۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۵
کد خبر: ۲۶۴۹۷۲
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی:

امام خمینی تأثیرگذارترین شخصیت اسلامی معاصردر اتحاد امت اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ ریاست پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که امام راحل تأثیرگذارترین شخصیت اسلامی معاصردر اتحاد امت اسلامی است، گفت: وحدت اسلامی همواره از اصلی‌ترین مؤلفه‌های تفکر امام خمینی(ره) بود و ایشان به این موضوع اهتمام جدی می‌ورزید.
حجت الاسلام مختاري، رياست پژوهشگاه مطالعات تقريبي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي

 به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز اسلامی انگلیس، کنفرانس بین المللی «ساختن جامعه ای با کرامت برای امام مهدی(عج)» به مناسبت بیست و ششمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) یکشنبه 10 خرداد ماه 1394 در مرکز اسلامی انگلیس در لندن برگزار شد.

 

 در این برنامه که با شرکت جمعی از متفکران؛ اندیشمندان و پژوهشگران مسلمان از کشورهای مختلف، در موضوع واکاوی ویژگی‌های شخصیتی و اندیشه‌های امام خمینی (ره) در مقولهوحدت امت اسلامی برگزار شد.

 

حجت الاسلام مختاری، ریاست پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در سخنانی مهم‌ترین آراء و اندیشه‌های امام خمینی(ره) در مسألهوحدت بین مسلمین را موردتوجه قرار داد و اظهار داشت: وحدت اسلامی همواره از اصلی‌ترین مؤلفه‌های تفکر امام خمینی(ره) بود و ایشان به این موضوع اهتمام جدی می‌ورزید.

 

 استاد عالی حوزه علمیه قم، امام خمینی(ره) را به عنوان تأثیرگذارترین شخصیت اسلامی معاصردر اتحاد امت اسلامی معرفی کردو تصریح کرد: دغدغه‌های ایشان نسبت به ایجاد وحدت در امت اسلامی و لزوم مبارزه جهان اسلام با استکبار جهانی در جهان معاصر از برجستگی خاصی برخوردار می‌باشد، لذا باید از امام خمینی(ره) به عنوان تأثیرگزار ترین شخصیت اسلامی معاصرو از جمله مهم‌ترین منادیان بزرگ وحدت در جهان اسلام یاد نمود.

 

حجت الاسلام مختاری در ادامه تأکید کرد: امام خمینی(ره) همواره اندیشه ایجاد جامعه اسلامی در ابعاد گسترده جهانی را در سر می‌پروراند، تا انجام این مهم به خلق دولتی واحد و جهانی منطبق با آرمان‌های پیغمبر اکرم (ص) با همان ویژگی‌های صدر اسلام منجر شود.

 

وی افزود: اگر پیامبر اسلام (ص) اکنون زنده می‌بود حتماً مسالهوحدت بین مسلمین را در اولویت قرار می‌داد، لذا باید این فرمایش امام(ره) را در جهان اسلام طنین انداز کرد که فرمودند؛ ما تا به اسلام بر نگردیم اسلام رسول الله(ص) و تا به اسلام رسول الله(ص) برنگردیم مشکلات جوامع اسلامی سر جای خود باقی خواهد ماند.

 

حجت الاسلام مختاری ضرورت بسط و گسترش اندیشه‌های وحدت گرایانهامام خمینی(ره)، در حالی که اسلام از دو طرف در فشار جریانات ضد اسلامی قرار گرفته را مورد تأکید قرار داد و افزود: در حال حاضر جهان اسلام در درجه اول با قدرت‌های بزرگ استکباری و در مرتبه بعدی با تندروهای تکفیری به ظاهر مسلمان به عنوان دو جریان همسو و مکمل یکدیگر روبرو است.

 

عضو هیأت علمی موسسه آموزشی امام خمینی(ره) در ادامه تصریح کرد: یک گروه علناً در جنگ با مسلمانان بوده و آن‌ها را می‌کشند، قرآن را به آتش می‌کشند و به مساجد و مقدسات صدمه وارد می‌کنند و دیگری بر اساس قرائت شخصی از قرآن و اسلام انواع جنایات را مرتکب می‌شود.

 

ریاست پژوهشگاه مطالعات تقریبی هم چنین وجود جهالت‌ها، نادانی‌ها و همچنین تفسیر به رأی جریانات سلفی تکفیری را مهم‌ترین مانع وحدت بین مسلمین عنوان کرد و با اشاره به سبقهتاریخی چنین گروه‌هایی اظهار داشت؛ در تاریخ اسلام جریانات التقاطی همچون خوارج و قرامطه و امثال آن با همین روش یعنی تفسیر قرآن طبق میل شخصی فجایعی عظیم را مرتکب شدند.

 

حجت الاسلام مختاری در خاتمه، بیانات، مکتوبات و دیدگاه‌های فقهی و سیره عملی امام خمینی(ره) مبنی بر ضرورت اتحاد ملل و طوایف مسلمین و جلوگیری از تفرقه در صفوف امت اسلامی را به عنوان نقشهراه دولت‌ها و ملت‌های مسلمان معرفی نمود و افزود؛. باید ایدهامام خمینی(ره) در پذیرش اسلام ناب محمدی (ص) و اجتناب از اسلام سکولار و اشرافی مورد توجه همه مسلمانان قرار گیرد تا امت اسلامی در گرو بازشناسی و بازگشت به اسلام اصیل از بحران‌های فعلی رهایی یابد.

 

لازم به یادآوری است، در این کنفرانس بین المللی، افزون بر سخنرانی حجت الاسلام مختاری، تنی چند از اندیشمندان مسلمان از آمریکا، کانادا، استرالیا؛ مباحثی را در خصوص ویژگی‌های شخصیتی وآراء و اندیشه‌های وحدت گرایانهامام خمینی(ره) مطرح کردند./998/د101/ی

ارسال نظرات