۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۷
کد خبر: ۲۴۷۷۰۵
حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری:

مساجد محور پیشگیری، درمان و کنترل بیماری‌های اجتماعی باشند

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا با بیان این‌که این‌که مسجد در طراز اسلامی سه جایگاه دارد که فعالان فرهنگی نسبت به این جایگاه‌ها پنج وظیفه دارند، گفت: مسجدی باید پایگاهی برای پیشگیری از آسیب‌ها، درمان بیماری‌های روحی و کنترل بیماری‌های غیر قابل درمان باشد.
حجت الاسلام ماندگاري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مهدی ماندگاری، عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا در همایش مسجد طراز اسلامی که صبح امروز طی دومین دوره آفاق اندیشه در مجتمع آموزشی امام علی(ع) برگزار شد، گفت: مسجد در نظام اسلامی نقش محوری دارد و از آن باید برای تمام فعالیت‌های فرهنگی و دینی بهره برد.

 

وی در ادامه افزود: اگر روحانیت را طبیب بدانیم، مسجد درمانگاه و دارالشفاء مردم است؛ همان‌طور که طبیب سه نقش پیشگیری، درمان و کنترل مردم را بر عهده دارد، درمانگاه هم در این راستا باید پایگاه این فعالیت‌ها باشد.

 

عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا با بیان این‌که مسجد باید پایگاه پیشگیری از آسیب‌ها از طریق هشدارها و تذکرات باشد، اظهار داشت: پیشگیری همان اطلاع رسانی است؛ اطلاع رسانی مسجد در مسیر تبشیر و تنذیر باید کامل باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: مسجد باید پایگاه اطلاع رسانی زیبایی باشد تا با انجام فعالیت‌های جذاب، بتواند جوانان و عموم مردم را به سوی خود جذب کند؛ اما این در حالی است که امروز بلند شدن صدای بلندگوی مسجدها تنها به جهت اعلام مجلس ختم و عزاداری است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری عنوان کرد: مساجد به تبع روحانیان که وظیفه درمان مردم را عهده دارند، درمانگاه بیماری‌های روحی و روانی باشند؛ بیماری‌هایی که در مسجد درمان می‌شود گاه سرپایی و گاه طولانی مدت به صورت بستری و جراحی است.

 

عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا اضافه کرد: برای درمان‌های طولانی مدت در مساجد لازم است تا تیمی از فعالان فرهنگی برای کمک به فرد بیمار بسیج شوند.

 

وی با بیان این‌که کنترل، سومین شاخصه‌ای است که مساجد در نظام طراز اسلامی عهده دار آن هستند، اظهار داشت: برخی بیماری‌ها مثل فشار خون قابل درمان نیستند، این‌گونه بیماری‌ها تنها باید کنترل شوند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری افزود: بیمارانی که به مسجد مراجعه می‌کنند نیز گاهی غیر قابل درمان بوده و آن‌ها را تنها می‌توان کنترل کرد؛ ارتباط و اختلاط دختر و پسر از جمله بیماری‌های غیر قابل درمان هستند.

 

وی با بیان این‌که برخی می‌پندازند که مسجد جای سخنرانی است و کار فرهنگی در آن جایی ندارد، گفت: تمام کارهای فرهنگی و خیریه‌ای در مسجد قابل انجام است؛ مردم باید باور کنند که به برکت دین و مسجد می‌توان تمام نیازهای فرهنگی و دینی را برآورده کرد.

 

عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا با بیان این‌که خانواده‌ها و عموم مردم، خود باید خرج فرهنگی مساجد را بپردازند، ابراز کرد: مسجد محل بارگیری و عملیات است؛ در آیات و روایات 25 کارکرد اساسی برای مسجد بیان شده است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری خاطرنشان کرد: برای کار فرهنگی در مساجد، اعضای کانون‌ها و بسیجی‌ها خود باید اهل مسجد و نماز جماعت باشند؛ اگر مسجد برای کانونی‌ها تنوری گرم نکند نمی‌توان امیدی به فرهنگ سازی آینده داشت.

 

وی با تأکید بر این‌که مسجد در طراز اسلامی سه جایگاه دارد که فعالان فرهنگی نسبت به این جایگاه‌ها پنج وظیفه دارند، تصریح کرد: باور به مسجد، عمل فعالان فرهنگی و حضور آنان در مسجد، تبلیغ برای مسجد و پرداخت هزینه برای کار مسجدی و نیز دفاع جانی از مسجد از جمله وظایف فعالان فرهنگی مساجد است.

 

عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا با بیان این که مسجد جای امت سازی و جریان سازی است، اظهار داشت: برای این کار نخست باید خودمان، سپس وابستگان و سایرین را تربیت مسجدی کرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری با بیان این‌که محور مسجد باید امام جماعت باشد، گفت: این در حالی است که در برخی موارد، روحانی خود وابسته به هیأت امنا هستند.

 

وی با بیان این‌که هدف گیری مسجد باید برای بر و تقوی باشد، گفت: در مسجد نباید بازی سیاسی و بنگاه اقتصادی راه بیفتد اما بصیرت افزایی از الزامات مساجد است./997/پ202/س

 

ارسال نظرات