۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۱
کد خبر: ۲۳۹۳۷۱
کارشناس مسائل تربیت و خانواده تبیین کرد؛

چه دخترانی از زندگی مشترک بیزار می‌شوند

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مسائل تربیت و خانواده با اشاره به اهمیت نقش پدر در تربیت فرزندان گفت: برخی از دختران با توجه به نقش منفی پدر در خانواده، نسبت به شوهر خوشبین نیستند و با بروز مشکلات در زندگی از شوهر تنفر پیدا می‌کنند چنان که «مادر» نیز با بدگویی از پدر به این نوع نگاه دختر در زندگی کمک کرده که این نتیجه ساخت‌های ذهنی دختر در زندگی گذشته است.
حجت الاسلام مجيد همتي، کارشناس و مشاور امور خانواده

حجت الاسلام مجید همتی، کارشناس مسائل تربیت و خانواده، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اهمیت نقش پدر در تربیت فرزندان اظهار داشت: برخی از مردم در تربیت فرزندان برای پدر نقشی قائل نیستند و فقط تأمین هزینه‌های زندگی را بر عهده وی می‌دانند که اشتباه بودن این تصور در اندیشه اسلامی و تحقیقات انجام گرفته به وضوح بیان شده است.

 

وی به تحقیقات انجام گرفته بر بیش از هزار کودک در آمریکا اشاره کرد و یادآور شد: بعد از سه سال پژوهش و تحقیق مشخص شد که مشارکت والدین در تربیت کودکان به افزایش رشد هوشی و شناختی آنها می‌انجامد اما گروه دیگری که از مشارکت پدر در تربیت بی‌نصیب بودند از ضریب هوشی کمتری برخوردار شدند.

 

کارشناس مسائل تربیت و خانواده با بیان نقش پدر در پیشرفت تحصیلی فرزندان تأکید کرد: پر رنگ کردن نقش پدر در تربیت فرزندان به رشد و شکوفایی استعداد فرزندان کمک می‌کند چنان که کمرنگ شدن نقش پدر، افت تحصیلی فرزندان را در تحقیقات نشان داده است.

 

وی مادر را مظهر محبت و عاطفه در خانواده خواند و خاطرنشان کرد: پدر منبع قدرت خانواده است که اگر نقش پدر در خانواده کمرنگ شود خودکنترلی فرزندان کاهش پیدا می‌کند.

 

حجت الاسلام همتی، اقتدار را با پرخاشگری متفاوت دانست و گفت: اقتدار، قدرت همراه با محبت و صمیمیت است اما در پرخاشگری محبت و صمیمیت وجود ندارد چنان که اگر پدر در خانواده اقتدار مثبت داشته باشد و نقش تربیتی‌اش را به درستی انجام دهد تا آخر عمر می‌تواند نقش بازدارندگی از اشتباه را برای فرزندان ایفا کند.

 

وی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم در حیطه‌های مختلف، جامعه‌ سالمی داشته باشیم نباید از نقش تربیتی پدر غافل شویم و پدر نیز در صورتی می‌تواند نقش تربیتی‌اش را ایفا کند که ارتباط صمیمی و تعامل سازنده‌ای با فرزندان برقرار کند و امر، نهی، صمیمیت و محبت با فرزندان را در جای خودش داشته باشد.

 

حجت الاسلام همتی به آثار خودکنترلی فرزندان اشاره و تصریح کرد: اگر خودکنترلی فرزندان افزایش پیدا کند بزهکاری کاهش می‌یابد چنان که محققان با بررسی زندان‌های آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که نقش پدر در زندگی‌ زندانیان ضعیف و ارتباط کم بوده یا بر عکس نقش مخربی بر فرزندان داشته است.

 

وی با اشاره به اهمیت رابطه فرزندان با پدر یادآور شد: هفتاد درصد از زندانیان به سبب کمرنگ شدن نقش تربیتی پدران دچار بزهکاری شده‌اند در صورتی که با مادر رابطه خوبی داشته‌اند اما این علاقه و ارتباط ، مانع بزهکاری فرزندان نشده است زیرا نقش مادر تا دوران بلوغ اهمیت دارد و در دوران نوجوانی، نقش پدر در تربیت فرزندان پر رنگ‌ می‌شود.

 

حجت الاسلام همتی به نقش والد جنس مخالف اشاره و تأکید کرد: نیاز عاطفی دختران نسبت به پسران بیشتر است بنابراین اگر محبت و احساس عاطفه دختران که طبیعی نیز هست با پدر تأمین شود به دنبال جنس مخالف در جامعه نخواهد رفت و دچار بزهکاری و ارتباطات نامشروع  نخواهد شد.

 

وی یادآور شد: نقش پدر کنترل کردن پسران از بزهکاری و مراقبت دختران از افتادن به دام فساد است از این‌رو حضانت فرزندان در نوجوانی با پدر است زیرا نقش پدران در نوجوانی برای فرزندان، اهمیت دارد.

 

کارشناس مسائل تربیت و خانواده، پدر را الگوی دختران در انتخاب همسر دانست و گفت: پدرانی که از اقتدار همراه با صمیمیت برخوردار بوده و ارتباط عاطفی با خانواده برقرار کرده‌اند دخترانشان در زندگی موفق‌تر هستند و نگرش مثبتی به جنس مخالف دارند بنابراین نقش مثبت پدر در خانواده موجب می‌شود در مرحله نخست دختر نسبت به شوهرش اطاعت پذیری داشته باشد زیرا پدر الگو بوده و اقتدار بجا داشته است و در گام بعد به شوهرش خوشبین باشد.

 

وی تصریح کرد: برخی از دختران با توجه به نقش منفی پدر در خانواده، نسبت به شوهر خوشبین نیستند و با بروز مشکلات در زندگی از شوهر تنفر پیدا می‌کنند چنان که «مادر» نیز با بدگویی از پدر به این نوع نگاه دختر در زندگی کمک کرده که این نتیجه ساخت‌های ذهنی دختر در زندگی گذشته است.

 

حجت الاسلام همتی در پایان به نقش تکیه‌گاهی پدر اشاره کرد و افزود: پدر به عنوان منبع قدرت می‌تواند تا آخر عمر برای فرزندان تکیه‌گاه باشد و اعتماد به نفس فرزندان را بالا ببرد چنان که اگر پدر معتاد و... باشد و نقش تربیتی‌اش را به طور صحیح ایفا نکند یا در خانه حضور نداشته باشد در روحیه، اعتماد و عزت نفس فرزندان به‌ویژه پسران تأثیر خواهد داشت./908/ت301/س

ارسال نظرات