اسلام بدون ولایت امام علی کامل نیست/ برطرف شدن مشکلات جامعه در گرو پیروی از دستورات ائمه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله رضا استادی نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری امشب در جمع زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه(س) در شبستان امام خمینی(ره) با تبریک فرا رسیدن سالروز ولادت امام علی(ع) گفت: اگر کسی اهل مطالعه قرآن، حدیث و کلام بزرگان شیعه و سنی باشد می فهمد که امکان ندارد بعد از پیامبر اسلام کسی غیر از امیر المؤمنین وصی ایشان باشد.
تنها وصی پیامبر اسلام امام علی است
وی افزود: هرکس انصاف داشته باشد می داند که غیر از علی(ع) هیچکس نمی تواند به عنوان وصی رسول اکرم(ص) ادای دین کند، فضایل امام علی(ع) بسیار بوده و از زمان ولادت شان در خانه کعبه آغاز می شود، انسان باید به فضایل ائمه(ع) که عنایت خداوند متعال به آنان است توجه کند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که به دنیا آمدن امام علی(ع) در خانه خداوند مسأله ای معمولی نیست، اظهار داشت: علمای اهل تشیع و تسنن بر این مسأله اتفاق نظر دارند و از سوی هر دو مذهب کتاب های فراوانی در این زمینه نوشته شده است.
وی ادامه داد: فضایل امیر مؤمنان بسیار است به گونه ای که بعد از رحلت رسول اکرم(ص) بسیاری از افراد به ایشان نیازمند بودند اما حضرت هیچگاه به آنان نیاز نداشت؛ بسیاری از افراد برای رفع مشکلات و اداره امور از سخنان و توصیه های حضرت بهره می گرفتند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که خداوند در آیه مباهله می فرماید که امام علی(ع) نفس پیامبر است، ابراز داشت: آیا عاقلی قبول می کند تا زمانی که نفس پیامبر وجود دارد بعد از رحلت پیامبر اسلام شخص دیگری وصی باشد.
وی با اشاره به روایتی از رسول اکرم(ص) مبنی بر این که« علی مع الحق و الحق مع علی» عنوان کرد: این سخن پیامبر اسلام نشان دهنده این است که اگر امام علی(ع) در یک طرف و در طرف دیگر همه افراد باشند، حق با وصی پیامبر امام علی(ع) است.
دین اسلام بدون ولایت امام علی کامل نیست
آیت الله استادی خاطرنشان کرد: قرآن می فرماید ولایت امیر مؤمنان متمم اسلام است، این نکته بدان معنا است که دین مبین اسلام بدون امامت امام علی(ع) کامل نیست؛ از همین رو خداوند به رسول اکرم(ص) می فرماید که اگر ولایت و امامت علی(ع) را معرفی نکنی رسالتت را انجام ندادی؛ محبت علی و فاطمه(سلام الله علیهما) اجر رسالت پیامبر است.
وی با اشاره به روایت سلسلة الذهب از امام رضا(ع) گفت: حضرت فرمودند کلمه «لا اله الا الله» همانند دژ محکمی است که اگر کسی وارد در آن شود آسیب نمی مبیند اما ورود در این دژ شرایط دارد که من از شرایط آن هستم؛ این روایت نشان دهنده اهمیت مسأله ولایت و امامت اهل بیت(ع) است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: کتاب موسوعه امامت در 40 جلد مطالب از نظر علمای اهل سنت را در زمینه امامت و ولایت ائمه طاهرین(ع) مطرح می کند؛ راهی که سبب بیمه شدن اسلام و حفظ زحمات رسول اکرم(ص) می شود قرآن و اهل بیت(ع) است که پیامبر فرمودند اگر به این دو تمسک نشود گمراهی انسان را در پی خواهد داشت.
بالاترین نعمت ولایت اهل بیت است
وی با بیان این که بالاترین نعمت شیعه و محب بودن ائمه طاهرین(ع) است، اظهار داشت: نعمت ولایت اهل بیت(ع) شکر می خواهد، در جهان کسانی هستند که مسلمان محسوب می شوند اما عنایت اهل بیت(ع) شامل حال آن ها نشده و شیعه نیستند.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: شیعه ائمه طاهرین(ع) در واقع فقیر نیست، رسول اکرم(ص) فرمودند که شیعیان امام علی(ع) رستگار هستند؛ بنابراین شیعیان باید قدر خود را دانند و برای نعمت ولایت شکر گزار باشند.
وی با اشاره به ویژگی های شیعیان در روایات ابراز داشت: اگر انسان ها همه شیعه و محب اهل بیت(ع) باشند اما به خواسته ها و دستورات ایشان عمل نکنند، همچنان شاهد مشکلاتی همانند طلاق، درگیری و فسق و فجور در جامعه خواهیم بود.
برطرف شدن مشکلات جامعه در گرو پیروی از دستورات ائمه است
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: اگر خواستار بر طرف شدن مشکلات هستیم باید دستورات و توصیه های ائمه طاهرین(ع) را جامه عمل بپوشانیم؛ اهل بیت(ع) فرمودند که شیعان باید ما با تقوا، ورع و اجتهاد ما را یاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: انجام واجبات، ترک محرمات و کوشش در انجام عمل صالح خواسته ائمه طاهرین(ع) از شیعیان خود است؛ اگر در جامعه گناه نباشد و مردان چشمان خود و زنان حجاب خود را حفظ کنند، فساد بسیار کاهش پیدا می کند.
آیت الله استادی با بیان این که قرآن می فرماید که ایمان در کنار عمل صالح معنا پیدا می کند، گفت: اگر عمل صالح ملاک نبود خداوند هیچگاه چنین خواسته ای را مطرح نمی کرد؛ شیعیان باید با انجام عمل صالح برای همگان الگو باشند.
ایران باید الگویی تمام عیار برای جوامع دیگر باشد
وی افزود: اهل بیت(ع) در توصیه های خود به شیعیان فرمودند که اغنیای شیعه باید به فکر فقرای شیعه باشند، همچنین افراد قوی باید به ضعیفان کمک کنند، ائمه طاهرین(ع) فرمودند که ملاقات و رفت و آمد شیعیان با یکدیگر سبب زنده شدن امر ما می شود.
وی با بیان این که امام صادق(ع) فرمود که شیعیان ما را با دقت آن ها به اوقات نماز امتحان کنید، اظهار داشت: مشکل ما این است با وجود این که می دانیم کدام کارها خوب است اما عمل نمی کنیم، اگر می خواهیم اهل بیت(ع) از ما راضی و شیعه بودنمان دارای فایده باشد باید به دستورات ایشان عمل کرده و مراقب رفتار خود باشیم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه ادامه داد: شیعه باید زینت اهل بیت(ع) باشد، افراد جامعه و کشور باید به گونه ای زندگی کنند که جوامع دیگر جمهوری اسلامی ایران را الگوی خود قرار دهند./1323/پ201/ج