حوزه بسیاری از هزینه ها و نیازمندی های نظام را تامین می کند/ دولت نگاه ویژه به قم داشته باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید صبح امروز در دیدار حسین باقری، شهردار جدید قم، خطاب به وی اظهار داشت: با تعریفی که از شما شنیدهایم، به نظر میرسد که مردم قم، گمشده خود را پیدا کردهاند.
وی ابراز کرد: شهردار جدید قم تجربیات بسیاری در عرصه مدیریت شهری دارد؛ بر همین اساس نباید قم را به عنوان یک شهری عادی حساب کنیم چراکه چشم همگان در جهان اسلام به این شهر دوخته شده است.
وی با اشاره به اهمیت شهر مقدس قم در دید مسلمانان جهان، یادآور برگزاری کنگره جریانهای تکفیری در این شهر شد و گفت: افراد بسیاری که در این کنگره حضور یافتند، علاقه بسیاری برای گشت و گذار در شهر مقدس قم داشتند اما فرصت این کار فراهم نشد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تأکید کرد: شهر قم سالانه 15 میلیون میهمان دارد و همانند خانهای میماند که همواره در حال پذیرایی از میهمانان است؛ به همین دلیل این شهر باید در هر حالی آماده پذیرایی از میهمانان باشد.
وی اضافه کرد: یک زمانی قرار بود کنگره قم شناسی در این شهر برگزار شود اما به سبب شرایط وخیم آن روزهای قم، از برگزاری چنین کنگرهای ممانعت کردیم.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه با بیان اینکه خدمت به قم عبادت است و هر کسی که به این شهر خدمت میکند، میتواند آن را برای روز معاد خود ذخیره کند، افزود: امیدواریم شهردار جدید همچون برخی از شهردارهای گذشته، نسبت به مراکز فرهنگی بی تفاوت نباشد.
وی گفت: در حال حاضر با اماکن قم تنها به دو صورت مسکونی و تجاری رفتار میشود در حالی که باید تفاوت ویژهای نسبت به مراکز فرهنگی قائل شد و آن را در راستای خدمت رسانی هرچه بیشتر به فرهنگ دینی، از دو پروژه مسکونی و تجاری خارج کرد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به رییس شورای شهر که ادعای طلبکاری 350 میلیارد تومانی از دولت کرد، گفت: دولت اشتباه میکند که بدهی خود را با قم تصفیه نمیکند؛ قم بسیار بیشتر از این مقداری که شما ذکر کردید، از دولت طلبکاراست چراکه تمام قاضیان و مسؤولان روحانی بدون هیچ هزینهای برای دولت، در قم و حوزه علیمه پرورش مییابند.
این مرجع تقلید ابراز کرد: میهمانان بسیاری که سالانه به قم سفر میکنند، هزینههای بسیاری برای این شهر دارند؛ در حالی که قمیها موظف به پرداخت این هزینهها نبوده و دولت باید در راستای آبادانی این شهر جهت پذیرایی از مهمانان اقدام کند.
وی با بیان اینکه مسؤولان قم در مقابله با تهران باید طلبکارانه صحبت کنند، ابراز کرد: در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی، شهرکی با عنوان شهرک مهدیه برای طلاب حوزههای علمیه ساخته شد؛ من نامهای در راستای عمران هرچه بیشتر در این زمینه به وی نوشتم، گفتم ما از شما طلبکاریم چراکه تمام قاضیها و سیاسیهای شما را پرورش میدهیم و این وظیفه شماست که بدهکاری خود را به ما بدهید.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه بسیاری از خدمات نظام را حوزه علمیه با هزینه خود تأمین میکند، گفت: البته دولت فعلا در مضیقه مالی قرار دارد و آنها هم این مطالب را میدانند اما این وضع باقی نمیماند و ان شاءالله در آینده گشایش اقتصادی حاصل خواهد شد.
وی افزود: وظیفه شهرداری تنها جسم شهر نیست و باید روح شهر را هم تصفیه کند و این با انجام کارهای فرهنگی خارج کردن آنها از حاشیه به متن وظایف میسر است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه با تأکید بر اینکه بخشی از فعالیتهای شهرداری باید برای برنامههای فرهنگی به کار بسته شود، خاطرنشان کرد: به مسأله فرهنگی قم باید اهمیت بسیاری داد چراکه آبروی قم در همین کارهای فرهنگی آن است.
وی ابراز کرد: راهاندازی کارهای فرهنگی، ساخت مراکز فرهنگی و جلوگیری از اماکن مروج فساد از جمله فعالیتهای فرهنگی به حساب میآید که باید در قم انجام شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه بودجههای شهر قم را باید عادلانه تقسیم کرد، گفت: مبادا میان بخشهای مختلف قم تفاوتی قائل شوید و منطقهای از جهت آبادانی مظلوم واقع شود.
وی با تأکید بر نظافت قم به ویژه نظافت اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) تصریح کرد: مسأله نظافت مهمترین مسأله است؛ انسان به هر خانهای که وارد میشود، نخست نظافت آن را مینگرد؛ شهر قم هم باید همیشه پاکیزه باشد.
این مرجع تقلید در پایان گفت: من خوشحال شدم که شما را برای منصب شهرداری قم انتخاب کردند؛ این موقع صبح به کسی اجازه ملافات نمیدادم و این دیدار به احترام شما بود./997/پ202/ج