۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۹
کد خبر: ۲۲۸۴۱۴
مسؤول اجرای طرح تذکر لسانی استان قم:

برخی مأموریت دارند اقدامات انقلابی و اسلامی را لکه‌دار کنند

خبرگزاری رسا ـ مسؤول اجرای طرح تذکر لسانی استان قم با بیان این‌که برخی از سوی استکبار مأموریت دارند تا اقدامات انقلابی و اسلامی را لکه‌دار کنند، گفت: بی‌شک وقایع اخیر اصفهان و اسیدپاشی‌ها کاری سازماندهی شده بود تا در انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر وقفه ایجاد شود.
حجت الاسلام بيگ زاده

حجت‌الاسلام بیگ زاده، مسؤول اجرای طرح تذکر لسانی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: امر به معروف و نهی از منکر وظیفه‌ای الهی و اجتماعی بوده و انجام آن بر هر مرد و زنی لازم است.

 

وی در ادامه افزود: افرادی که از امر به معروف و نهی از منکر تفره می‌روند، نسبت به جامعه اطراف خود بی تفاوت بوده و در گزاره‌های دینی نیز افرادی بی روح معرفی شده‌اند.

 

سلسله مراتب امر به معروف

مسؤول اجرای طرح تذکر لسانی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان قم اظهار داشت: امر به معروف و نهی از منکر سلسله مراتب مختلفی دارد اما در همه حال وظیفه تمام افراد عادی و مسؤولان تذکر لسانی نسبت به افعال منکر است.

 

وی با بیان این‌که تذکر لسانی نیز مراحل و مراتب متفاوتی دارد، تصریح کرد: گاهی باید با یک پیامک و نوشتار فردی را از منکر نهی کرد اما در برخی موارد نیز باید به صورت حضوری به فرد خاطی تذکر داد.

 

حجت‌الاسلام بیگ زاده اضافه کرد: امکان دارد در شرایطی یک منکر برابر با جرم قانونی صورت بگیرد که در این صورت عوامل حکومتی به وسیله دستگاه نظامی و قضایی باید اقدام کرده و جلوی منکر را بگیرند.

 

تذکر لسانی با لطافت و دلسوزی همراه باشد

وی تصریح کرد: چنانچه با ورود ویروس به بدن انسان، سلامت فرد به خطر افتاده و تمام گردان‌های حفاظتی بدن، به مقابله با آن ویروس برمی‌خیزند، انجام منکرات از سوی افراد یک جامعه، آن جامعه را فاسد کرده و همگان موظفند تا با تذکر لسانی همراه با لطافت و دلسوزی به مقابله با آن منکرات برخیزند.

 

مسؤول اجرای طرح تذکر لسانی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان قم خاطرنشان کرد: انسان‌ها همگی عیال خداوند متعال هستند و همان‌طور که میل نداریم تا با خانواده ما رفتار و برخورد تندی صورت گیرد، خود نیز هنگام امر به معروف و نهی از منکر نباید رفتار ناخوشایندی داشته باشیم.

 

وی افزود: قصد و نیت در انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر تنها باید اصلاح دیگران باشد تا وارد چاه منکرات نیفتند؛ در این مسیر باید همواره لطافت داشت تا اشخاص گمان نکنند که قصد آمر به معروف، نشان دادن منیت و طلبکاری است.

 

ضرب‌المثل‌های صهیونیستی و تضاد با فرهنگ سنتی و دینی

حجت‌الاسلام بیگ زاده بیان داشت: امروزه صهیونست‌ها ضرب‌المثل‌هایی را وارد فرهنگ ما کرده‌اند که با فرهنگ سنتی و دینی ما تضاد دارد؛ ضرب‌المثل‌هایی همچون «ما را که داخل قبر تو نمی‌گذارند» و «موسی به دین خود، عیسی به دین خود» همگی اظهار بی تفاوتی نسبت به جامعه اطراف است که در این صورت سلامت جامعه به خطر می‌افتد.

 

وی گفت: طبق اعتقادات شیعه، کسی که می‌تواند اطرافیان خود را از انجام منکری نهی کند و با این وجود از چنین فریضه‌ای دست بردارد، روز قیامت در کنار فرد خاطی مجازات خواهد شد؛ همچنین فرد خاطی نیز روز قیامت از  اطرافیان خود گلایه می‌کند که چرا مرا به اشتباه خود آگاه نکردید.

 

زیر سؤال بردن کرامت انسانی از بزرگترین منکرات است

مسؤول اجرای طرح تذکر لسانی ستاد احیاء ابراز کرد: بر اساس آموزه‌های اسلامی، کسی حق ندارد به سبب نهی از منکر خود دچار منکری شود؛ توسل به زور و بداخلاقی و نیز زیر سؤال بردن کرامت انسانی بزرگترین منکرات در دین اسلام هستند.

 

وی ادامه داد: بر اساس اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مردم و حکومت متقابلا باید یکدیگر را از ارتکاب منکرات نهی کرده و کسی که از فریضه نهی از منکر سرباز می‌زند، خود نیز باید از این عمل نهی شود.

 

حجت‌الاسلام بیگ زاده با بیان این‌که در برخی از مواقع می‌بایست عوامل حکومتی را از بی تفاوتی نسبت به جامعه اطراف خود نهی کرد، گفت: اگر نیروی انتظامی با منکرات برخورد نکند، خود دچار منکر شده و باید از سوی عموم مردم نهی از منکر شود.

 

لزوم نهی از مفاسد اداری و کم کاری در ادارات

مسؤول اجرای طرح تذکر لسانی ستاد احیاء تصریح کرد: بزرگترین خیانت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر، خلاصه کردن آن به مسأله عفاف و حجاب است و این در حالی است که گناهان بسیاری در جامعه اتفاق می‌افتد که نباید نسبت به آن‌ها بی تفاوت ماند.

 

وی به برخی از منکرات جامعه اشاره و ابراز کرد: کم کاری در ادارات، انجام ندادن کار دیگران، پایمان کردن حق مردم، بداخلاقی با افراد، رشوه گرفتن، عدم مبارزه با فقر، رعایت نکردن حقوق دیگران و بردن آبروی انسان‌ها، همگی منکرات بزرگی هستند که گاهی در جامعه رخ می‌دهد و کسی حق سکوت در مقابل چنین منکراتی ندارد.

 

عدم رعایت حجاب مصداقی علنی در فساد است

حجت‌الاسلام بیگ زاده اظهار داشت: رعایت نکردن عفاف و حجاب یکی از مصادیق علنی فساد است که همگان در کنار نهی از منکرات جامعه، نسب به این امر هم باید عکس العمل نشان دهند.

 

رسانه‌ها حق بردن آبروی متهم یا مجرمی را ندارند

وی به یکی از مفاسد رسانه‌ای اشاره کرد و گفت: نشریات و رسانه‌ها حق ندارند آبروی کسی که جرم و حکم قضایی وی صادر نشده را ببرند؛ نشر اکاذیب در خصوص جرم‌ها و حتی انتشار حقایقی که آبروی افراد را می‌برد، منکر بزرگی است که از سوی برخی از رسانه‌ها صادر می‌شود؛ این‌گونه رسانه‌ها شدیدا از بردن آبروی افراد پرهیز کنند.

 

مسؤول اجرای طرح تذکر لسانی ستاد احیاء با بیان این‌که امر به معروف و نهی از منکر در همه سطوح فردی و اجتماعی امری لازم و واجب است، تصریح کرد: همگان باید به کارمندانی که در ادارات، کار خود را به خوبی انجام نمی‌دهند، تذکر داده و پیگیر رفع مشکلات اداری باشند اما انجام این فریضه همواره باید با برخورد مناسب همراه باشد.

 

انگیزه رسانه‌های بیگانه برای خشن جلوه دادن امر به معروف

وی با بیان این‌که برخی رسانه‌ها در صدد هستند آموزه امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه در قالب خشونت معرفی کنند، اظهار داشت: همواره افرادی سودجو وجود دارند که با نفوذ میان افراد مذهبی، دست به خرابکاری زده و سعی به بدنام کردن ایشان دارند.

 

حجت‌الاسلام بیگ زاده اضافه کرد: مقام معظم رهبری طی یک سخنرانی در سال 1373 فرمودند، جوانان حزب اللهی باید هوشیار باشند چراکه تجربه نشان داده، هر زمان متدینان دست به انجام کاری می‌زنند، افرادی سودجو به میان آن‌ها نفوذ کرده و با انجام افعالی ننگ، کارهای ایشان را لکه دار می‌کنند.

 

وقایع اخیر اصفهان کاری سازماندهی شده و زیر نظر استکبار بود

وی با تأکید بر این‌که برخی از سوی استکبار مأموریت دارند تا اقدامات انقلابی و اسلامی را لکه دار کنند، گفت: بی شک وقایع اخیر اصفهان و اسیدپاشی‌ها کاری سازماندهی شده و زیر نظر استکبار بوده است تا وقفه و خدشه‌ای به انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر ایجاد کنند.

 

مسؤول اجرای طرح تذکر لسانی ستاد احیاء خاطرنشان کرد: جنایاتی همچون اسیدپاشی امری مرسوم در انتقام‌جویی‌های سراسر جهان است اما برخی از رسانه‌ها به جای نشان دادن کارهای غیر انسانی مدعیان حقوق بشر،‌ به جوسازی علیه اسیدپاشی‌های اخیر اصفهان می‌پردازند.

 

مخالفان طرح نهی از منکر خود عاملان منکر هستند

حجت‌الاسلام بیگ زاده تصریح کرد: با توجه به اجتماعات شکل گرفته، انگیزه این گونه جوسازی‌ها و هیاهوها غیر از اسیدپاشی است بلکه مشکل آن‌ها تصویب قانون حمایت از آمران به معروف در مجلس شورای اسلامی ایران است.

 

وی در پایان گفت: کسی که با طرح امر به معروف و نهی از منکر مخالفت می‌کند، خود عامل منکر است وگرنه فردی که خلافکار نباشد، دلیلی برای مخالفت با قانون نهی از منکر ندارد./997/ت301/ی

ارسال نظرات