۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۰
کد خبر: ۲۴۰۰۹۲
رییس مجلس:

آمریکا و اسرائیل نان خور سفره نزاع مسلمانان هستند

خبرگزاری رسا ـ رییس مجلس شورای اسلامی نزاع بین مسلمانان را به سود دشمنان اسلام بیان کرد و گفت: درگیری بین مسلمانان ضررهای محکمی به بدنه اسلام وارد می کند و نان این درگیری ها به سفره اسراییل و آمریکا می رود.
لاريجاني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی امروز در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب قم، با تبریک هفتهوحدت و ولادت پیامبر خاتم(ص) و امام جعفر صادق(ع) به مباحث قابل توجهی در رابطه با تشکیل گروه های علمی، دانشگاه های دینی و گفتگوی ادیان اشاره کرد.
 
وی با اشاره به تشکیل دانشگاه ادیان و مذاهب در دل حوزه های علمیه ابراز داشت: با توجه به نقش اساسی حوزه ها در ترویج دین این تفکر که دانشگاهی در راستای بررسی ادیان و برقراری ارتباط با دیگر عقاید در دل حوزه علمیه تشکیل شود بسیار قابل توجه است.
 
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با توجه به اهمیت تتبع و دقت در مباحث دینی گفت: تشکیل دانشگاه ادیان و مذاهب در گذشته مورد توجه عالمان مختلف ادیان بوده است و این که در اسلام برای ارتباط در ادیان دانشگاهی تأسیس شده، یک موفقیت است.
 
لاریجانی ضرورت نیاز به دانشگاه ادیان و مذاهب را با توجه به مشکلات موجود در جهان انکار ناپذیر دانست و افزود: وجود دانشگاهی مثل ادیان و مذاهب از چند جهت نیازمند مطالعات دینی هستیم و با دقت در مشکلات امروز جهان به این موارد پی می بریم.
 
رییس مجلس شورای اسلامی نخستین نیاز تشکیل دانشگاه ادیان را بررسی نزاع های اکنون جهان به خصوص در منطقه بیان کرد و اظهار داشت: نزاع هایی که در ادیان و مذاهب مختلف می بینیم ریشه اصلی آن در جهل و عدم اطلاع از مباحث دینی است بنابراین با آگاه کردن مردم می توان از این نزاع جلوگیری کرد.
 
وی جنگ و جدال های دینی به خصوص در اسلام و منطقه خاور میانه را به ضرر اسلام دانست و تصریح کرد: اگر نزاعی در ادیان اتفاق بیفتد به خصوص مثل درگیری که داعش در منطقه و اسلام ایجاد کرده است ضررهای مهلکی به بدنه اسلام وارد می کند و نان این درگیری به جیب دشمنان اسلام، آمریکا و اسراییل می رود.
 
لاریجانی نگاه به مشترکات بین ادیان و مذاهب را راهی برای ایجاد اتحاد بیان کرد و گفت: اگر در اصول ادیان دقت شود و اشتراکات بررسی شود می توان از مشکلات اساسی جلوگیری کرد و روبروی تبلیغات ماهواره ها در زمینه ایجاد اختلاف بین ادیان ایستاد.
 
وی نیاز به دین در کشور های مختلف را با توجه به گفته های بزرگان ادیان مهم دانست و خاطر نشان کرد: اگر در کشورهایی که از حوزه دین فاصله گرفته اند دقت کنیم پی می بریم که فاصله گرفتم از دین باعث نزول معنویات می شود.
 
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: برای نزدیک شدن به گفتگوی ادیان و تتبع درادیان باید در این زمینه مسالمت آمیز رفتار کرد و از تفرقه فاصله بگیریم و هیچ گاه به دنبال تجزیه و برجسته نشان دادن تمایزات خود نباشیم چون اصل زندگی بر پایه هم زیستی مسالمت آمیز است.
 
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی توجه به دو نکته را برای برقراری ارتباط و گفتگوی ادیان مهم ذکر کرد و ابراز داشت: نخستین نکته برای نزدیکی گفتگوی ادیان توجه تقرب به دین به صورت عقلانی است نگاه به دین از روی عقل باشد نه از روی جهل و دیگر این که در هر دین گرایشات عرفانی وجود دارد بنابراین می توان برای نزدیک شدن و ارتباط ادیان به این نکته توجه کرد.
 
وی به زنده بودن فلسفه و عرفان اسلامی در عصر حاضر اشاره کرد و گفت: در غرب به این نتیجه رسیده بودند که فلسفه اسلامی بعد از رسیدن به رشد پایان یافته است اما یکی از علمای غرب ثابت کرد که فلسفه اسلام ادامه دارد و ما هم باید از این فلسفه اسلامی برای ارتباط با ادیان بهره مند شویم.
 
وی با توجه به ایجاد خلأ های روانی بوجود آمده در جهان به خصوص در غرب، گفتگوی ادیان را انکار ناپذیر بیان کرد و اظعار داشت: گفتگوی ادیان با توجه به نیاز امروز جهان ضرورت دارد زیرا از نظر اجتماعی به خصوص در غرب نابسامانی هایی به وجود آمده است و می توان از آن به خلأ های روانی اشاره کرد و اگر ادیان بر پایه عقل با هم گفتگو کنند می توانند این مشکلات را برطرف کنند./1322/پ202/ج
ارسال نظرات