۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰
کد خبر: ۲۳۹۱۴۵
حجت الاسلام والمسلمین مؤیدی تبیین کرد؛

آفت‌های معنوی بی‌نظمی/ اعمال نادرست انسان برنده‌تر از شمشیر

خبرگزاری رسا ـ‌ استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که بی نظمی آفت های معنوی بسیاری دارد، گفت: نباید تمام وقت یک طلبه در فراگیری علم و مباحثه سپری شود، بلکه انسان باید به خواب، خوراک و نشاط خود بسیار دقت کند.
حجت الاسلام والمسلمين علي مؤيدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی مؤیدی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، امروز در جلسه اخلاق مسجد علی مرتضی(ع) به تبیین دعای چهل و دوم صحیفه سجادیه پرداخت.

 

وی با اشاره به ویژگی های پل صراط گفت: در روایات آمده که این پل باریک تر از مو و برنده تر از شمشیر است، مفهوم باریک تر از مو اشاره به بعد معرفتی دارد.

 

این استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که انسان برای دستیابی به حقایق عالم باید دارای روحیه ای لطیف باشد افزود: تا زمانی که جان انسان لطیف نشود، تمی تواند لطیف ترین معارف را درک کند؛ بنابراین انسان نخست باید به فکر ارتقای روحی خود باشد.

 

وی با بیان این که مفهوم برندگی پل صراط اشاره به بعد عملی زندگی انسان دارد اظهار داشت:  اعمال نادرست انسان برنده تر از شمشیر هستند، انسان باید با صدق، اخلاص و بیرون آمدن از هرگونه ناخالصی ها خود را نجات دهد، در روایات آمده است که مؤمن با سرعت بسیار بالایی از این پل عبور می کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین مؤیدی حقیقت صراط را انسان کامل دانست و ادامه داد: انسانی که خلیفة الله بالفعل و مظهر تمام صفات جمال و جلال خداوند باشد در عالی ترین درجه و مقام قرب الهی قرار دارد، به گونه ای که بیش از آن نمی تواند در کسب خیرات پیش برود.

 

وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر این که «صراط راه شناخت خداوند است» ابراز داشت: این سخنان حضرت را آیاتی بسیاری از قرآن کریم تأیی می کند، آیات آغازین سوره ابراهیم از اشاره به جایی انسان از تاریکی ها و قرار گرفتن در نور دارد که نتیجه آن انسان در راه خداوند قرار می گیرد.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه یادآور شد: صراط در دنیا به معنای تبعیت از امام است که حجت کبرای خداوند به حساب می آید، اگر انسان به درجه ای از پختگی لازم برسد و معرفت خود را افزایش دهد، به یقین شیفته و تابع حجت کبرای خداوند که امام است، می رسد.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به ضرورت وجود نظم در زندگی اشاره کرد و بیان داشت: باید به کارها نظم داد، اگر یک ماه بر انسان می گذرد، انسان باید روزها و شب‌های این ماه گذشته را محاسبه کند و ببیند که آیا موفق به رعایت نظم در زندگی خود شده است یا این که باید فکری برای خود بکند.

 

حجت الاسلام والمسلمین مؤیدی با بیان این که بی نظمی آفت های معنوی بسیاری دارد عنوان کرد: نباید تمام وقت یک طلبه در فراگیری علم و مباحثه سپری شود، بلکه انسان باید به خواب، خوراک و نشاط خود بسیار دقت کند، رسیدن به نشاط در عبادات و درس ها باید در برنامه ریزی ها لحاظ شود، اگر انسان برنامه ریزی درستی  را شروع کند و در آن استوار باشد، به یقین خداوند شوق معنوی در او ایجاد می کند./1323/پ202/س

ارسال نظرات