حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی مطرح کرد؛
5 عرصه مهم تعامل حوزه با حاکمیت/ حوزه هیچ گاه نمی تواند نسبت به سرنوشت نظام بی تفاوت باشد
خبرگزاری رسا - حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی با تبیین عرصه های مهم تعامل حوزه با حاکمیت، گفت: حوزه های علمیه هیچ وقت نمی توانند به سرنوشت نظام مقدس جمهوری اسلامی بی تفاوت باشند، حوزه های علمیه همواره پشتیبان و مراقب فرزند خودشان هستند.
حجتالاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر درباره رابطه حوزه با نظام اسلامی، گفت: نظام اسلامی مولود حوزه های علمیه است که به برکت خون شهدا، رهبری امام و مقام معظم رهبری، تلاش حوزه های علمیه و حضور مردم به وجود آمده و خداوند این تمکّن را به حوزه های علمیه داده است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور ادامه داد: این در حقیقت یک قدرتی برای اجرای احکام دین است، همانطور که خداوند در آیه ای می فرماید، بندگان صالح من کسانی هستند که اگر به آنان تمکّن و قدرتی بدهیم، از این قدرت برای اقامه نماز، پرداخت زکات، احیای امربه معروف و نهی از منکر و در یک کلمه تعالی ارزش ها استفاده می کنند.
وی اظهار داشت: اگر ما به اصول در قانون اساسی توجه کنیم، می بینیم که نظام مقدس جمهوری اسلامی هدفش تعالی ارزش ها و حفظ کرامت انسان ها است، که مقدمه آن تامین رفاه عمومی جامعه است و این در سایه آن ارزش ها متعالی می شود، که این کار اصولی هم دارد، برای مثال نباید سلطه آفرین باشد.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی با اشاره به این که نظام جمهوری اسلامی مولود و هم هدف با حوزه های علمیه است، خاطر نشان کرد: حوزه های علمیه هیچ وقت نمی توانند به سرنوشت نظام مقدس جمهوری اسلامی بی تفاوت باشند، حوزه های علمیه همواره پشتیبان و مراقب این فرزند خودشان هستند. به عبارت دیگر در تمامی صحنه ها حاضر هستند و از انقلاب و دستاوردهایش دفاع، نظارت و مراقبت می کنند، که اگر جایی کجی، سستی و کاستی ببینند حتما تذکر دهند و برخورد کنند.
حجت السلام والمسلمین جمشیدی افزود: ستون نظام جمهوری اسلامی "ولایت فقیه" است، ولی فقیه هم مولود و برخاسته از حوزه های علمیه است. امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری که هر دو بزرگوار از مراجع عظام تقلید و دارای شأن ولایت هستند، نیز از فرزندان و تربیت شدگان حوزه های علمیه و مکتب اهل بیت هستند.
مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه مقام مرجعیت در رأس حوزه های علمیه قرار دارد، گفت: مرجعیت از اصلی ترین کلیدهای ارتباط حوزه های علمیه با نظام است. به بیان دیگر ستون هر نظام اسلامی باید در حوزه های علمیه تقویت شود و همچنین تامین کننده دیگر ستون های خیمه ولایت از قبیل ائمه جمعه، شورای نگهبان، مسئولیت های قضائی، نظامی و انتظامی، نمایندگان ولی فقیه در نیروهای نظامی و انتظامی و نهادهای مختلف و.... که احتیاج به پشتوانه فقی و عملی دارند؛ نیز باشد.
وی ادامه داد:اگر بخواهیم از منظر دیگری تعامل نظام جمهوری اسلامی و حوزه های علمیه را ببینیم، باید عرصه های تعامل نظام و حوزه را بررسی کنیم، که با توجه به شاخصه جمهوریت و اسلامیت در 5 عرصه تعریف شده است.
حجت السلام والمسلمین جمشیدی عرصه اول تعامل نظام و حوزه های علمیه را "عرصه نظریه پردازی" بیان کرد و افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی نمی تواند نظریات خود را از تئوری های غرب گرایانه یا شرق گرایانه که تئوری هایی بر اساس فلسفه لائیک یا غیر اسلامی هستند، استفاده کند، ما ناچاریم در صحنه های مختلف، در موضوعات و مسائل احکام به دنبال نظریه های اسلامی باشیم که خواستگاه اصلی این نظریات حوزه های علمیه است.
وی عرصه کارشناسان کلان را دومین عرصه تعامل نظام با حوزه های علمیه دانست و گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی کارشناس هایی را می خواهد که مسلط به احکام اسلامی، مسلط به نظریات و همچنین محصول نظریات باشند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور عرصه سوم را عرصه مدیریت کلان اجرایی و قضایی مطرح کرد و افزود: نظام دارای مسئولیت های متعددی است که حوزه های علمیه باید آن ها را تامین کند.
حجت السلام والمسلمین جمشیدی ادامه داد: با توجه به نیاز حضور مشاوران دینی در عرصه های مختلف، عرصه چهارم تعامل نظام با حوزه های علمیه، عرصه مشاوره است.
وی عرصه پنجم را عرصه تبلیغ دین در سطح جامعه بیان کرد و گفت: با توجه به رویکرد جمهوریت نظام لازم است که این عرصه تبیین و تعریف شود.
مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور تأکید کرد: متاسفانه عرصه های تعاملی ما به عرصه تبلیغ یا بعضا مسئولیت هایی در نظام محدود شده است، که این باید تغییر کند و تعامل حوزه های علمیه با نظام به جایگاه اصلی خودش که بیان شد، برگردد.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی ادامه داد: در تعامل نظام و حوزههای علمیه، نظام نیز تکالیفی در برابر حوزههای علمیه بر عهده دارد و طبق فرموده مقام معظم رهبری "نظام باید پشتیبان حوزههای علمیه باشد".
وی ادامه داد: البته حوزهها همواره مستقل بودهاند و این پشتیبانی باید مناسب با شؤونات حوزه انجام شود، که خدمات حوزههای علمیه به نظام مقدس جمهوری اسلامی، هزینههای زیادی را بر حوزههای علمیه تحمیل میکند که این کمک نظام در بخش سختافزاری تنها بخش ناچیزی از این هزینهها را تأمین میکند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران یادآور شد: ما در تأمین سختافزاری و نرمافزاری توجه به این نکته داریم که معیشت طلاب صرفاً از طریق وجوهات شرعی اداره میشود، به شکلی که در حوزههای علمیه قدیم بوده و مردم در اداره آن مشارکت داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی ضمن اعلام وجود تعامل وثیق میان نظام جمهوری اسلامی و حوزهها، بیان کرد: این تعامل به ماهیت نظام و حوزههای علمیه و هدف مشترکی که این دو با هم دارند، بر میگردد./846/ت301/ج
ارسال نظرات