابراز امیدواری کرد که طی عملیات های هفته های آینده فلوجه نیز از لوث داعشی ها پاکسازی شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سعدالله زارعی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، به بیان دیدگاه های خود درباره آزادسازی منطقه راهبردی و مهم جرف الصخر عراق پرداخت.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی این منطقه حساس و مهم، تاکید کرد: این منطقه، منطقه ای است که به مناطق مهم کربلا، بغداد، الانبار و بابل عراق مرتبط است و به همین دلیل اولین نقطه ای که داعش برای سیطره بر عراق مورد هدف قرار داد.
وی افزود: این منطقه از سال 2003 و بعد از اشغال نظامی عراق از سوی آمریکا، منطقه ای بود که تروریست ها بر آن تسلط داشتند و دولت عراق نتوانسته بود آن را آزاد کند.
زارعی بیان کرد: جرف الصخر منطقه ای بود که مقدس ترین مناطق عراق از جمله کربلا و عتبات عالیات را تهدید می کرد، از سویی دیگر رود فرات از این منطقه گذر می کند و به دلیل موقعیت جنگلی آن، تروریست ها آن را به منطقه امنی برای خودشان تبدیل کرده بودند.
مقدمات آزاد سازی فلوجه فراهم شد
وی با اشاره به جزییات عملیات آزاد سازی جرف الصخر، گفت: با تصرف این منطقه از سوی ارتش و نیروهای مردمی دو اتفاق مهم افتاده است، نخست این که پایتخت عراق امنیت زیادی پیدا می کند، همین طور امنیت کربلا و نجف تا حدود بسیار زیادی تامین می شود.
زارعی گفت: تصرف و آزاد سازی این منطقه مقدمه ای برای آزاد سازی فلوجه است و اگر این منطقه طی هفته های آینده آزاد شود بساط تروریست ها از استان الانبار برچیده خواهد شد و این مساله می تواند تاثیر عمده ای در امنیت عراق و سوریه برجای بگذارد و تحول بزرگی در امر مبارزه با تروریسم در این دو کشور خواهد بود.
تروریسم محصول اشغالگری در منطقه است
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره ائتلاف نمایشی ضد داعش به رهبری آمریکا و تبلیغات عظیم رسانه ای آنها، ابراز داشت: پیدایش تروریسم سازمان یافته در عراق و کل منطقه ارتباط مستقیمی با مقوله اشغالگری دارند و اگر آنها نبودند امروز با پدیده تروریسم مواجه نبودیم.
سعدالله زارعی گفت: رژیم صدام حسین یک رژیم منفور بود و موقعی که سقوط کرد از درون چیزی برایش باقی نمانده بود و کسی با ندای بعثی ها دور یک پرچم جمع نمی شد، اما وقتی آمریکا آمد افرادی با اسم مبارزه با آمریکا به جمع آوری نیرو و تجهیزات اقدام کردند.
وی با بیان این که تروریسم محصول اشغالگری در منطقه است، گفت: وقتی آنها از یک مبدا باشند نمی توان از اشغالگران انتظار داشت که مبارزه واقعی را با تروریسم سامان دهند.
آمریکا تهدید داعش را بین المللی می داند اما برای دفع آن تنها به عملیات محدود هوایی بسنده کرده است
وی افزود: بر فرض صداقت، اگر آمریکایی ها می توانستند با تروریسم مبارزه کنند باید در مقاطع قبل از این که در عراق حضور نظامی گسترده داشتند و داعش یک بیستم قدرت امروز را نداشت با آنها مبارزه می کردند.
زارعی بیان کرد: آمریکایی ها از یک مساله ای حرف می زنند که اسم آن را خطر بزرگ و بین المللی داعش گذاشته اند، اما برای دفع این خطر جز یک سلسله عملیات هوایی اقدام دیگری تدارک ندیده اند و البته خودشان می گویند با این نحوه قادر به مهار داعش نیستیم.
وی خطاب به اعضای ائتلاف نمایشی ضد داعش اظهار داشت: شما که می گویید خطر داعش بزرگ و بین المللی است چرا تدارک لازم را برای مبارزه ندیده اید و عملیات هوایی شما نیز تنها به تخریب زیرساخت های عراق و سوریه منجر شده است؟
زارعی گفت: در مقابل مردم عراق انگیزه های ملی و مذهبی توامانی دارند تا با عمل به فرمان مرجعیت به صحنه آیند و کشور خود را در مقابل نا امنی ها و تهدیدات مصون نگه دارند.
جریان بسیج در عراق توانسته دو سوم مناطق تحت سیطره داعش را آزاد کند
وی تاکید کرد: در عراق جریان بسیج مردمی شکل گرفته که تعداد آنها بیش از صدهزار نفر است که آموزش های لازم را هم دیده اند.
زارعی اضافه کرد: تجربه جمهوری اسلامی در اعزام بسیجی به جبهه در عراق به صحنه آمده است و طی چهار ماه تا امروز جریان بسیجی بدون هیچ کمکی از سوی آمریکایی ها موفق شده دوم سوم از منطقه تحت سیطره داعش را آزاد کند.
زارعی گفت: این جریان رسما اعلام کرد ما مخالف هرگونه ورود آمریکا به این صحنه( عملیات آزاد سازی جرف الصخر) هستیم، این جریان مردمی توانسته نشان دهد که عراق توان خروج از این شرایط را دارد و این چشم انداز روشنی از آینده را نشان می دهد.
کارشناس ارشد غرب آسیا با بیان این که درگیری های عراق از ابتدا هیچ گاه مذهبی نبود، گفت: آنچه در عراق توسط داعش تهدید شد، امنیت، استقلال و آزادی مردم بود و به همین دلیل یک جنبش مردمی علیه آنها شکل گرفت.
زارعی درباره چشم انداز تحولات عراق و منطقه اظهار داشت: امروز سیطره تروریسم در سوریه از هفتاد درصد به 25 درصد رسیده است و آن هم از مناطق حساس مثل پایتخت و شهرهای استراتژیک به مناطق کمتر راهبردی تقلیل یافته و امروز دیگری کسی از سقوط دولت سوریه حرف نمی زند.
کارشناس ارشد غرب آسیا اضافه کرد: در عراق نیز از فاصله خردادماه تا امروز عراقی ها موفق شدند دو سوم از مناطق تحت سیطره داعش را آزاد کنند و مناطق استراتژیک را عملا از دسترس داعش دور کنند.
آزادسازی فلوجه تا حدود زیادی عراق را امن می کند
وی خاطرنشان کرد: اگر عملیات هفته های آینده به آزاد سازی فلوجه منتهی شود تهدیدی از سوی این منطقه متوجه بغداد نخواهد شد و عملا نجف و کربلا تا بعد مسافت زیادی از سیطره و نفوذ داعش مصون خواهد بود.
سعدالله زارعی با بیان این که تروریسم در عراق و سوریه مهار شده است، خاطرنشان کرد: این مساله را خود ملت ها انجام داده اند و با این نگاه چشم انداز این دو کشور روشن است. /924/
ارسال نظرات