دو واحد نیروگاهی دیگر در کنار نیروگاه اتمی بوشهر احداث می شود
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در نشستی با خبرنگاران در بوشهر با تاکید بر اینکه سیاست دولت تدبیر و امید، تعامل سازنده با جهان و به ویژه با همسایگان جنوبی خلیج فارس است، گفت: جمهوری اسلامی ایران از دیرباز روابط خوبی با کشورهای جنوب خلیج فارس داشته و ما در صدد تقویت این روابط هستیم.
رییس جمهوری اظهار داشت: تاریخچه و ریشه فرهنگی منطقه ای ما واحد است و همگی به دین مبین اسلام و پیروی از راه و رسم پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) ایمان داریم و این موضوع می تواند در تحکیم بیش از پیش روابط ما موثر باشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه بوشهر می تواند با همسایگان جنوبی خود مناسبات و همکاریهای خوبی در زمینه های مختلف برقرار کند، گفت: استان بوشهر می توان با ایجاد رابطه صمیمی و بسیار خوب با همسایگان جنوبی ، فعال تر از گذشته نقش آفرینی کند.
رییس جمهوری در ادامه به مصوبات و تصمیمات دولت یازدهم برای عمران و آبادانی استان بوشهر اشاره کرد و گفت: در جریان این سفر طرح ها و پروژه های مختلفی در بخش های گوناگون برای توسعه و پیشرفت سطح استان مصوب شده که همه آنها در دوره دولت یازدهم اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
دکتر روحانی افزود: توسعه بندر بوشهر و ایجاد منطقه آزاد تجاری که قبل از سفر در دولت تصویب شده و به زودی بصورت لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد ،می تواند منشا سرمایه گذاری در استان باشد. همچنین دو واحد نیروگاهی دیگر در کنار نیروگاه برق اتمی بوشهر احداث خواهد شد که مقدمات و تفاهمات اولیه با کشور سازنده انجام شده که این نیز می تواند موجب ایجاد تحول در سطح استان باشد.
رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات دولت در زمینه اشتغال و توسعه استان گفت: استان بوشهر از مجموع بودجه ای که برای استان ها تعیین می شود در رتبه سوم قرار دارد و دولت به الزاماتی که برای پیشرفت سطح استان وجود دارد عمل کرده است و از همه مسئولین خواسته ام که حدالامکان از نیروهای بومی در پروژه ها و طرح هایی که برای استان وجود دارد، استفاده کنند.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: استان بوشهر از استعدادهای طبیعی و انسانی غنی برخوردار است و لیاقت آن را دارد که در بالاترین رده توسعه قرار بگیرد و این کار بدست نخبگان استان امکان پذیر است.
رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره بلاتکلیفی اهالی دو روستا که در اطراف نیروگاه بوشهر زندگی می کنند، اظهار داشت: وزیر کشور مامور شده است که با جدیت این موضوع را پیگیری و به نتیجه برساند ضمن اینکه نیروگاه بوشهر هیچگونه مشکل حفاظتی و امنیتی که مردم بخواهند در کنار آن زندگی کنند ندارد و از نوع نیروگاه هایی است که از حفاظت و امنیت حداکثری برخوردار است و به طور منظم تحت نظارت های بین المللی قرار دارد.
گامهای بلندتری باید در بخشهای مختلف فناوری صلحآمیز هستهای برداشت
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه باید تمام فکرمان را برای افزایش قدرت ملی واقعی و به دور از شعارزدگی بکار بگیریم، اظهار داشت: قدرت ملی با احیای فرهنگ ایثار، شهادت و ایستادگی و افزایش تولید، بهرهوری از امکانات و توسعه صنعت، تقویت میشود.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان بوشهر با تأکید بر اینکه باید با وحدت و هماهنگی از فرصتهای موجود برای توسعه کشور استفاده کرد، از وفاق و همدلی میان مسئولان مختلف استان بوشهر ابراز خرسندی نمود و گفت: هر چه مشترکات ما بیشتر شود، بهتر میتوانیم برای آبادانی کشور تلاش کنیم که این امر به نفع مردم خواهد بود.
رییس جمهوری با اشاره به اوضاع منطقه بر توازن توسعه میان شمال و جنوب آبراهه خلیج فارس تأکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم، شمال خلیج فارس به عنوان منطقه مهم در کل خاورمیانه و از جمله این آبراهه محفوظ بماند و این امر، با توسعه و آبادانی که در سایه همدلی و وفاق امکانپذیر است، حاصل میشود.
دکتر روحانی افزود: برای پیشرفت و توسعه کشور نیازمند سرمایه هستیم زیرا بدون سرمایه توسعه محقق نمیشود، باید سرمایههای مختلف را در بخش کشاورزی، صنعت و خدمات جذب کنیم.
رییس جمهوری با تأکید بر تشویق سرمایهگذاران داخلی اظهار داشت: این امر علاوه بر نجات کشور از آثار نقدینگی سرگردان، به توسعه زیرساختها کمک خواهد کرد، اما باید در نظر داشته باشیم که در صورت ناامنی، سرمایه فرار خواهد کرد.
دکتر روحانی با اشاره به جلسه روز گذشته خود با کارآفرینان و علاقه ایرانیهای حاضر در کشورهای دیگر برای حضور و سرمایهگذاری در استان بوشهر گفت: بسترها و استعدادهای این استان بینظیر است و باید از ظرفیتهای اقتصادی سواحل دریای عمان و خلیج فارس بویژه جذب در خصوص گردشگری بیشترین بهرهبرداری را انجام دهیم.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه توسعه استان به دست نخبگان و اندیشمندان بوشهری باید انجام شود، تصریح کرد: امروز صنعت گردشگری، صنعتی بسیار پردرآمد است به طوری که در کشورهای همسایه ارزآوری بسیاری از آن حاصل میشود و اگر ایران نیز بتواند ظرفیت جذب گردشگری خود را به 40 تا 50 میلیون نفر در سال افزایش دهد، علاوه بر ارزآوری تعداد زیادی شغل ایجاد خواهد شد.
دکتر روحانی گفت: برای تجارت خارجی و برای جذب گردشگر باید با دنیا و کشورهای همسایه رابطه خوبی داشته باشیم، نمیتوان کشورهای همسایه را به عنوان مقصد صادراتی انتخاب کرد، اما با آنها در حال نزاع بود، نمیتوان از فناوریهای روز دنیا استفاده کرد، اما در حالت مخاصمه با کشورهای دنیا بود.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: خوشبختانه دولت گامهای بلندی برای توسعه استان نظیر توسعه بندر بوشهر و اتصال راههای استان برداشته است و امیدواریم با نهایی شدن طرح اتصال بوشهر به شیراز از طریق راهآهن در آینده این استان به جایگاه ارزشمند خود دست یابد.
رییس جمهوری همچنین به جایگاه نیروی انسانی توانمند و متخصص در کشور و ضرورت شکوفا کردن استعدادهای جوانان این مرز و بوم اشاره کرد و گفت: فرهنگ مقاومت و ایستادگی در برابر استعمارگران که از دیرباز در استان مشهود بوده امروز هم باید تقویت شود.
دکتر روحانی اظهار داشت: ما در منطقه نخستین کشور دارای نیروگاه اتمی هستیم که با فعال شدن دو واحد نیروگاهی دیگر، استفاده صلحآمیز از فناوری هستهای، توسعه خواهد یافت.
رییس جمهوری با اشاره به افزایش تولید برق هستهای به میزان 3 هزار مگاوات گفت: این اتفاق برای استان بوشهر مهم است، زیرا ساخت نیروگاههای هستهای به دنبال خود فناوریهای نوین علمی را به ارمغان میآورد و منجر به توسعه استان بوشهر خواهد شد.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه در بخشهای مختلف فناوری صلحآمیز هستهای، باید گامهای بلندتری برداریم، تصریح کرد: ایران بخاطر توطئه دیگران هزینه بیشتری برای استفاده از این فناوری پرداخته و باید از مزایای آن بیشتر بهرهمند شود و باید ایران در آینده کشوری نیروگاهساز شود.
رییس جمهوری با تأکید بر ضرورت افزایش بهرهوری از منابع آب و خاک کشور، خواستار استفاده بیشتر از علم، دانش، فناوری و سرمایه در این عرصه شد.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: در زمینه شیلات و صنایع کشتیسازی باید به فناوریهای روز و مدرن مجهز شویم و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی این استان باید با شناخت مسایل، مشکلات و اولویتها در مسیر حل آنها گام بردارند.
رییس جمهوری لزوم تحول در نوع آموزش مراکز علمی کشور با هدف فتح بازارهای دنیا و منطقه را یادآور شد و گفت: در صورت تحول در چرخه آموزشی کشور به منظور ارتباط بیشتر بازار، صنعت و علم میتوان، بیش از پیش به توسعهیافتگی دست یافت.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: حفظ آثار گذشته تنها در نگهداری از ساختمان و ابنیههای تاریخی نیست، بلکه باید میراث فرهنگی کشور را که در قلبها و مغزهاست از نسلی به نسل دیگر منتقل کرد که مصداق بارز آن در نحوه، سبک و شعر عزاداریهای امام حسین(ع) در بوشهر است که باید از آن حفاظت و صیانت کرد.
دکتر روحانی ضمن قدردانی از همه زحمتکشان و مهندسان ایرانی حاضر در پارس جنوبی، نیروگاه اتمی، بندر بوشهر و کسانی که در ساخت راهها کار میکنند، اظهار داشت: دولت نیز در حد توان تمام مساعی خود را برای توسعه استان بکار خواهد گرفت.
رییس جمهوری همچنین بار دیگر از مردم میهماننواز و خونگرم استان بوشهر که در دو روز گذشته برای استقبال از وی در فرودگاه، خیابان و ورزشگاه حضور داشتند، قدردانی کرد.
دکتر روحانی افزود: وزرا و معاونین در روزهای گذشته به شهرستانهای استان سفر کردهاند و مطالبات مردم را شنیدهاند. گزارشها را مطالعه و مطالبات آنان را دنبال و پیگیری خواهم کرد.
پیش از سخنان دکتر روحانی، امام جمعه، استاندار و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، نظرات و دیدگاههای خود را در خصوص مسایل استان مطرح کردند.
آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین
عملیات اجرایی طرح توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین روز چهارشنبه با حضور رییس جمهوری آغاز شد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با حضور در بندر بوشهر با توضیح وزیر راه و شهرسازی و دیگر مقامات اجرایی این طرح در جریان عملیات اجرایی طرح توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین قرار گرفت.
در این مراسم که با حضور وزرای راه و شهرسازی و کشور و همچنین استاندار بوشهر برگزار شد، بر اتمام و تکمیل این طرح بزرگ استانی تا پایان دولت یازدهم تأکید شد.
قرار است در فاز اول عملیات طرح توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین به وسعت 190 هکتار، پروژههای پایانه کانتینری، پایانه مواد فله مایع و یک پایانه چند منظوره با سرمایهگذاری 5 هزار میلیارد ریالی ظرف مدت 30 ماه به اتمام برسد. /924/د102/ج