۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۴
کد خبر: ۲۵۳۲۶۸
استاد حوزه علمیه قم:

خودبرتربینی زمینه ساز ابتلای انسان به گناهان بزرگ است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مسائل دینی گفت: اهل بیت(ع) هیچگاه دوست ندارند که پیروان آن ها خود را از دیگران برتر بدانند، همین خودبرتر بینی انسان سبب ابتلای انسان به بسیاری از گناهان همانند غیبت می شود؛ غرور و تکبر انسان ها را زمین گر می کنند.
حجت الاسلام اويسي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام اویسی استاد حوزه علمیه قم شب گذشته در جمع زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه(س) در شبستان امام خمینی(ره) به تبیین شخصیت شناسی حضرت زهرا(س) و ضرورت ایجاد محبت نسبت به این بانو پرداخت.


وی با اشاره به زیارتنامه حضرت زهرا(س) گفت: در فرازهای ابتدایی این زیارتنامه آمده است ای بانویی که خداوند تو را قبل از آفرینش امتحان کرده و به سبب این امتحان تو را صابر یافته است، در این جا ممکن است این سؤال پیش بیاید که خداوند چگونه قبل از آفرینش، حضرت را امتحان کرده است.


وی افزود: ائمه طاهرین(ع) افزون بر خلقت جسمانی، دارای خلقت نورانی نیز هستند، از همین رو خداود متعال قبل از آفرینش جسمی حضرت زهرا(س) ایشان را به وسیله نورانیتشان مورد امتحان قرار داده است؛ حضرت زهرا(س) شاهکار هنری خداوند در عالم وجود است.


این مبلغ دینی با اشاره به روایتی که به وسیله یازده معصوم بیان شده است، اظهار داشت: در این روایت رسول اکرم(ص) می فرماید زمانی که خداوند آدم و حوا را آفرید، این دو گفتند برتر از ما وجود ندارد، از همین رو خداوند آنان را یه وسیله حضرت جبرئیل به فردوس اعلی فرا خواند.


وی ادامه داد: زمانی که آدم و حوا وارد فردوس اعلی شدند، بانویی را مشاهده کردند که بهشت از صورت نورانی ایشان نور داشت؛ همچنین بر سر این بانو تاجی از نور نیز قرار داشت، آدم وحوا از خداوند پرسیدند که این با نو کیست، ندا آمد این بانو فاطمه دختر پیامبر آخرالزمان و از برترین موجودات است.


حجت الاسلام اویسی با بیان این که انسان باید از ابتلای به غرور و تکبر پرهیز کند، ابراز داشت: گاهی انسان به سبب نعمت های خداوند مغرور می شود؛ امام علی(ع) در نهج البلاغه می فرمایند که شیطان 6000 سال خداوند را عبادت کرد امام تمام این عبادات را به وسیله تکبر از بین برد.


وی عنوان کرد: اهل بیت(ع) هیچگاه دوست ندارند که پیروان آن ها خود را از دیگران برتر بدانند، همین خودبرتر بینی انسان سبب ابتلای انسان به بسیاری از گناهان همانند غیبت می شود؛ غرور و تکبر انسان ها را زمین گر می کنند.


استاد حوزه علمیه قم با بیان این که در مؤمن واقعی صفات بخل و بد اخلاقی جمع نمی شود، خاطرنشان کرد: در روایات آمده بخیل ترین مردم کسی است که از کنار برادر مؤمن خود بگذرد اما به او سلام نگوید؛ چه کسی می تواند تضمین کند که گناه شیطان ر داشته باشد اما به بهشت برود.


وی در پایان سخنانش گفت: مؤمنان باید از مبتلا شدن به صفت خود برتر بینی اجتناب کنند، از همین رو با انجام برخی فعالیت های خیر نمی توان ادعای برتری نسبت به دیگر انسان ها کرد؛ کبر زمینه ساز بسیاری از گناهان بزرگ است؛ انسان با الگو قرار دادن حضرت زهرا(س) در زندگی می تواند از صفات ناپسند دوری کرده و به سعادت برسد./1323/پ202/س

ارسال نظرات